Ο Πολιτισμός Διανυκτερεύει!

Ο Πολιτισμός Διανυκτερεύει!

Το Μουσείο Μπενάκη ήταν από τους πρώτους που έσπευσε να ανταποκριθεί στη νέα πρωτοβουλία των Atenistas, το ART NIGHT ATHENS

Ο Πολιτισμός Διανυκτερεύει!
Την νέα πρωτοβουλία των ακαταπόνητων Atenistas την πήραμε χαμπάρι από τα απανωτά post του Τάσου Χαλκιόπουλου στο facebook. Αργά το μεσημέρι της 1ης Σεπτεμβρίου ο Τάσος –η ψυχή των Atenistas- ανεβάζει το post: «χάος// άντε να διαλέξεις // ζωή σε illustrator // επαγγελματική απόγνωση //oh my #$!@#$!!!!». Το post συνοδεύεται από μια εικόνα από τις διαφορετικές εκδοχές μιας αφίσας που δούλευε ο Τάσος στο κομπιούτερ. Ο άσπρος καπνός βγήκε την επόμενη μέρα και ο Τάσος έσπευσε να μας ενημερώσει. Η αφίσα της πρωτοβουλίας ήταν έτοιμη.

Ας πάμε, όμως, στην ίδια τη πρωτοβουλία. Το ART NIGHT ATHENS. Μια βραδιά που τα μουσεία και οι άλλοι προβεβλημένοι προορισμοί του Πολιτισμού της Αθήνας μένουν ανοικτοί και προσβάσιμοι – και το πιο σημαντικό με πρόγραμμα!

Το Μουσείο Μπενάκη ήταν από τους πρώτους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της νέας πρωτοβουλίας των Αtenistas. Mάλιστα , πρόλαβε και το ανέβασε στο site του. "Το Μουσείο Μπενάκη συμμετέχει στο ART NIGHT ATHENS που οργανώνουν οι ATENISTAS το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017". Το πρώτο διώρο απο τις 8-10 το βράδυ με προβολές της ταινίας "The Benaki Museum" της Αθηνάς Ραχήλ Τσαγκάρη (διάρκειας 7'), ενώ μετα τις 10 το βράδυ και μέχρι τα μεσάνυχτα η Ιριδα Λουκά με την βιολα της μας παρουσιάζει το "Walking Bach-wards" -μουσικά βήματα πάνω σε διαχρονικούς ρυθμούς στις σουίτες για σόλο τσέλο του J.S.Bach -βήματα που περπατούν 2000 χρόνια ιστορίας και ενώνουν σε μια νύχτα τις χρονικές και αισθητικές αποστάσεις των μουσειακών εκθεμάτων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης