Μια startup για τα μεταχειρισμένα

Μια startup για τα μεταχειρισμένα

Spotawheel, η υπηρεσία που φιλοδοξεί να αλλάξει τον τρόπο αγοραπωλησίας μεταχειρισμένων οχημάτων

Μια startup για τα μεταχειρισμένα

Spotawheel, η υπηρεσία που φιλοδοξεί να αλλάξει τον τρόπο αγοραπωλησίας μεταχειρισμένων οχημάτων


Τους Χάρη Αρβανίτη, Χρήστο Ζη και Κυριάκο Αγαδάκο τους γνώρισα για πρώτη φορά πριν από έναν περίπου χρόνο όταν ίδρυσαν τη Spotmechanic. Το πρώτο πράγμα που μου έκανε εντύπωση, πέρα από την ίδια την ιδέα τους, ήταν τα βιογραφικά τους: με πολυετή εργασία ως διοικητικός σύμβουλος και στέλεχος πολυεθνικού οργανισμού ο πρώτος, ειδικός σε θέματα εμπορίας και ελέγχου της τεχνικής αρτιότητας μεταχειρισμένων οχημάτων ο δεύτερος και με πολυετή εμπειρία στον χώρο του e-commerce ως developer αρχικά και ως digital marketeer αργότερα ο τρίτος, καταλάβαινες εξαρχής πως αποτελούν δυνατή ομάδα.

Πράγματι, όταν πριν από λίγες εβδομάδες ξαναμιλήσαμε με αφορμή την επέκτασή τους και σε άλλους τομείς δεν αιφνιδιάστηκα. Συγκεκριμένα η Spotmechanic, η υπηρεσία επιτόπιων ελέγχων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων που δίνει γραπτά την πλήρη κατάσταση ενός μεταχειρισμένου αυτοκινήτου στον ενδιαφερόμενο αγοραστή, έκανε το βήμα παρακάτω. «Μέσα από τους 4000 ελέγχους του πρώτου χρόνου λειτουργίας μας», μου εξηγεί ο Κυριάκος, «παρατηρήσαμε ότι η αγορά περιμένει μια συνολική λύση στο πρόβλημα της δύσκολης και αδιαφανούς διαδικασίας πώλησης και αγοράς ενός μεταχειρισμένου αυτοκινήτου».

Προχώρησαν λοιπόν στην ίδρυση της Spotawheel, μιας υπηρεσίας που έχει ως στόχο να βρει τα καλύτερα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα, επιβραβεύοντας τους ιδιοκτήτες τους, παλιούς και νέους, με πολύ ανταγωνιστικές τιμές και για τους δύο. «Θεωρούμε ότι έχουμε δημιουργήσει την πιο πρωτοποριακή και απόλυτα διαφανή εμπειρία αγοραπωλησίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα. Με τη βοήθεια της τεχνολογίας, και με έναν πολύ αξιόπιστο και απλό τρόπο για πωλητές και αγοραστές, εκμηδενίζουμε πλήρως το αίσθημα της ανασφάλειας, ενώ παράλληλα βγάζουμε από τη μέση οποιαδήποτε είδους ταλαιπωρία και για τις δύο πλευρές».

Ειδικότερα, μέσα από την πλατφόρμα τους μπορεί κανείς να αγοράσει μεταχειρισμένα αυτοκίνητα ιδιωτών στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Φροντίζουν γι’ αυτό οι ίδιοι, διαλέγοντάς τα ένα προς ένα, δίνοντας προσοχή στο να έχουν διαφανές ιστορικό, ενώ τα συνοδεύουν με δωρεάν ασφάλεια, εγγύηση, οδική βοήθεια και 7 ημέρες δικαίωμα επιστροφής χρημάτων. «Για κάθε αυτοκίνητο που εκπροσωπούμε», συνεχίζει ο Κυριάκος, «έχουμε απορρίψει πάνω από 10, κυρίως λόγω γυρισμένων χιλιομέτρων, ελλιπούς βιβλίου service, ιστορικού ατυχημάτων και μηχανολογικής κατάστασης. Δεν υπάρχει άλλος αυτή τη στιγμή που να δίνει τόση ενέργεια στο να πιστοποιήσει ένα αυτοκίνητο».

Τι σας διαφοροποιεί από τον ανταγωνισμό;

Το βασικότερο ανταγωνιστικό μας πλεονέκτημα είναι το δικαίωμα επιστροφής του οχήματος, αφού από τη στιγμή που παραλάβει κάποιος ένα Spotawheel αυτοκίνητο, μπορεί μέσα σε 7 ημέρες να το επιστρέψει και να πάρει πίσω τα χρήματά του. Είμαστε πραγματικά πολύ σίγουροι για κάθε αυτοκίνητό που πουλάμε! Δεν προσπαθούμε να πουλήσουμε οποιοδήποτε αμάξι περάσει από την πόρτα μας όπως κάνει ο ανταγωνισμός.

Η Spotawheel επιβραβεύει τον ιδιοκτήτη ενός επιλεγμένου αυτοκινήτου με τιμή πολύ παραπάνω από αυτή που θα του δώσει ο οποιοσδήποτε άλλος έμπορος, ενώ μπορεί να το χρησιμοποιεί κανονικά μέχρι να βρεθεί ο αγοραστής. Ο αγοραστής από την άλλη θα το αποκτήσει στην καλύτερη τιμή της αγοράς σε σχέση τα χιλιόμετρα, τον εξοπλισμό και την ποιότητα του αυτοκινήτου. Έχοντας παράλληλα την λεπτομερέστατη τεχνική αναφορά 180 σημείων της Spotmechanic, καθώς και εξάμηνη εγγύηση με δυνατότητα επέκτασης, ο νέος ιδιοκτήτης έχει πραγματικά το κεφάλι του ήσυχο έχοντας κάνει την καλύτερη “value-for-money” επιλογή!

Πού μπορεί κάποιος να σας βρει;

Στα διάφορα site αγγελιών, στα γραφεία μας στη Νέα Ιωνία, και στο www.spotawheel.gr! Έχουμε δημιουργήσει ένα online showroom που μπορεί κάποιος να δει όλα μας τα αυτοκίνητα μας με επαγγελματικές φωτογραφίες, βίντεο και όλη την τεχνική πληροφόρηση για το κάθε ένα από αυτά. Μέσω του site μας, μπορεί να κλείσει κάποιος test drive, να δεσμεύσει ή να εξοφλήσει το αυτοκίνητο. Το μοντέλο μας είναι απαλλαγμένο από «βαριές» εγκαταστάσεις και πολυτελείς εκθέσεις. Αντιθέτως, έχουμε επενδύσει σε μηχανικούς και “enthusiasts”, ανθρώπους με αγάπη για το αυτοκίνητο, έτοιμοι να πάνε το όχημα στον χώρο του ενδιαφερόμενου ώστε να το δει από κοντά, να του εξηγήσουν όλη τη διαδικασία και να του λύσουν κάθε απορία!

Ποιες είναι οι ιδιαιτερότητες του χώρου στον οποίο απευθύνεστε;

Ο χώρος του μεταχειρισμένου αυτοκινήτου έχει στιγματιστεί λόγω χρόνιων τεχνικών παραπληροφόρησης του πελάτη. Πρώτο στη λίστα των προβληματισμών ενός αγοραστή είναι τα γυρισμένα χιλιόμετρα, μία παγκόσμια τακτική που έχει ενταθεί ιδιαίτερα στην Ελλάδα της κρίσης. Μετά είναι τα μηχανικά προβλήματα και τα ατυχήματα τους παρελθόντος, ειδικά αν έχουν επηρεάσει τη δομή του αυτοκινήτου, αυτό που λέμε «σασί». Εμείς λύνουμε και τα τρία παραπάνω προβλήματα με δύο βασικούς τρόπους: 1ον δίνοντας απίστευτη ενέργεια και προσοχή ως ομάδα στο να επιλέξουμε τα αυτοκίνητα που πουλάμε και, 2ον δίνοντας στον πελάτη ολοκληρωμένη πληροφόρηση για το αυτοκίνητο που τον ενδιαφέρει, χωρίς περιστροφές, με απόλυτη διαφάνεια!
{{{ articlebanner-330x100-triple-1 }}}
{{{ articlebanner-330x100-triple-2 }}}
{{{ articlebanner-330x100-triple-3 }}}

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης