Τα θέματα των ανδρών!

Τα θέματα των ανδρών!

Πώς μπορεί να συμφιλιωθεί ένας άνδρας με τα νέα δεδομένα του τριχωτού της κεφαλής του, αντιμετωπίζοντας τα ζητήματα της τριχόπτωσης και της αραίωσης

Τα θέματα των ανδρών!
Έχουν και οι άνδρες τα θέματα τους… Λεπτομέρειες περί της εμφάνισης τους ή του πώς μπορεί κανείς να αντιμετωπίσει τις συνέπειες της τριχόπτωσης ή της αραίωσης και να συμφιλιωθεί με τα νέα δεδομένα της κεφαλής του. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά τους. 

Ας ξεκινήσουμε με την τριχόπτωση. Η τελευταία, ως γνωστόν, είναι από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει ένας άντρας. Μπορεί να προκύψει από έντονο στρες, από κακή διατροφή ή ακόμη από αλλαγή εποχής. Η τριχόπτωση μπορεί να εμφανιστεί με πολλούς διαφορετικούς τρόπους, ανάλογα με το πρόβλημα που την προκαλεί. 

Μπορεί να έρθει ξαφνικά ή σταδιακά και να επηρεάσει μόνο το δέρμα της κεφαλής ή και ολόκληρο το σώμα. Η απώλεια μέχρι 100 τριχών ημερησίως είναι φυσιολογική, όταν όμως η τριχόπτωση πάρει μεγαλύτερη έκταση, μπορεί να είναι παθολογική και είναι σκόπιμο να επισκεφτείτε έναν ειδικό που θα αντιμετωπίσει τα αίτιά της και θα σας συστήσει τον κατάλληλο τρόπο αντιμετώπισης.

Κλείσιμο
Η τριχόπτωση είτε είναι παροδική είτε μόνιμη, αποτελεί έναν εφιάλτη για όλους τους άνδρες, καθώς επηρεάζει άμεσα την ψυχολογία στο κομμάτι της αυτοπεποίθησης και της αυτοεκτίμησης. Ευτυχώς υπάρχουν τρόποι θεραπείας, όταν ακόμα τα αίτια δεν είναι απολύτως μη αναστρέψιμα, που αποκαθιστούν στο 100% την αρχική εμφάνιση των μαλλιών. Επιπλέον, μπορούμε να προλάβουμε την τριχόπτωση ή να περιορίσουμε σημαντικά την εκδήλωσή της. Αντιμετωπίστε λοιπόν την τριχόπτωση εγκαίρως με δυναμωτικά σαμπουάν, μία ειδική θεραπεία και το κατάλληλο συμπλήρωμα διατροφής.

Το δεύτερο θέμα είναι οι συνέπειες της αραίωσης. Η αραίωση των μαλλιών είναι ένα συνηθισμένο πρόβλημα που αποτελεί μεγάλη πηγή στρες. Ειδικά, εάν γνωρίζουμε την αλήθεια: η αραίωση των μαλλιών δεν μπορεί να αναστραφεί. Όμως υπάρχουν και καλά νέα! Με τον έγκαιρο εντοπισμό, την παροχή επαγγελματικών συμβουλών και τα προηγμένα προϊόντα και τις τεχνολογίες, μπορείτε να αξιοποιήσετε όσο το δυνατόν περισσότερο τα φυσικά σας μαλλιά.

Υπάρχουν κάποια προειδοποιητικά σημάδια που μπορεί να σας βοηθήσουν να εντοπίσετε έγκαιρα το πρόβλημα:

1. Καθημερινή τριχόπτωση: Είναι φυσιολογικό να χάνετε περίπου 100 τρίχες την ημέρα, απώλεια που δεν γίνεται αντιληπτή, καθώς οι τρίχες φεύγουν κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ένας απλός τρόπος εντοπισμού είναι ο εξής: εάν χτενίσουμε τα μαλλιά με τα δάχτυλα και δούμε ότι χάνουμε πάνω από τέσσερις τρίχες, αυτό σημαίνει ότι έχουμε σημάδια τριχόπτωσης.

2. Προβληματικές περιοχές: Η υποχώρηση του μπροστινού άκρου των μαλλιών και η αραίωση στο στεφάνι αποτελούν ενδείξεις ανδρογενετικής αλωπεκίας, ενώ η εμφανώς μεγαλύτερη χωρίστρα, η αραίωση στα πλαϊνά μέρη του κεφαλιού αποτελούν ενδείξεις διάχυτης αραίωσης.

3. Ανησυχίες για το δέρμα της κεφαλής: Η σμηγματόρροια είναι μια λειτουργική πάθηση των σμηγματογόνων αδένων που προκαλεί αυξημένη παραγωγή σμήγματος, το οποίο συσσωρεύεται στο δέρμα της κεφαλής. Η υπερβολική παραγωγή σμήγματος είναι ένα προειδοποιητικό σημάδι που παραπέμπει στις ίδιες ορμονικές διαταραχές, οι οποίες οδηγούν σε τριχόπτωση.

4. Υπερβολική τριχοφυΐα στο σώμα: Σε γενικές γραμμές, όσο περισσότερη τριχοφυΐα υπάρχει στο σώμα ενός άνδρα, τόσο μεγαλύτερο κίνδυνο έχει στο να παρουσιάσει μελλοντική αραίωση στα μαλλιά του. Για παράδειγμα, αν έχει τρίχες στο στήθος, τους ώμους και την πλάτη, είναι 70% πιο πιθανό να παρουσιάσει αραίωση των μαλλιών που οφείλεται στα επίπεδα ορμονών και τεστοστερόνης. 

Η άποψη μου γύρω από την αραίωση των μαλλιών είναι ότι πρέπει να αποδεχόμαστε την πραγματικότητα και να μην προσπαθούμε να κρύψουμε κάτι επιτηδευμένα. Αντιθέτως, να εμπιστευτούμε και να αφεθούμε στον ειδικό, προκειμένου να μας δώσει το καλύτερο αποτέλεσμα, δημιουργώντας άποψη και στυλ.

Info
Ο Άγγελος Αντωνόπουλος είναι ιδιοκτήτης του Sir Barber (οδός Βουλής 7, Στοά Χ. Μπολάνη).
Ακολουθήστε το Sir Barber στο Facebook.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης