Τα ημερολόγια της Εστέρ στα ελληνικά!

Τα ημερολόγια της Εστέρ στα ελληνικά!

Από τις εκδόσεις Ποταμός κυκλοφόρησε ο πρώτος τόμος του διάσημου graphic novel του Ριαντ Σατούφ που είναι από τους πιο δυναμικούς σύγχρονους κομίστες

Τα ημερολόγια της Εστέρ στα ελληνικά!
Το πρώτο πράγμα που σου κάνει εντύπωση στην περίπτωση του Ριάντ Σατούφ (Riad Sattouf) είναι οι πολλαπλές ταυτότητες και ιδιότητες του. Ας αρχίσουμε από τις ταυτότητες και τις καταγωγές. Θα έλεγα ότι είναι Παριζιάνος (μιας και γεννήθηκε στη Γαλλική πρωτεύουσα) αλλά οι καταγωγές μας οδηγούν αλλού. Ο πατέρας Σύριος, η μάνα Γαλλίδα. Αν και γεννήθηκε στο Παρίσι τα παιδικά του χρόνια τα έζησε μεταξύ Λιβύης και Συρίας, για να επιστρέψει πίσω ως έφηβος στα μέρη της Βρετάνης. 

Παρέλειψα να αναφέρω ότι γεννήθηκε τον Μάιο του 1978 – πάνω κάτω είναι γενιά της εποχής Μιτεράν. 

Αλλά, ας πάμε στις ιδιότητες: Καρτουνίστας, κομίστας και σκηνοθέτης. Επί 20 χρόνια σχεδιάζει comics και έχει εκδώσει περισσότερα από 20 βιβλία. Είναι από τους λίγους συγγραφείς graphic novel που βραβεύτηκε δύο φορές με το βραβείο Fauve d' Or στην Ανγκουλέμ (για το Pascal Brutal 3 το 2010 και το Arab of the Future1 το 2015).

Η σειρά Arabe of the Future είναι παγκόσμιο best seller και έχει μεταφραστεί σε περισσότερες από 20 γλώσσες.

Κλείσιμο


Για 10 ολόκληρα χρόνια – από το 2004 μέχρι τα μέσα του 2014- δούλεψε στο εβδομαδιαίο σατυρικό περιοδικό Charlie Hebdo. Από το 2014, δημοσιεύει κάθε εβδομάδα στο περιοδικό L’OBS το κόμικ Τα ημερολόγια της Εστέρ, βασισμένο σε αληθινές ιστορίες ενός μικρού κοριτσιού.

Τα ημερολόγια της Εστέρ – αυτό το Graphic novel σε συνέχειες- κυκλοφορεί πλέον και στα ελληνικά από τις εκδόσεις Ποταμός σε μετάφραση από τα γαλλικά της Αριάδνης Λουκάκου.

Σε ενημερωτικό σημείωμα για την έκδοση διαβάζουμε: «H Εστέρ θεωρείται πια η σύγχρονη απόγονος του Μικρού Νικόλα. Ο σκιτσογράφος Ριάντ Σατούφ δεν σχεδίαζε μόνο με τεράστια επιτυχία στο Nouvel Observateur τις περιπέτειες μιας δεκάχρονης μικρούλας που ζει στο Παρίσι και παρατηρεί γύρω της τον κόσμο αλλά έπλασε έναν ολοκληρωμένο χαρακτήρα, με οίστρο, χωρίς προκαταλήψεις.

Ο πρώτος τόμος Τα ημερολόγια της Εστέρ - Ιστορίες από τη ζωή της Εστέρ, ετών 10 κυκλοφορούν τώρα για πρώτη φορά στα ελληνικά ενώ στη Γαλλία μόλις τυπώθηκε σε 100.000 αντίτυπα ο τρίτος τόμος για τη δωδεκάχρονη πια Εστέρ».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης