10 συναρπαστικές νέες σειρές που κάνουν πρεμιέρα μέχρι το τέλος της χρονιάς

10 συναρπαστικές νέες σειρές που κάνουν πρεμιέρα μέχρι το τέλος της χρονιάς

Επιστημονική φαντασία, δράμα εποχής, κωμωδία και αστυνομικό θρίλερ: η νέα τηλεοπτική σοδειά έχει απ’ όλα!

10 συναρπαστικές νέες σειρές που κάνουν πρεμιέρα μέχρι το τέλος της χρονιάς
Το “Twin Peaks”, ο έβδομος κύκλος του “Game of Thrones”, αλλά και δύο σειρές του Netflix, το “Ozark” και το “Defenders” μας έκαναν καλή παρέα το καλοκαίρι. Τώρα όμως ξεκινά και επίσημα η νέα σεζόν και αυτό σημαίνει ασφαλώς ακόμα περισσότερες νέες σειρές. Φέτος βλέπουμε ότι το sci-fi έχει την τιμητική του, με την πολυαναμενόμενη επιστροφή του “Star Trek”, αλλά και το ντεμπούτο παραγωγών που αντλούν υλικό από τον κόσμο της Marvel. Ωστόσο, δεν λείπουν και κωμωδίες, αλλά και σειρές εποχής όπως το “The Deuce” του HBO, το οποίο ελπίζουμε να έχει καλύτερη τύχη από το “Vinyl”. Δες αναλυτικά τις προτάσεις μας!

Tin Star

Κλείσιμο


Ο πρώην ντετέκτιβ της αστυνομίας του Λονδίνου, Τζιμ Γουόρθ, αναλαμβάνει καθήκοντα σερίφη σε μία μικρή πόλη στα Βραχώδη Όρη, όπου μετακόμισε με την οικογένειά του για να ξεφύγει από το παρελθόν του. Η εγκληματικότητα, όμως, αρχίζει να αυξάνεται στην περιοχή, μια και οι εργάτες που φέρνει μαζί της μία μεγάλη πετρελαϊκή εταιρεία δεν είναι και τα καλύτερα παιδιά. Ο Γουόρθ υψώνει το ανάστημά του απέναντι στους εγκληματίες, αυτοί επιτίθενται στον ίδιο και την οικογένειά του και ο αξιοσέβαστος σερίφης αναβιώνει το βίαιο alter ego του για να πάρει το αίμα του πίσω. Η λεπτομέρεια που χρειάζεσαι: πρωταγωνιστεί ο
Τιμ Ροθ!

Πρεμιέρα: 9 Σεπτεμβρίου
Κανάλι: Sky Atlantic

The Deuce



Ο Ντέιβιντ Σάιμον, ο οποίος μας έδωσε μία από τις καλύτερες σειρές στην ιστορία της τηλεόρασης, το “The Wire”, επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος για να μας διηγηθεί (σε συνεργασία με τον Τζορτζ Πελεκάνος, ο οποίος δούλεψε επίσης στο “Wire”) την ιστορία της χρυσής εποχής της βιομηχανίας του πορνό στη Νέα Υόρκη της δεκαετίας του 1970. Πρωταγωνιστεί η Μάγκι Γκίλενχαλ στον ρόλο της Κάντι, μίας ιερόδουλης που θέλει να κάνει άνοιγμα στον κόσμο του πορνό (ο οποίος έχει μόλις νομιμοποιηθεί), αλλά και ο Τζέιμς Φράνκο σε διπλό ρόλο, καθώς υποδύεται τους Βίνσεντ και Φράνκι Μαρτίνο, τα δίδυμα μυστακοφόρα αδέλφια με σχέσεις με τη μαφία. Ιδανικό timing για το HBO, μια και ο έβδομος κύκλος του “Game of thrones” μόλις τελείωσε, ενώ η δεύτερη σεζόν του “Westworld” αναμένεται την άνοιξη του 2018.

Πρεμιέρα: 10 Σεπτεμβρίου (25 Αυγούστου online)
Κανάλι: HBO

The Orville



Ένα “Star Trek” που αποτυγχάνει πλήρως να πάρει τον εαυτό του στα σοβαρά - και δεν ντρέπεται καθόλου. Ο Τζον Φαβρό και ο Σεθ ΜακΦάρλεϊν (δημιουργός του “Family Guy”) υπογράφουν μία sci-fi κωμωδία που εκτυλίσσεται στο απώτερο μέλλον (400 χρόνια μετά) και ακολουθεί τις περιπέτειες του Orville, ενός ερευνητικού διαστημοπλοίου που ταξιδεύει στα πέρατα του διαστήματος τη στιγμή που τα μέλη του πληρώματος -γήινοι και μη- αντιμετωπίζουν τα δικά τους, καθημερινά προβλήματα (αυτά συμβαίνουν όταν πχ. οι δύο ανώτεροι αξιωματικοί του σκάφους έχουν πάρει ένα όχι τόσο φιλικό διαζύγιο). Ο ΜακΦάρλεϊν βρίσκεται επίσης ανάμεσα στους πρωταγωνιστές. Από το διαθέσιμο υλικό μπορούμε να πούμε ότι η σειρά έχει έξυπνους διαλόγους και αρκετά καλά εφέ.

Πρεμιέρα: 10 Σεπτεμβρίου
Κανάλι: Fox

Star Trek: Discovery



Πέρασαν 51 χρόνια από τότε που το Star Trek έκανε το ντεμπούτο του στην τηλεόραση. Έκτοτε, έχει εξελιχθεί σε ένα από τα πιο επιτυχημένα franchises, εμπνέοντας ταινίες, σειρές, βιβλία, κόμικς και παιχνίδια και επηρεάζοντας σημαντικά ολόκληρο το πεδίο της επιστημονικής φαντασίας. Η νέα σειρά μάς πηγαίνει 10 χρόνια πριν από τα γεγονότα της πρωτότυπης σειράς του 1966 και μάλιστα με διαφορετικό διαστημόπλοιο, το Discovery έναντι του θρυλικού Enterprise. Για μία ακόμα φορά, η απειλή απέναντι στην Ηνωμένη Ομοσπονδία Πλανητών είναι οι Κλίνγκον. Πρωταγωνιστούν ο Τζέισον Άιζακς (τον είδαμε πέρυσι στη σειρά του Netflix, “The OA”) στον ρόλο του πλοιάρχου Λόρκα, η Μισέλ Γεό και η Σονίκουα Μάρτιν Γκριν (“The Walking Dead”). 

Πρεμιέρα: 24 Σεπτεμβρίου
Κανάλι: CBS

Inhumans



Το blockbuster της λίστας προέρχεται από τα σπλάχνα της Marvel και κάνει πρεμιέρα (τα δύο πρώτα επεισόδια) όχι στη μικρή οθόνη, αλλά σε κινηματογράφους IMAX ανά τον κόσμο, από την Αγκόλα έως το Βιετνάμ και από τις ΗΠΑ έως την Αυστραλία (η Ελλάδα δεν συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο). Η σειρά εστιάζει στην ιστορία της βασιλικής οικογένειας των Inhumans, μίας φυλής με υπεράνθρωπες δυνάμεις που ζει στην απομόνωση. Ο βασιλιάς Black Bolt (Άνσον Μάουντ) επιθυμεί να διατηρηθεί το status quo, κάτι που βρίσκει κάθετα αντίθετο τον αδελφό του, Maximus (Ίβαν Ρίον). Η σύγκρουση μεταξύ των δύο έχει ως αποτέλεσμα τη φυγή των περισσότερων μελών της οικογένειας στη Χαβάη, όπου θα κληθούν να σώσουν τους εαυτούς τους, αλλά και τον κόσμο.      

Πρεμιέρα: 29 Σεπτεμβρίου
Κανάλι: ABC

The Gifted



Η Κέιτ Στράκερ (Έιμι Άκερ, “Person of Interest”) και ο σύζυγός της, Ριντ (Στίβεν Μόγιερ, “True Blood”) ανακαλύπτουν ότι τα παιδιά τους έχουν υπερφυσικές δυνάμεις. Την ίδια ανακάλυψη θα κάνουν όμως και οι κρατικές αρχές και για αυτό η οικογένεια Στράκερ θα τραπεί σε φυγή προκειμένου να προστατέψει τα δύο νεότερα μέλη της. Θα τη βοηθήσει μία ομάδα μεταλλαγμένων, με την οποία θα πρέπει να συνεργαστεί για να καταφέρει να επιβιώσει. Το Fox συνεχίζει να μας ξεναγεί στον κόσμο των X-men, έπειτα και από την επιτυχία του “Legion” στις αρχές της χρονιάς. 

Πρεμιέρα: 2 Οκτωβρίου
Κανάλι: Fox

Suburra



Η πρώτη πρωτότυπη ιταλική σειρά του Netflix έχει ως θέμα (τι έκπληξη!) τη μαφία. Το “Suburra” ακολουθεί πιστά τη συνταγή μίας άλλης επιτυχημένης ιταλικής σειράς, του “Gomorrah”. Η ιστορία του εμπλέκει τη μαφία, διαφθορά, ξέπλυμα μαύρου χρήματος, εμπόριο ναρκωτικών, πορνεία και πολιτική. Βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο των Τζιανκάρλο Ντε Κατάλντο και Κάρλο Μπονίνι (το οποίο, μάλιστα, έγινε και σειρά πριν από δύο χρόνια), το οποίο αφηγείται ένα πραγματικό σκάνδαλο που ταρακούνησε για τα καλά τη Ρώμη. 

Πρεμιέρα: 6 Οκτωβρίου
Κανάλι: Netflix

Mindhunter



Αν δεν σου αρκεί το “Criminal Minds” και θέλεις να παρακολουθήσεις και άλλη παραγωγή με κατά συρροή δολοφόνους -και μάλιστα πιο ατμοσφαιρική-, το Netflix μπαίνει και σε αυτά τα χωράφια με μία σειρά που φέρει την υπογραφή του Ντέιβιντ Φίντσερ (με τη διπλή ιδιότητα του σκηνοθέτη και παραγωγού), ο οποίος ως δημιουργός του “Seven”, ξέρει και κάτι παραπάνω… Η νέα σειρά βασίζεται στο βιβλίο “Mind Hunter: Inside FBI’s Elite Serial Crime Unit” των Μαρκ Ολσέικερ και Τζον Ντάγκλας (πρώην ειδικός πράκτορας του FBI και ένας από τους πρώτους profilers της υπηρεσίας) και ακολουθεί δύο πράκτορες του FBI, του Χόλντεν Φορντ (Τζόναθαν Γκροφ) και του Μπιλ Τεντς (Χολτ ΜακΚάλανι) που μελετούν φυλακισμένους κατά συρροή δολοφόνους, προκειμένου να αξιοποιήσουν αυτή τη γνώση στην εξιχνίαση νέων υποθέσεων. Το Netflix έχει προεξοφλήσει την επιτυχία της σειράς και την ανανέωσε ήδη για δεύτερη σεζόν.

Πρεμιέρα: 13 Οκτωβρίου
Κανάλι: Netflix

Young Sheldon



Με το “The Big Bang Theory” να έχει στρογγυλοκαθίσει στις πρώτες θέσεις τηλεθέασης στις ΗΠΑ εδώ και χρόνια, το CBS είπε να κεφαλαιοποιήσει στη δημοφιλία του κοινωνικά αμήχανου, αλλά τετραπέρατου επιστήμονα Σέλντον Κούπερ, δημιουργώντας ένα prequel με πρωταγωνιστή τον ίδιο στην παιδική του ηλικία. Η νέα σειρά μάς παρουσιάζει τον εννιάχρονο Σέλντον, ο οποίος ως παιδί-θαύμα φοιτά ήδη στο λύκειο και κάνει δύσκολη τη ζωή των γύρω του. Δημιουργός της σειράς, ο Τσακ Λορ, ο οποίος βρίσκεται και στο τιμόνι της πρωτότυπης σειράς.

Πρεμιέρα: 2 Νοεμβρίου
Κανάλι: CBS

Gunpowder



Remember, remember, the fifth of November… Μπορεί το “Game of Thrones” να απειλεί να επιστρέψει το 2019 και όχι του χρόνου, όμως ο Τζον Σνόου επανέρχεται πολύ πιο σύντομα στη μικρή οθόνη. Η μίνι σειρά του BBC με πρωταγωνιστή τον Κιτ Χάρινγκτον μάς ταξιδεύει στη Βρετανία του 1605 για να μας διηγηθεί την ιστορία της Συνωμοσίας της Πυρίτιδας, του σχεδίου μίας ομάδας φανατικών καθολικών να τινάξουν στον αέρα τον βασιλιά Ιάκωβο Α’ κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στη Βουλή των Λόρδων. Ο Κιτ υπογράφει την παραγωγή και υποδύεται τον Ρόμπερτ Κέιτσμπι, τον ιθύνοντα νου πίσω από το σχέδιο (fun fact: ο Κέιτσμπι είναι πρόγονος του Χάρινγκτον στην πραγματικότητα), ενώ από το καστ ξεχωρίζει και η Λιβ Τάιλερ.

Πρεμιέρα: Τέλη 2017
Κανάλι: BBC One

The Punisher



Ο Φρανκ Καστλ έδωσε τα διαπιστευτήριά του στον δεύτερο κύκλο του “Daredevil”. Και άρεσε πάρα πολύ. Έτσι, το Netflix και η Marvel είπαν να του στήσουν τη δική του σειρά. Ο Punisher διαφέρει από τους υπόλοιπους ήρωες της Marvel, καθώς ακολουθεί μία εντελώς διαφορετική πολιτική απέναντι στους κακούς: αντί να τους ξυλοφορτώνει, τους στέλνει στον άλλο κόσμο, επηρεασμένος από τον βίαιο θάνατο της οικογένειάς του. Τον κεντρικό ρόλο έχει αναλάβει ο Τζον Μπέρνθαλ (του έχει ταιριάξει κουτί), ενώ θα δούμε και μία γνώριμή μας από τη σειρά “Daredevil”, την Ντέμπορα Αν Γουόλ ως Κάρεν Πέιτζ, η οποία πλέον ακολουθεί την καριέρα δημοσιογράφου. Αν και έχει εμφανιστεί σε όλες τις παραγωγές Netflix-Marvel ως τώρα, η νοσοκόμα Κλερ (Ροζάριο Ντόουσον) θα κάτσει αυτή τη φορά στον πάγκο. Το Netflix έχει ανακοινώσει ότι η σειρά θα ανέβει στην πλατφόρμα του εντός της χρονιάς, αλλά θα μας σκάσει μέχρι να μας πει την ακριβή ημερομηνία…

Πρεμιέρα: Τέλη 2017
Κανάλι: Netflix
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης