Η πρώτη ελληνική web σειρά ψάχνει για βαμπίρ στο κέντρο της Αθήνας

Η πρώτη ελληνική web σειρά ψάχνει για βαμπίρ στο κέντρο της Αθήνας

Ο Δημήτρης Πιατάς ξέρει ότι οι βρικόλακες κυκλοφορούν ανάμεσά μας. Η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους είναι η μητέρα των βαμπίρ και ο Σπύρος Χατζηαγγελάκης ένας δημοσιογράφος που ξαφνικά βρίσκεται να καλύπτει τον πόλεμο Βρικολάκων και Κυνηγών. Το NETWIX αναβιώνει τον βαμπιρικό μύθο, με το Athens Dark, μία εντυπωσιακή action/horror σειρά που θα βυθίζει την Αθήνα στο σκοτάδι

Η πρώτη ελληνική web σειρά ψάχνει για βαμπίρ στο κέντρο της Αθήνας
Υπάρχει ελληνική action/horror/βαμπίρ web σειρά;  Ναι. Αν τρελαίνεσαι με το Blade, το True Blood και το Underworld τότε το Athens Dark θα γίνει το νέο σου κόλλημα.



Το NETWIX, το Νο1 αυτόνομο διαδικτυακό κανάλι, με 100% αυθεντικό και πρωτότυπο περιεχόμενο, παρουσιάζει το Athens Dark, την πρώτη action/horror σειρά στην ιστορία του ελληνικού web. Τι μας είπαν οι άνθρωποι του NETWIX για το Athens Dark; “Είναι μία πρωτοφανής παραγωγή όχι μόνο για το ελληνικό web, αλλά και την TV, αποτελείται από οκτώ 10λεπτα επεισόδια που βασίζονται σε ένα συναρπαστικό σενάριο που «γεννάει» έναν ολόκληρο κόσμο με αναφορές από κλασικές ταινίες του είδους, μέχρι την αρχαία ελληνική μυθολογία και μπλέκει με αριστοτεχνικό τρόπο τα οπτικά εφέ, με τις πιο εντυπωσιακές χορογραφίες μάχης.
Κλείσιμο



Τα εξωτερικά γυρίσματα σε κεντρικά σημεία στην πόλη κάνουν τον θεατή να νιώθει πως αυτά που παρακολουθεί πράγματι συμβαίνουν στη σημερινή Αθήνα” 

Ποια είναι η υπόθεση; Ο Ορφέας (Σπύρος Χατζηαγγελάκης) είναι ένας νεαρός δημοσιογράφος που βλέπει τη ζωή και την καριέρα του να βρίσκονται σε αδιέξοδο. Όταν του αναθέτουν να καλύψει τη συναυλία ενός goth συγκροτήματος, δεν φαντάζεται πως μπροστά στα μάτια του θα γίνει μια φονική μάχη ανάμεσα σε βαμπίρ και Κυνηγούς Βρικολάκων, η οποία θα του αποκαλύψει τον αθέατο κόσμο που υπάρχει ανάμεσά μας εδώ και αιώνες.



Σύντομα ο Ορφέας θα δει τον Μάξιμο (Αντώνης Τανισκίδης), ένα επιθετικό πανάρχαιο βαμπίρ να του προσφέρει κάτι που ποτέ δεν φανταζόταν: την αιώνια ζωή, αλλά και την ευκαιρία να εκδικηθεί αυτούς που σκότωσαν τον καλύτερό του φίλο και κρατούν αιχμάλωτη την κοπέλα του. «Κινδυνεύουμε από αυτόν τον πόλεμο; Όλοι κινδυνεύουμε αγόρι μου. Όλοι.» ακούγεται στο τρέιλερ της σειράς. 

Πώς ξεκίνησε αυτή η ιστορία; Το Athens Dark ξεκίνησε από έναν πιλότο σεναρίου που έφερε στο NETWIX το Μάιο του 2017, ο τεράστιος φαν των ταινιών τρόμου και φαντασίας, Ζήσης Ρούμπος. Ο σκηνοθέτης Βασίλης Αντωνιάδης ήταν ο άνθρωπος που τόλμησε να αναλάβει το πρότζεκτ σκηνοθετικά. 



Η παραγωγή της σειράς κράτησε σχεδόν 9 μήνες. Το σενάριο ολοκληρώθηκε το καλοκαίρι, τα παραγωγικά και το κάστινγκ πήραν άλλους δύο μήνες και τα γυρίσματα ξεκίνησαν τον Οκτώβριo. To post-production της σειράς κράτησε σχεδόν τρεις μήνες μετά τη λήξη των γυρισμάτων ώσπου να επιτευχθεί το υψηλό επίπεδο των οπτικών εφέ που επιθυμούσαν οι δημιουργοί.



Τα οκτώ επεισόδια αποτελούν τον πρώτο κύκλο της σειράς, και μάλιστα κλείνουν σε ένα εξαιρετικά δραματικό σημείο. Ο Ζήσης Ρούμπος έχει οραματιστεί ένα ολόκληρο "Athens Dark universe", που μπορεί να επεκταθεί σε δεύτερη season, ταινία, βιβλία και κόμικ. Υπάρχουν σκηνές που γυρίστηκαν στην περιοχή «Λιπάσματα» της Δραπετσώνας, κλειστοφοβικές και υποβλητικές σκηνές σε εγκαταλελειμμένους χώρους του Δρομοκαϊτειου Ψυχιατρείου, η σκηνή της μάχης στο πιο ιστορικό goth club της Αθήνας και η κορύφωση του τελευταίου επεισοδίου σε ένα απόκοσμο υπόγειο τούνελ της Καισαριανής.



Trivia 
Ο Σπύρος Χατζηαγγελάκης που πρωταγωνιστεί ως Ορφέας και ο Δημήτρης Κίτσος που υποδύεται τον κολλητό του φίλο, Νίκο, είναι και στην πραγματικότητα στενοί φίλοι και συγκάτοικοι. Η σειρά αποτέλεσε την πρώτη υποκριτική απόπειρα της Ελισάβετ Σπανού, η οποία λίγο καιρό μετά τα γυρίσματα πρωταγωνίστησε και στο ανέβασμα του μιούζικαλ "Grease". Ο Γιώργος Τζωρτζάκης που υποδύεται τον φονικό "Κυνηγό" Γαβριήλ, εκτός από ηθοποιός είναι και επαγγελματίας αθλητής body builiding, με εγχώριες και διεθνείς διακρίσεις 




Οι δημιουργοί 
Ζήση Ρούμπο, τι είναι το Athens Dark; “Μια drama/ horror σειρά με πλάσματα των μύθων (όχι μόνο βρικόλακες!) που διαδραματίζεται στην Αθήνα του σήμερα. Μια βουτιά σε ένα σκοτεινό κόσμο, όπου τα πάντα είναι δυνατά και όπου τα τέρατα υπάρχουν και εκτός ονείρων”. Γιατί σου πήρε τόσα χρόνια να υλοποιήσεις αυτή την ιδέα που δούλευες καιρό; “Γιατί αντιμετώπιζα μόνιμα την ίδια δικαιολογία από τις εταιρείες παραγωγής: ότι το ελληνικό κοινό δεν γουστάρει τέτοια πράγματα.



Οι περισσότερες από αυτές τις εταιρείες έχουν κλείσει πια. Ευτυχώς”. Είναι δύσκολο να γυρίσεις μια web σειρά; “Πολύ πιο δύσκολο από το να την γράψεις. Ευτυχώς όσοι συμμετείχαν στο συγκεκριμένο project (συνεργείο και ηθοποιοί) έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό κ έτσι γίνεται πραγματικότητα η πρώτη horror σειρά της Ελλάδας. Κάποιοι ρόλοι γράφτηκαν πάνω στους ηθοποιούς, για κάποιους έγινε casting. Είμαι πολύ χαρούμενος με όλους.

Κόψαμε αρκετά πράγματα στο μοντάζ.  Μαζί με τον Βασίλη (Αντωνιάδη/ σκηνοθέτη) ήμασταν αρκετά αυστηροί έτσι ώστε το τελικό αποτέλεσμα να είναι άρτιο. Ελπίζω η σειρά να αρέσει στους φαν του είδους. Γενικά στις δουλειές μου, προσπαθώ να μην διαβάζω τα σχόλια στα social media. Τα σχόλια κυμαίνονται από διθυραμβικά έως καταστροφικά και κακεντρεχή. Προτιμώ να μένω ουδέτερος όταν είμαι πίσω από ένα project”. 



Βασίλη Αντωνιάδη, μπορούμε να παρουσιάσουμε αληθοφανή βαμπίρ στο ελληνικό διαδίκτυο;  “Αυτό είναι το στοίχημα. Να κάνουμε μια σειρά που μπορούν να την δουν όλοι χωρίς να βγει cult. Είμαι μεγάλος φαν αντίστοιχων τηλεοπτικών σειρών στο εξωτερικό. Είχαμε ένα ικανοποιητικό budget για τα ελληνικά δεδομένα και προσπαθήσαμε να δώσουμε ένα άρτιο αποτέλεσμα.

Είναι η πρώτη φορά που κάνω μια σειρά για web. Δεν είναι και το πλέον εύκολο πράγμα να γυρίσεις μια web σειρά. Έπρεπε να χρησιμοποιήσουμε location που δεν έχει ξαναδεί το κοινό. Θυμάμαι κάτι γυρίσματα στο Δρομοκαΐτειο, το θεραπευτήριο κουβαλά μια βαριά ατμόσφαιρα ειδικά το location που επιλέξαμε, μας πληροφόρησαν ότι εκεί έκαναν τις θεραπείες με ηλεκτροσόκ στους ασθενείς.

Ο χώρος είχε πέντε δάκτυλα σκόνη και την ημέρα των γυρισμάτων είχε μια φοβερή καταιγίδα που φοβηθήκαμε ότι θα πέσει η σκεπή να μας πλακώσει. Ήταν το τέλειο location για το άνδρο των κυνηγών που βασανίζουν το βαμπίρ. Τα γυρίσματα ήταν καθημερινά και διαρκούσαν τουλάχιστον 12 με 14 ώρες. Αντιμετωπίσαμε το Athens Dark ως μια μεγάλη μήκους ταινία.

Σκοπός της σειράς είναι να καταναλωθεί μονομιάς. Να δουν σερί 70-75 λεπτά. Έπρεπε να προσέχουμε τα ρακόρ σε νύχια, στο αίμα και στα δόντια. Σίγουρα ήταν εντελώς διαφορετικό από ό,τι έχω κάνει. Μόλις διάβασαν το σενάριο και ο Σπύρος  Χατζηαγγελάκης και ο Δημήτρης Πιατάς συμφώνησαν να το κάνουν. Θα βρεθούν σίγουρα haters. Αλλά για τα ελληνικά δεδομένα κάναμε καλή δουλειά”

Info: Athens Dark: Αποκλειστικά στο NETWIX, σε δωρεάν stream, την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018, με 8 επεισόδια που θα σας καθηλώσουν 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης