PROTOTHEMA

Πολιτισμός

Συγκλονιστικές αποκαλύψεις Ελλήνων και Ισπανών επιστημόνων

Νέα στοιχεία πιστοποιούν ότι ο Φίλιππος Β' είναι θαμμένος στην Βεργίνα

Νέα στοιχεία πιστοποιούν ότι ο Φίλιππος Β' είναι θαμμένος στην Βεργίνα

Οστό με τρύπα θεωρείται το κουτσό πόδι του Μακεδόνα βασιλιά - Βεβαιώθηκε ότι στην Βεργίνα ήταν θαμμένα μέρη από την πανοπλία του Μεγάλου Αλεξάνδρου που βρίσκονταν μέσα στον τάφο του ετεροθαλούς αδελφού του Αρριδαίου

Συγκλονιστικά στοιχεία για τον Φίλιππο Β’ και την πανοπλία του Μ. Αλεξάνδρου έρχονται στο φως έπειτα από προσπάθεια ομάδας ερευνητών με επικεφαλής τον παλαιοανθρωπολόγο Αντώνη Μπαρτσιώκα.
 
Για πρώτη φορά αποδεικνύεται ότι:
 
- Ο Φίλιππος Β’ είναι όντως θαμμένος στη Βεργίνα! Πιστοποιήθηκε ότι ένα οστούν από τον Τάφο Ι στη Βεργίνα με μία τρύπα στο γόνατο είναι το κουτσό πόδι του Φιλίππου Β’!  Σύμφωνα με ιστορικές πηγές, τρία χρόνια πρίν απο τη δολοφονία του το 336 π.Χ., κατά τη διάρκεια μάχης, ο Φίλιππος τραυματιστηκε από ένα δόρυ που πέρασε μέσα από το πόδι του και τον κατέστησε κουτσό. Έπειτα από 2,300 χρόνια, αυτό το εντυπωσιακό οστούν φέρει ακόμα την οπή που προκάλεσε το δόρυ. Το οστούν έχει επίσης υποστεί αγκύλωση μεταξύ της κνήμης και του μηρού, που δείχνει ότι το άτομο κούτσαινε, γεγονός που συνάδει με αυτά που ξέρουμε για τον Φίλιππο Β’. 
- Μαζί με τον Φίλιππο Β’ πιστοποιήθηκε ότι είναι θαμμένη η τελευταία γυναίκα του Φιλίππου, Κλεοπάτρα, μαζί με το νεογέννητό της – τους οποίους δολοφόνησε η μητέρα του Μ. Αλεξάνδρου, Ολυμπιάδα

- Επιβεβαιώθηκε ότι στον Ταφο ΙΙ είναι θαμμένος ο ετεροθαλής αδελφός του Μ. Αλεξάνδρου. Η ομάδα μάλιστα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι μερικά αντικείμενα από την πανοπλία του Τάφου ΙΙ πρέπει να ανήκουν στον ίδιο το Μ. Αλέξανδρο και όχι στον Αρριδαίο!Η νέα επιστημονική εργασία δημοσιεύτηκε χθες στο έγκυρο αμερικανικό επιστημονικό περιοδικό Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS). Έπειτα από συστηματική έρευνα, η επιστημονική αυτή ομάδα από την Ελλάδα και την Ισπανία, υπό τη διεύθυνση του Αντώνη Μπαρτσιώκα και του Juan Luis Arsuaga, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα σκελετικά υπολείμματα του Φιλίππου Β’ όντως βρίσκονται στη Βεργίνα, όχι όμως στον Τάφο Ι, όπως ήταν η γενική άποψη μέχρι σήμερα αλλά στον Τάφο ΙΙ. Αυτή είναι η πρώτη φορά που τα οστά του Τάφου Ι στη Βεργίνα εξετάστηκαν από παλαιοανθρωπολόγους ενδελεχώς με τις πιο σύγχρονες μεθόδους.

Ο Φίλιππος Β πέθανε σε ηλικία 45 ετών και είχε ύψος 1,80 μέτρα

Οι επιστήμονες εξήγαγαν πολλά άλλα ενδιαφέροντα από τα οστά, όπως για παράδειγμα οτι ο Φίλιππος Β᾽ ήταν πολύ ψηλός, στο 1.80, και πέθανε σε ηλικία κοντά στα 45.
Tο σημαντικότερο όμως επακόλουθο της έρευνας είναι ότι για πρώτη φορά μπορεί να υποστηριχθεί με βεβαιότητα ότι η Ελλάδα κατέχει αντικείμενα που ανήκουν στην πανοπλία του γνωστότερου παγκοσμίως βασιλέα της αρχαιότητας, του Μ. Αλέξανδρου!
 Ο Αρριδαίος, ετεροθαλής αδελφός του Μεγάλου Αλεξάνδρου, βρέθηκε θαμμένος στον τάφο ΙΙ ενώ η πανοπλία που βρίσκεται στο πλευρό του, θεωρείται ότι ανήκει στον μεγάλο στρατηλάτη, αφού ο Αρριδαίος ήταν ανίκανος για μάχη, αλλά απλά κατά την διάρκεια της στέψης του, είχε χρησιμοποιήσει μερικά από τα αντικείμενα που ανήκαν στον αδελφό του.

Από το 1987 ο επιστήμονας E. Borza και το 2.000 η αρχαιολόγος Όλγα Παλαγγιά είχαν υποστηρίξει ότι στον τάφο ΙΙ βρίσκεται θαμμένος ο Αρριδαίος, αφού πρόκειται για ένα σκελετό που δεν φέρει καθόλου σημάδια από τραύματα και σύμφωνα με τις ιστορικές πηγές, ο ετεροθαλής αδελφός του Μεγάλου Αλεξάνδρου ήταν ανίκανος για μάχη, εξαιτίας των διανοητικών ασθενειών από τις οποίες έπασχε.
Ο Αρριδαίος τάφηκε, όχι μόνο μαζί με την πανοπλία του αδελφού του, αλλά και με την ασπίδα του και αυτό προκύπτει από τις παραστάσεις επάνω στην ασπίδα, που επιβεβαιώνουν την καταγωγή του Μέγα Αλέξανδρου από τον Αχιλλέα, όχι από την πλευρά του πατέρα του, αλλά από την πλευρά της μητέρας του, της Ολυμπιάδας.

Τα νέα επιστημονικά στοιχεία ήρθαν στο φως από ομάδα Ελλήνων και Ισπανών επιστημόνων με επικεφαλής τον Αντώνη Μπαρτσιώκα και τον Juan Luis Arsuaga, οι οποίοι χρησιμοποίησαν τις πιο σύγχρονες μεθόδους για να καταλήξουν στα συμπεράσματά τους.Με την σημαντική αυτή επιστημονική ανακάλυψη αλλάζουν τα μέχρι σήμερα δεδομένα για την Βεργίνα και πλέον καθίσταται σίγουρο ότι ο Φίλιππος ο Β' είναι θαμμένος εκεί, αλλά ότι και προσωπικά αντικείμενα ενός από τους μεγαλύτερους βασιλείς στον κόσμο, ανά τους αιώνες, του Μεγάλου Αλεξάνδρου, βρίσκονται θαμμένα στο σημείο αυτό της Μακεδονίας.
Η νέα επιστημονική έρευνα δημοσιεύθηκε στο αμερικανικό επιστημονικό περιοδικό Proceedings of the National Academy of Sciences.

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!
Ακολουθήστε μας στα

ΠΕΛΟΨ23/07/201519:19

Θελω να κανω μια ερωτηση για να βγαλω συμπερασμα.Το θεμα του επιστημονα δειχνει οτι το αριστερο ποδι του ΦΙΛΙΠΠΟΥ Β' ειχε το προβλημα. Επομενωs και η αριστερη κνημιδα που βρεθηκε στον ΤΑΦΟ πρεπει να ειναι και η μικροτερη. Ειναι ομωs η αριστερη. Αμφιβαλλω οτι αυτεs οι κνημιδεs ανηκουν στον ΦΙΛΙΠΠΟ Β' .Ο πατεραs του ΦΙΛΙΠΠΟΥ Β', Αμυνταs Γ',ειχε δυο συζυγουs. Την ΓΥΓΑΙΑ με την οποια εκανε τρειs γιουs κατα σειρα.1 Αρχελαο 2 Αρριδαιο 3 Μενελαο. Και την ΕΥΡΥΔΙΚΗ που εκανε 1 τον Αλεξανδρο Β' 2 τον Περδικα Γ' και 3 τον ΦΙΛΙΠΠΟ Β'. Ο Φιλιπποs Β' με την ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ εκανε τον Στρατηλατη ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ Γ' Μεγαs . Οι γιοι απο την ΓΥΓΑΙΑ δεν κυβερνησαν ,αλλα παρεμειναν Βασιλοπαιδεs.Ο μεγαλυτεροs απο αυτουs ΑΡΧΕΛΑΟΣ πρεπει να ειναι ο ευρεθειs στον ΤΑΦΟ Μεγαλη τουμπα τηs ΒΕΡΓΙΝΑΣ . Αs σταματησουν να τρωγονται μεταξυ τουs οι αρχαιολογοι μαs. Να προσπαθουν παντα για τιs πιο απιθανεs εκδοχεs. Να ειναι ΣΙΓΟΥΡΟΙ οτι στο ΤΕΛΟΣ θα βρουν το ποθουμενο,αλλα και το ΣΩΣΤΟ. Καποιοι ερευνητεs ισχυριζονται τι ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ Β' ταφηκε στην ΠΕΛΛΑ. Αs το Ελεγξουν κι αυτο. Πιθανον αυτο μου το σχολιο να βοηθησει τουs ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΥΣ..--

Απάντηση
ΠΑΛΑΓΙΑ22/07/201519:04

Την απάντηση του Υπουργείου Πολιτισμού τη διάβασες κ Παλαγιά;;; Τις μελέτες των Καθηγητών της Οξφορδης τις διάβασες; Την επιχειρηματολογία του Ανδρόνικου;;;; Τις Μελέτες του Musgrave (;) και των υπολοίπων τα τελευταία χρόνια;;; Η θεωρία σου δεν επιβεβαιώνεται απο τα ευρυματα και πραγματικά για να επιμένεις πρέπει να επιδιώκεις τη δημοσιότητα και τιποτα άλλο. Όμως κάποια πράγματα όπως και τα επιστημονικά δεδομένα ειναι υπεράνω των προσωπικών φιλοδοξιών σου. Θυσιάζεις τα πάντα στο βωμό του προσωπικού σου οφέλους. Τελικά η εντύπωση που μου έδωσε η εικόνα σου όταν σε πρωτοείδα να κανεις δηλώσεις για την Αμφιπολη επιβεβαιώθηκε πλήρως. Απλά δεν καταλαβαίνεις. !!!!!!!!!! Και αυτο ξέρεις δεν παλεύεται με τίποτα. Κέρδισες επάξια την αντιπάθεια όλων. Για να μη σου πω καμία βαριά κουβέντα

Απάντηση
ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ22/07/201516:58

ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ ,ΧΑΛΑΡΩΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ... ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΑΙΓΩΝ βλεπε σημερινη ΕΔΕΣΣΑ, ΔΕΝ EΧΕΙ βρεθει ακομη. ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ αν εχει εντοπισθει απο τουs ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΥΣ μαs. αΤο θεατρο των ΑΙΓΩΝ, γεωγρ,πλατοs 40 o 47 ' 44.28 '' B και γεωγρ.μηκοs 22 ο 2 ' 57.25 '' Α. β Το Ανακτορο των Αιγων με γεωγρ. πλατοs 40 o 47 ' 55.57 '' B και γεωγρ.μηκοs 22 ο 3' 15.80 '' Α ., θα πρεπει να ερευνηθουν οπωσδηποτε. ΜΟΝΟΝ ετσι θα φανει η ΑΛΗΘΙΝΗ Πρωτη Πρωτευουσα του ΤΗΜΕΝΟΣ ...του ΚΑΡΑΝΟΥ...του ΠΕΡΔΙΚΑ Α' κ.λπ. μεχρι τον ΑΡΧΕΛΑΟ Α' με την ΠΕΛΛΑ.

Απάντηση
ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ22/07/201509:44

Τι γινεται ρε παιδια μπανουν και σχολιαζουν και σκοπιανοι τωρα? Γιατι τετοιος καημος πουλακια μου? Τις μουρες σας που ειναι σλαβικες δεν τις βλεπετε στον καθρεπτη καθε μερα που ξυπνατε? Ας κανουν μια συγκριση του DNA των ευρηματων με εσας τους Σλαβους και με εμας τους Μακεδονες να τελειωνουμε με αυτο το θεμα! Που θελετε και τη Θεσσαλονικη τρομαρα σας παλιομαλ@κες! Και ανοιξατε και τα μπουτακια στους Ναζι οταν εισεβαλαν προκειμενου να σας πεταξουν ως κοκαλακι κατι απο αυτα που θελετε να "απελευθερωσετε"! ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΕΞΗ ΘΑ ΜΕΙΝΕΤΕ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΙ ΣΛΑΒΟΙ ! ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΣΑΣΤΕ ΣΛΑΒΟΙ -ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΚΟ Η ΦΥΛΗ ΤΩΝ ΣΛΑΒΩΝ- ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΔΕΧΟΣΑΣΤΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΣΑΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗ! ΓΙ ΑΥΤΟ ΕΙΣΑΣΤΕ ΠΕΤΑΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΜΗΔΕΝΙΚΑ! ΕΙΣΑΣΤΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ! ΜΕΓΑΛΩΣΑΤΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΨΕΜΜΑ ΚΑΙ ΖΕΙΤΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΨΕΜΜΑ! ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΑ ΤΑ ΨΩΜΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ ΟΣΟΥΣ ΤΡΕΜΟΠΟΥΛΟΥΣ ΚΑΙ ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΥΣ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΕΤΕ!

Απάντηση

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

2500  χαρακτήρες απομένουν

* Υποχρεωτικά πεδία