A series of unfortunate events: 13 trivia για τη νέα σειρά του Netflix

A series of unfortunate events: 13 trivia για τη νέα σειρά του Netflix

Ο πρώτος κύκλος της πολυαναμενόμενης σειράς του Netflix ανέβηκε ήδη στην πλατφόρμα του και προτού ετοιμαστείς για binge watching σου παρουσιάζουμε 13 σχετικά trivia 

A series of unfortunate events: 13 trivia για τη νέα σειρά του Netflix
Πολύ άτυχα τα αδέλφια Μποντλέρ. Δεν τους έφτανε η ορφάνια τους, είχαν το κακό ριζικό να πέσουν και στα χέρια ενός άπληστου κηδεμόνα, του Κόμη Όλαφ, ο οποίος είναι αποφασισμένος να βάλει στο χέρι την περιουσία τους. Ωστόσο, τα τρία αδέλφια (ή τουλάχιστον τα δύο, μια και το τρίτο είναι ακόμα βρέφος) δεν θα μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια. Όλα αυτά συμβαίνουν στη νέα σειρά του Neflix, “Lemony Snicket's A series of unfortunate events”, η οποία βασίζεται στην ομότιτλη σειρά best-seller βιβλίων. Λίγο προτού αρχίσετε το binge watching, σας παρουσιάζουμε 13 trivia που έχουν σχέση με τα βιβλία, μία ταινία που βασίστηκε σε αυτά και ασφαλώς την καινούργια σειρά!



1. Η σειρά βασίζεται στα 13 παιδικά βιβλία “A series of unfortunate events” του
Κλείσιμο
Λέμονι Σνίκετ (aka Ντάνιελ Χάντλερ).

2. Ο συγγραφέας των βιβλίων είναι και παραγωγός της σειράς του Netflix.

3. Τα βιβλία έχουν σημειώσει τεράστια επιτυχία παγκοσμίως, καθώς έχουν πουλήσει περισσότερα από 65 εκατ. αντίτυπα και έχουν μεταφραστεί σε 41 γλώσσες. Στα ελληνικά κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα, με τίτλο «Μια σειρά από ατυχή γεγονότα».

4. Η επιτυχία αυτή δεν θα μπορούσε παρά να γίνει αντικείμενο αξιοποίησης και σε άλλα πεδία: μία ταινία (2004), ένα βιντεοπαιχνίδι, ένα επιτραπέζιο, παιχνίδι με κάρτες και πολλά βιβλία η ιστορία των οποίων διαδραματίζεται στο ίδιο σύμπαν.



5. Τα τρία πρώτα βιβλία της σειράς μεταφέρθηκαν στη μεγάλη οθόνη ως μία ταινία, η οποία έκανε πρεμιέρα το 2004. Τον ρόλο του Κόμη Όλαφ ανέλαβε ο Τζιμ Κάρεϊ, ενώ στο καστ ξεχώρισε και το όνομα της «υπερτιμημένης» -σύμφωνα με κάποιους- Μέριλ Στριπ.

6. Το πρώτο βιβλίο της 13λογίας κυκλοφόρησε το 1999 και το τελευταίο βιβλίο το 2006.

7. Η σειρά θα ολοκληρωθεί σε τρεις κύκλους. Ο πρώτος κύκλος των οκτώ επεισοδίων που ανέβηκε χθες στο Netflix καλύπτει τα τέσσερα πρώτα βιβλία. Η σειρά ήδη ανανεώθηκε για δεύτερη σεζόν, η οποία θα αποτελείται από 10 επεισόδια και θα μεταφέρει στη μικρή οθόνη το πέμπτο έως και το ένατο βιβλίο. Η τρίτη σεζόν θα καλύψει τα υπόλοιπα βιβλία.

8. Στη σειρά του Netflix τον Κόμη Όλαφ υποδύεται ο Νιλ Πάτρικ Χάρις (“How I met your mother”). Τον ρόλο της Στριπ ως Θείας Ζοζεφίν ανέλαφε η Αλφρέ Γούνταρντ, η οποία πολύ πρόσφατα πρωταγωνίστησε και σε μία άλλη σειρά του Netflix, το “Luke Cage”.


9. Τέσσερα επεισόδια του πρώτου κύκλου έχει σκηνοθετήσει ο υπέροχος Μπάρι Σόνενφελντ, ο οποίος ήταν και παραγωγός και στην ομότιτλη ταινία του 2004.

10. Η Κάθριν Ο’Χάρα (η μαμά του Κέβιν στις ταινίες «Μόνος στο σπίτι»), η οποία υποδύθηκε τη δρ. Τζορτζίνα Όργουελ στην ταινία επιστρέφει για να αναλάβει άλλον ρόλο, αυτόν της δικαστίνας Στράους.

11. Τη μουσική του πρώτου επεισοδίου υπογράφει ο Τζέιμς Νιούτον Χάουαρντ, ο οποίος βρίσκεται πίσω από τα scores του “Pretty woman”, του «Φυγά», του “Batman begins”, του «Σκοτεινού ιππότη», των ταινιών «Αγώνες πείνας» και πολλών άλλων.

12. Σύμφωνα με τον Νιλ Πάτρικ Χάρις, αυτή είναι η ακριβότερη παραγωγή του Netflix. 

13. Στο Netflix δεν είναι καθόλου προληπτικοί. Η σειρά κυκλοφόρησε χθες που ήταν Παρασκευή και 13. Τα βιβλία της σειράς είναι 13. Για αυτό και εμείς αποφασίσαμε η λίστα μας να έχει 13 σημεία - έτσι, για να ενισχύσουμε τον μύθο!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης