Ντόροθι Κινγκ: Προσβολή και υποκρισία προς τους Ελληνες η κίνηση του Βρετανικού Μουσείου

Ντόροθι Κινγκ: Προσβολή και υποκρισία προς τους Ελληνες η κίνηση του Βρετανικού Μουσείου

«Είμαι σοκαρισμένη και τρομοκρατημένη με τον δανεισμό των Γλυπτών του Παρθενώνα. Γιατί κρίνεται η Ρωσία του Πούτιν ως κατάλληλη χώρα, ενώ η δημοκρατική Ελλάδα έχει επανειλημμένως απορριφθεί;», σχολίασε η γνωστή αρχαιολόγος

Ντόροθι Κινγκ: Προσβολή και υποκρισία προς τους Ελληνες η κίνηση του Βρετανικού Μουσείου
Σφοδρή επίθεση προς την απόφαση του Βρετανικού Μουσείου να δανείσει για πρώτη φορά τα κλεμμένα Γλυπτά του Παρθενώνα στη Ρωσία εξαπέλυσε μέσα από τον λογαριασμό της στο Twitter η Ντόροθι Κινγκ, αρχαιολόγος που έχει γίνει γνωστή λόγω Αμφίπολης και είναι Αμερικανίδα στην καταγωγή, ζει όμως και εργάζεται όμως στη Βρετανία. 

«Το Βρετανικό Μουσείο λέει “όχι” στο να δανείζει γλυπτά του Παρθενώνα, και μετά δανείζει ένα στη Ρωσία;! Πρόκειται για προσβολή κατά της Ελλάδας… και υποκρισία», έγραψε.



«Είμαι σοκαρισμένη και τρομοκρατημένη με τον δανεισμό των Γλυπτών του Παρθενώνα. Γιατί κρίνεται η Ρωσία του Πούτιν ως κατάλληλη χώρα, ενώ η δημοκρατική Ελλάδα έχει επανειλημμένως απορριφθεί;», σχολίασε στον προσωπικό της λογαριασμό.
Κλείσιμο

«Ο δανεισμός ενός γλυπτού του Παρθενώνα στη Ρωσία του Πούτιν δεν θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερη προσβολή», τόνισε μεταξύ άλλων.



«Τι θα ακολουθήσει; Το Βρετανικό Μουσείο πρόκειται να δανείσει μία γυμνή Αφροδίτη στη Σαουδική Αραβία; Χριστιανικές εικόνες στο ISIS;», έγραψε ειρωνικά. 

Σημειώνεται, πως το Βρετανικό Μουσείο αρνείται να επιστραφούν τα Γλυπτά που άρπαξε ο λόρδος Ελγιν από τη χώρα μας, ωστόσο πρόσφατα εμφανίστηκε θετικό στο να τα... παραχωρούσε στο Μουσείο της Ακρόπολης για μία έκθεση, όπως και στη Ρωσία.







Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης