Τέσσερις ημέρες στο Νιάρχος

Τέσσερις ημέρες στο Νιάρχος

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ανοίγει τις πόρτες του από τις 23 έως τις 26 Ιουνίου και υποδέχεται 400 καλλιτέχνες σε μία σειρά εκδηλώσεων με ελεύθερη είσοδο

Τέσσερις ημέρες στο Νιάρχος

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ανοίγει τις πόρτες του από τις 23 έως τις 26 Ιουνίου και υποδέχεται 400 καλλιτέχνες σε μία σειρά εκδηλώσεων με ελεύθερη είσοδο

Κλείσιμο

Περισσότεροι από 400 καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο συναντιούνται στο σημαντικότερο έργο που πραγματοποιείται τα τελευταία χρόνια στην Αθήνα: το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) ανοίγει και φέτος τις πόρτες του στο κοινό, για ένα τετραήμερο εκδηλώσεων, και η «καρδιά» της πόλης θα χτυπάει τον Ιούνιο εκεί. Συγκεκριμένα από τις 23 έως τις 26 Ιουνίου το ΚΠΙΣΝ θα μετουσιωθεί σε έναν ζωντανό τόπο ιδεών, εξερεύνησης και αλληλεπίδρασης, ενώ παράλληλα, οι επισκέπτες θα έχουν για πρώτη φορά την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τις νέες εγκαταστάσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος.



Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιούνται υπό τον τίτλο «Metamorphosis: Το ΚΠΙΣΝ στον Κόσμο» και στόχος τους είναι να φέρουν κοντά καλλιτέχνες διαφορετικών επιρροών και ύφους. Τέτοιοι είναι η ανατρεπτική Laurie Anderson, ο Σύρος μουσικός Omar Souleyman, η Ελευθερία Αρβανιτάκη, ο Αμερικανο-Ιρακινός μουσικός Amir ElSaffar, οι Xylouris White, οι «βιρτουόζοι των κρουστών» Douglas Perkins και Δημήτρης Δεσύλλας, η Demy, ο χορογράφος David Dorfman, και ο διάσημος σκακιστής Garry Kasparov. Το παρών θα δώσει και ο ίδιος ο αρχιτέκτονας του έργου Renzo Piano, φιλοδοξώντας να μεταφέρει το όραμα του ΚΠΙΣΝ για τη δημιουργία ενός χώρου ανοιχτού σε όλους, ο οποίος ανήκει στους ίδιους τους πολίτες.



Η καλλιτεχνική επιμέλεια του προγράμματος φέρει την υπογραφή της Limor Tomer, Γενικής Διευθύντριας Συναυλιών & Διαλέξεων του Μητροπολιτικού Μουσείου της Νέας Υόρκης, ενώ η διεθνούς φήμης, πολυσχιδής καλλιτέχνις Laurie Anderson, είναι προσκεκλημένη Καλλιτεχνική Διευθύντρια. Επιπλέον, ο Robert Storr, Πρύτανης της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Yale, και οι επιμελήτριες Barbara London, Καλλιόπη Μηνιουδάκη και Francesca Pietropaolo υπογράφουν και φέτος το πρόγραμμα video art προβολών με τίτλο “Fireflies in the Night Take Wing”. Ο θαυματοποιός Mark Mitton και η ομάδα του θα παρασύρει μικρούς και μεγάλους σε διαδραστικά θεάματα φαντασίας και οφθαλμαπάτης.



Για δεύτερη χρονιά θα πραγματοποιηθεί και ο βραδινός αγώνας δρόμου «SNF RUN: Τρέχοντας προς το Μέλλον» με σημείο εκκίνησης το Παναθηναϊκό Στάδιο και τερματισμού το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος. Το αθλητικό πρόγραμμα του τετραημέρου υλοποιείται από την ΜΚΕ «Αναγέννηση & Πρόοδος». Η Εθνική Πινακοθήκη παρουσιάζει έκθεση με έργα του Παναγιώτη Τέτση σε επιμέλεια της Μαρίνας Λαμπράκη-Πλάκα, ενώ το Ωδείο Αθηνών επιμελείται και παρουσιάζει για πρώτη φορά στη χώρα μας δύο εμβληματικά έργα του μουσικού ρεύματος του μινιμαλισμού. Η Εθνική Λυρική Σκηνή συμμετέχει με μια παράσταση στην Εναλλακτική Σκηνή, και η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος ανοίγει για πρώτη φορά τους χώρους της στο κοινό. Τον γενικό συντονισμό των εκδηλώσεων έχει η Μίλυ Πασχάλη, Συντονίστρια Δωρεών Τεχνών & Πολιτισμού του ΙΣΝ.






{{{ articlebanner-330x100-triple-1 }}}
{{{ articlebanner-330x100-triple-2 }}}
{{{ articlebanner-330x100-triple-3 }}}

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης