Προτάσεις ενός Αβορίγινα για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα

Προτάσεις ενός Αβορίγινα για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα

Θέμα της διάλεξης του Δρ Φόλεϊ θα είναι η ανάκτηση της πολιτιστικής κληρονομιάς και η επιστροφή των αρχαιοτήτων των Αμπορίτζινις από το Βρετανικό Μουσείο, αντικρυστά με την υπόθεση των Μαρμάρων του Παρθενώνα

Προτάσεις ενός Αβορίγινα για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα
Αρχίζουν αυτήν την Πέμπτη τα σεμινάρια Ελληνικής Ιστορίας και Πολιτισμού της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης, που προσφέρονται για πέμπτη συνεχή χρονιά, με μια ειδική εκδήλωση, στην οποία κύριοι ομιλητές θα είναι o Αβορίγινας ακαδημαϊκός και ακτιβιστής Δρ Γκάρι Έντουαρντ Φόλεϊ και ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Μελβούρνης Νίκος Παπαστεργιάδης.
 
Θέμα της διάλεξης του Δρ Φόλεϊ θα είναι η ανάκτηση της πολιτιστικής κληρονομιάς και η επιστροφή των αρχαιοτήτων των Αμπορίτζινις από το Βρετανικό Μουσείο, αντικρυστά με την υπόθεση των Μαρμάρων του Παρθενώνα. Είναι η πρώτη φορά όπου ένας Αβορίγινας θα παρουσιάσει ομιλία του στην Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης.
 
Ο Δρ Γκάρι Φόλεϊ είναι αναπληρωτής καθηγητής στο Moondani Balluk Indigenous Academic Unit. Γεννήθηκε στη Γκράφτον (1950), βόρεια της Νέας Νότιας Ουαλίας και ανήκει στη φυλή Gumbainggir. Αποβλήθηκε από το σχολείο σε ηλικία 15 ετών, και στη συνέχεια μετακινήθηκε στο Σίδνεϊ. Εχει βρεθεί στο επίκεντρο των μεγαλύτερων πολιτικών δραστηριοτήτων στην Αυστραλία, συμπεριλαμβανομένων πολλών διαδηλώσεων για τα δικαιώματα των Αμπορίτζινις, τη δημιουργία και λειτουργία της Πρεσβείας σε Σκηνή στην Καμπέρα. Πριν λίγα χρόνια ολοκλήρωσε τις πανεπιστημιακές του σπουδές και πρόσφατα αναδείχθηκε διδάκτορας Ιστορίας στο πανεπιστήμιο Μελβούρνης, δίδαξε στο Πανεπιστήμιο Μελβούρνης και στο Πανεπιστήμιο Βικτώριας, ενώ εργάστηκε και στο Μουσείο Βικτώριας.
Κλείσιμο
 
Ο Νίκος Παπαστεργιάδης, ο οποίος θα παρουσιάσει τον Δρ Γάρι Φόλεϊ, είναι καθηγητής στη Σχολή Πολιτισμού και Επικοινωνίας στο Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης και στο Πανεπιστήμιο του Καίμπριτζ. Πριν από την επιστροφή του στο Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης, δίδασκε ως λέκτορας στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ. Η έρευνά του επικεντρώνεται στη διερεύνηση του ιστορικού μετασχηματισμού της σύγχρονης τέχνης και των πολιτιστικών ιδρυμάτων από την ψηφιακή τεχνολογία.
 
Όπως είναι γνωστό, τα Σεμινάρια προσφέρονται δωρεάν και είναι ανοιχτά στο κοινό και φέτος παρουσιάζονται στο νέο κτίριο της Κοινότητας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης