Εγγραφές και αναρτήσεις για ένα ταξίδι

Εγγραφές και αναρτήσεις για ένα ταξίδι

Ο δημοσιογράφος και καθηγητής στο Πάντειο Νίκος Μπακουνάκης είναι ο συγγραφέας των 18 ιστοριών που συγκροτούν το βιβλίο Ταξίδι στη Νέα Υόρκη

Εγγραφές και αναρτήσεις για ένα ταξίδι
Το προσωπικό σημειωματάριο των καθημερινών στιγμών – ακόμη καλύτερα, το οργανωμένο προσωπικό ημερολόγιο στην ψηφιακή εποχή μας μπορεί κάλλιστα να βρει φιλόξενο χώρο και στέγη στην επικράτεια των αναρτήσεων στο facebook. 

Μια εγγραφή στο ημερολόγιο μπορεί να είναι πλέον ένα μικρό post – ένα post μόνο με κείμενο, αλλά και κείμενο και φωτογραφία μαζί. Οι παραλλαγές πολλές και εξαιρετικά ενδιαφέρουσες. Σε κάθε περίπτωση, η διαφορά που έτσι και αλλιώς υπάρχει δημιουργεί τους όρους και τις προϋποθέσεις για ένα περιβάλλον όπου οι έννοιες του ιδιωτικού και του δημόσιου και κυρίως η μεταξύ τους σχέση είναι αναγκασμένες να δεχθούν τον άνεμο της αναθεώρησης. 

Κάτι τέτοιο συμβαίνει και στη περίπτωση της διαδρομής για το νέο βιβλίο του δημοσιογράφου – καθηγητή Πρακτικής Δημοσιογραφίας και Τεχνικών Αφήγησης στο Πάντειο Πανεπιστήμιο- Νίκου Μπακουνάκη. Το βιβλίο που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πόλις τιτλοφορείται Ταξίδι στη Νέα Υόρκη.  

Γράφει ο Νίκος Μπακουνάκης στο πρόλογο του βιβλίου: «Καθημερινές εγγραφές στο σημειωματάριο μου , όπως και τα ποστ που αναρτούσα στο Facebook, ιδιαίτερα οι φωτογραφίες μου, ήταν το βασικό υλικό που με βοήθησε να ανασυνθέσω αυτό το Ταξίδι στη Νέα Υόρκη, μοιρασμένο σε 18 αυτοτελείς ιστορίες που η μία συνδέεται με την άλλη, κυρίως μέσα από κάποιες λέξεις – τόπους, τους κοινούς τόπους της συνολικότερης αφήγησης μου». 

Για την πληρέστερη εικόνα ας διαβαστεί και το κείμενο από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου: «Μικρές καθημερινές ιστορίες από τη Νέα Υόρκη. Άνθρωποι και μικρόκοσμοι της αμερικανικής μητρόπολης. Μια κτηνοτρόφος, ελληνικής καταγωγής, σε μπαρ του Βίλατζ. Ένας εβραίος τσαγκάρης από την Τασκένδη στην οδό Χάντσον. Ένας ιεροκήρυκας στον Άγιο Βαρθολομαίο της Λεωφόρου Παρκ. Ένας επενδυτής από το Πουέρτο Ρίκο, που συστήνει σαν καλή επένδυση αγορές στου Μακρυγιάννη. Η Λόρνα, κόουτς ηθοποιών, στη Μετροπόλιταν Όπερα. Η ποιήτρια Λουίζ Γκλουκ στη Δημόσια Βιβλιοθήκη. Κι ακόμη, τα πανεπιστήμια και η πόλη, το freak show ενός αγώνα ΝΒΑ, οι σινεφίλ του Μανχάταν, τα δεκανίκια της σύγχρονης τέχνης, μια καινούργια γραμμή μετρό, πώς γίνονται landmark δημόσιες τουαλέτες... Κι άλλες πολλές ιστορίες, όπου ο συγγραφέας άλλοτε παρατηρεί κι άλλοτε γίνεται ήρωας».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης