Οι καλύτερες φωτογραφίες από την άγρια φύση (φωτογραφικό αφιέρωμα)

Οι καλύτερες φωτογραφίες από την άγρια φύση (φωτογραφικό αφιέρωμα)

Με πάνω από 6.000 φωτογραφίες, που υπέβαλλαν στον τέταρτο διαγωνισμό Big Picture Natural World Photography, ο οποίος αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο την ζωή στην άγρια φύση, οι νικητές παρουσιάζουν την δουλειά τους στην Ακαδημία Επιστημών της Καλιφόρνιας, για τρεις μήνες, από τις 28 Ιουλίου 2017

Οι καλύτερες φωτογραφίες από την άγρια φύση (φωτογραφικό αφιέρωμα)
Επαγγελματίες φωτογράφοι από 63 διαφορετικές χώρες συμμετείχαν στο ετήσιο διαγωνισμό Big Picture Natural World Photography, χρησιμοποιώντας το φακό τους, όχι μόνο για την καταγραφή της άγριας φύσης αλλά και την αποτύπωση σημαντικών περιβαλλοντικών ζητημάτων, που αντιμετωπίζει η πανίδα του οικοσυστήματος. Μεγάλος νικητής αναδείχθηκε ο φωτογράφος Britta Jaschinski ο οποίος δείχνει με τις φωτογραφίες του το πρόβλημα της κακοποίησης των ζώων.  Η πιο σοκαριστική εικόνα του δείχνει δύο κατασχεθέντα πόδια από ελέφαντα που ήταν αποθηκευμένα στο αποθετήριο ιχθύων και άγριας φύσης κοντά στο Ντένβερ του Κολοράντο. Οι Αμερικανοί μπορούν μερικές φορές να αισθάνονται ότι αυτές οι σκληρότητες είναι μια πραγματικότητα μακριά από το σπίτι, τα ποδιά του ελέφαντα είναι μόνο δύο από τα 1.3 εκατομμύρια κατασχεθέντα ζωικά προϊόντα που στεγάζονται στο συγκεκριμένο αποθετήριο. Η σαφής και απλή εικόνα του Jaschinski μας υπενθυμίζει ότι ακόμη και μετά τις αυστηρές απαγορεύσεις του νόμου, τα προϊόντα που προέρχονται από είδη υπό εξαφάνιση, εξακολουθούν να πωλούνται στη μαύρη αγορά. 

"Τα καροτσάκια χρησιμοποιούνται για τη μετακίνηση των κατασχεθέντων αντικειμένων γύρω από την αποθήκη", αναφέρει ο κ. Jaschinski. "Έβαλα τα πόδια των ελεφάντων σε αυτό το σκηνικό για να δώσω κάποιου είδους αξιοπρέπεια στα ζώα που χάνουν τη ζωή τους στο όνομα της απληστίας και της δεισιδαιμονίας." 

Οι περισσότερες βραβευμένες φωτογραφίες προβλήθηκαν φέτος από το “bio Graphic”, ένα πρωτότυπο ηλεκτρονικό περιοδικό για την επιστήμη και τη βιωσιμότητα.


Κλείσιμο























Info
Για περισσότερα βλ. και: BigPicture Natural World Photography Competition: Website | Facebook| Instagram
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης