Το διεθνές μουσικό βραβείο «Premio Tenco» απονέμεται στην Μαρία Φαραντούρη

Το διεθνές μουσικό βραβείο «Premio Tenco» απονέμεται στην Μαρία Φαραντούρη

Η βράβευση της σπουδαίας Ελληνίδας ερμηνεύτριας θα γίνει στις 4 Οκτωβρίου στην Ιταλία

 Το διεθνές μουσικό βραβείο «Premio Tenco» απονέμεται στην Μαρία Φαραντούρη
Στη Μαρία Φαραντούρη απονέμεται φέτος το διεθνές μουσικό βραβείο «Premio Tenco», το οποίο έχει καθιερωθεί από το 1974 προς τιμήν του Ιταλού σύνθετη και τραγουδιστή Luigi Tenco.

Το βραβείο αποτελεί αναγνώριση για την συμβολή της Ελληνίδας καλλιτέχνιδας στη διάδοση του έντεχνου ελληνικού τραγουδιού πέρα από τα σύνορα της Ελλάδας. Έχει απονεμηθεί μέχρι σήμερα σε πολλούς γνωστούς ερμηνευτές της διεθνούς μουσικής σκηνής και του τραγουδιού, όπως οι Leonard Cohen, Elvis Costello, Cesaria Evora, Nick Cave, Leo Ferre, George Brassens, Jacques Brel, Joni Mitchell, Milton Nascimento, Mercedes Sosa, Caetano Veloso κ.ά..

Η βραδιά απονομής θα πραγματοποιηθεί στις 4 Οκτωβρίου στο «Teatro del Casino» του Σαν Ρέμο, στο πλαίσιο μεγάλης συναυλίας με τη συμμετοχή ξένων και Ιταλών καλλιτεχνών που θα πλαισιώνουν την βραβευμένη Ελληνίδα ερμηνεύτρια.  
                    
Κλείσιμο
Η Μαρία Φαραντούρη θα ερμηνεύσει γνωστά τραγούδια από το ελληνικό και διεθνές ρεπερτόριό της, συνοδευόμενη από τον Τάκη Φαραζή στο πιάνο, τον Θύμιο Παπαδόπουλο στα πνευστά και τον Πέτρο Βαρθακούρη στο μπάσο.

Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνει το «Premio Tenco» τόσο στη μουσική σύνθεση όσο και στην ποίηση που αποτελεί βάση τραγουδιών, αναδεικνύοντάς  τα. Το συγκεκριμένο βραβείο είναι γνωστό σ' όλο τον κόσμο για την προώθηση του γνήσιου ποιοτικού τραγουδιού που τιμά τη μουσική, την ποίηση και την ερμηνεία, σε αντίθεση με τα «εύπεπτα τραγούδια της σύντομης μόδας του εμπορίου», όπως αναφέρεται στο καταστατικό του.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης