Όλο το μακελειό στο Game of Thrones σε ένα απίστευτο infographic

Όλο το μακελειό στο Game of Thrones σε ένα απίστευτο infographic

Με το “Visualization of Murders in Game of Thrones”, ο Luuk Van Hoomissen μάς δείχνει σε διαγράμματα ποιος πέθανε, πώς και από ποιον στη σειρά του HBO (Spoiler alert!)

Όλο το μακελειό στο Game of Thrones σε ένα απίστευτο infographic
Ακόμα και όσοι δεν παρακολουθούν τη σειρά του “Game of thrones”, ξέρουν ένα πράγμα: πολύς κόσμος πεθαίνει σε αυτή τη σειρά. Και μάλιστα με πολλούς και διάφορους τρόπους - άλλοι κλασικοί και άλλοι πρωτότυποι: το δηλητήριο ανήκει στην πρώτη κατηγορία, ενώ ο θάνατος διά διάλυσης κρανίου από τα χέρια του αντίπαλου μονομάχου σίγουρα εντάσσεται στη δεύτερη.

Και επειδή η νέα σεζόν αργεί να έρθει, οι φαν προσπαθούν να βρουν τρόπους να περάσει ο χρόνος μέχρι τον Ιούλιο. Ο αγαπητός Luuk Van Hoomissen βρέθηκε πολύ κοντά στο να το… τερματίσει, φτιάχνοντας ένα απίστευτο infographic, στο οποίο κατηγοριοποιούνται όλοι οι θάνατοι που είδαμε μέχρι στιγμής στην παραγωγή του HBO. Αν δεν έχετε την παρακολουθήσει τη σειρά μέχρι και το τελευταίο της on air επεισόδιο, σας συνιστούμε να προχωρήσετε σε κάποιο άλλο άρθρο, καθώς ακολουθούν πάρα πολλά spoilers.

Κλείσιμο


O Luuk σημειώνει για το infographic: «Για αυτό το πρότζεκτ δημιούργησα μία βάση δεδομένων επώνυμων χαρακτήρων του “Game of thrones”, είτε αυτοί είναι ζωντανοί είτε όχι και στη δεύτερη περίπτωση πώς πέθαναν και ποιος τους σκότωσε. Επίσης καταγράφει σε ποια φατρία ανήκουν, καθώς και σε ποια φατρία ανήκουν αυτοί που τους σκότωσαν. […] Είναι σημαντικό να επισημάνω ότι αυτή η βάση δεδομένων ακολουθεί τους επώνυμους χαρακτήρες, επομένως οι θάνατοι ανώνυμων στρατιωτών δεν συμπεριλαμβάνονται».

Το πόνημα του Luuk έχει τον εύγλωττο τίτλο “Visualization of Murders in Game of Thrones” και χωρίζεται σε επτά επιμέρους ενότητες. Το πρώτο είναι ένα κυκλικό διάγραμμα, με κόμπους στην περίμετρο. Ο κάθε κόμπος αντιπροσωπεύει ένα άτομο και χρωματίζεται ανάλογα με τη φατρία στην οποία ανήκει, ενώ οι γραμμές που συνδέουν δύο κόμπους μεταξύ τους δείχνουν ποιος σκότωσε ποιον. Αμέσως μετά ακολουθούν αντίστοιχα διαγράμματα για τους Οίκους με τους περισσότερους φόνους.



Στη συνέχεια βλέπουμε δύο διαγράμματα με τους πιο θανάσιμους χαρακτήρες και τους πιο θανάσιμους Οίκους. Ανάμεσα στους χαρακτήρες, τα πρωτεία κατέχει ο Τζον Σνόου με 11 θανάτους, ενώ τη δεύτερη θέση καταλαμβάνει ο μέχρι πρόσφατα θανάσιμος αντίπαλός του, Ράμσεϊ Μπόλτον. Ο πιο θανάσιμος χαρακτήρας από τους Λάνιστερ (οι οποίοι κατέχουν την πρώτη θέση ανάμεσα στους πιο θανάσιμους Οίκους, ακολουθούμενοι από τους Σταρκ) είναι η Σέρσεϊ - οι μετοχές της, βλέπετε, εκτοξεύτηκαν έπειτα από το τελευταίο επεισόδιο του έκτου κύκλου.

Παρακάτω ο Luuk συνεχίζει με ένα… μακάβριο κοινωνικό δίκτυο, στο οποίο συνδέονται οι δολοφόνοι με τα θύματά τους. Έπειτα βλέπουμε την κατάσταση των 215 χαρακτήρων που έχουν περάσει από τη σειρά. Το εύρημα είναι αποκαλυπτικό: 137 νεκροί και 78 ζωντανοί. Επίσης, όσον αφορά την κατανομή των δολοφόνων ανάμεσα στα δύο φύλα, οι 38 είναι γυναίκες και οι σχεδόν διπλάσιοι (89) άνδρες. Το infographic ολοκληρώνεται με μία πίτα όπου καταγράφονται όλες οι αιτίες θανάτου. Ο πιο κοινός είναι ο αποκεφαλισμός.

Δείτε το infographic σε πλήρη ανάλυση εδώ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης