Τα 35χρονα του Άγγελου Σφακιανάκη

Τα 35χρονα του Άγγελου Σφακιανάκη

Το μέλος της ιστορικής παρέας της Οπισθοδρομικής Κομπανίας παραμένει ένας μάχιμος συντελεστής της μουσικής σκηνής, πάντα έτοιμος για νέες περιπέτειες!

Τα 35χρονα του Άγγελου Σφακιανάκη
Όταν μιλάς με τον Άγγελο Σφακιανάκη, πάντα έχει να σου πει ένα νέο· για μια καινούργια φωνή, για έναν δεξιοτέχνη, για μια παράσταση. Πάντα μάχιμος, πάντα με διάθεση ανανέωσης , πάντα για το καινούργιο. Όλα αυτά και μαζί άλλα τόσα που σχετίζονται με ένα αστείρευτο ταλέντο και διάθεση είναι τα συστατικά στοιχεία της παρουσίας του στη μουσική σκηνή.

Φέτος, ο Άγγελος έχει επέτειο. Όπως διαβάζω σε ένα σχετικό κείμενο : «Από τον δεύτερο δίσκο της Οπισθοδρομικής Κομπανίας “Μια νύχτα με την Οπισθοδρομική”, που ηχογραφήθηκε ζωντανά το 1982, έχουν περάσει 35 χρόνια και ο Άγγελος Σφακιανάκης μέχρι σήμερα είναι ένας ενεργός παραγωγός που έχει ανακαλύψει και προτείνει ενδεικτικά την Ελευθερία Αρβανιτάκη, τον Βασίλη Καζούλη, τον Βαγγέλη Κορακάκη, τους Νάμα, τον Σωκράτη Μάλαμα, τον Αλκίνοο Ιωαννίδη, τον Γιάννη Κότσιρα, τον Χρήστο Θηβαίο (Συνήθεις Ύποπτοι), τον Γιώργο Δημητριάδη κά».

Ο Άγγελος για να γιορτάσει την πορεία των 35 χρόνων ετοίμασε μια σειρά από Digital Singles, ξεκινώντας με τη διασκευή από το «Καφεδάκι» του Μανώλη Χιώτη με τη Σεμέλη Παπαβασιλείου. Η Σεμέλη είναι κόρη του βιρτουόζου μπουζουξή Γιάννη Παπαβασιλείου ή «Βλάχου». Παίζει κιθάρα, τσέλο και τραγουδά με ένα ιδιαίτερο τρόπο χρησιμοποιώντας στοιχεία από διαφορετικά είδη τραγουδιού, «νομιμοποιώντας» τα με το προσωπικό της συναίσθημα.

Κλείσιμο
Η Σεμέλη Παπαβασιλείου ερμηνεύει το «Καφεδάκι» για την εκπομπή Citylife που προβάλλεται στο κανάλι Novalife!



Τα digital singles συνοδεύουν και ιδιαίτερες εκδόσεις που μας θυμίζει ο ίδιος ο Άγγελος: Στις ιδιαίτερες εκδόσεις ανήκουν το βιβλίο-cd του Χρήστου Θηβαίου «Σιδερένιο Νησί», εμπνευσμένο από την απεργία των μεταλλωρύχων της Σερίφου το 1916. Το τετράδιο-cd «Νέοι Στιχουργοί στο Φως» με τη σύμπραξη του Μικρού Πολυτεχνείου. Το cd των νέων δημιουργών Απόστολου Αρμάγου και Μάρκου Κρητικού, «Άγνωστη Πορεία», με ερμηνευτή τον Νίκο Βενετάκη. Το cd «Αποστάσεις» του συνθέτη που ανακάλυψε ο Νίκος Ζούδιαρης, Γρηγόρη Πολύζου σε στίχους του Πόλυ Κυριάκου και της Αυγής Βυθούλκα με ερμηνεύτρια τη Μαρία Κρασοπούλου και τη συμμετοχή του Κώστα Μακεδόνα. Το cd «Αλκμάν» του ομώνυμου συγκροτήματος που ως εφαλτήριο πατάνε στην παραδοσιακή μουσική, αλλά προτείνουν τις δικές τους συνθέσεις.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης