Ταινιόραμα 2016: 168 ταινίες που έγραψαν ιστορία

Ταινιόραμα 2016: 168 ταινίες που έγραψαν ιστορία

Οκτώ εβδομάδες, 56 μέρες, 168 ταινίες… Το Ταινιόραμα, που διοργανώνει κάθε χρόνο η Amafilms στον κινηματογράφο Άστυ, επιστρέφει φέτος από τις 12 Μαΐου μέχρι τις 6 Ιουλίου. Χαράς ευαγγέλια για τους σινεφίλ!

Ταινιόραμα 2016: 168 ταινίες που έγραψαν ιστορία

Οκτώ εβδομάδες, 56 μέρες, 168 ταινίες… Το Ταινιόραμα, που διοργανώνει κάθε χρόνο η Amafilms στον κινηματογράφο Άστυ, επιστρέφει φέτος από τις 12 Μαΐου μέχρι τις 6 Ιουλίου. Χαράς ευαγγέλια για τους σινεφίλ!


25 χρόνια συμπληρώνει φέτος το Ταινιόραμα. Χάρη σε αυτό οι νεότεροι σινεφίλ έχουν δει κλασικά αριστουργήματα της Έβδομης Τέχνης, έχουν μυηθεί στους μεγάλους δημιουργούς της, αλλά έχουν ανακαλύψει και νέους ή παραγνωρισμένους σκηνοθέτες. Απέναντι στηn ψηφιακή λαίλαπα της εποχής μας το Ταινιόραμα ψηφίζει… φιλμ και μας προτρέπει να γευτούμε στιγμές από το σύμπαν του Κουροσάβα, του Ρενέ, του Μπέργκμαν, του Σκορσέζε, του Ντράγκι, του Πέκινπα, του Κιούμπρικ, του Αϊζενστάιν, του Φασμπίντερ, του Βέντερς, του Γκοντάρ, του Αντονιόνι, του Αλμοδόβαρ, του Τζάρμους, του Τρυφώ, του Βισκόντι και τόσων άλλων κορυφαίων δημιουργών, που έγραψαν με χρυσά γράμματα το όνομά τους στην ιστορία του κινηματογράφου.

Φέτος, ετοιμαστείτε να απολαύσετε τα υποτιμημένα «διαμάντια» των Μπράιαν Ντε Πάλμα, Ρόμπερτ Ρόσεν και Σίντνεϊ Λιούμετ, αλλά και το δίδυμο Τζέρι Λιούις-Ρόμπερτ Ντε Νίρο στον «Βασιλιά για μια νύχτα» του Σκορσέζε. Αφήστε να σας σαγηνεύσει η μαγευτική «Ντίβα» του Ζαν-Ζακ Μπενέξ, ζήστε την εμπειρία μίας βραδιάς Ακίρα Κουροσάβα που ολοκληρώνεται με τον εμβληματικό «Θρόνο του Αίματος», πείτε το δικό σας σινεφιλικό αντίο στον Ετόρε Σκόλα και τον Αντρέι Ζουλάφσκι που έφυγαν από τη ζωή στις αρχές του ’16 και ανακαλύψτε τρεις ταινίες που μας έμαθαν σινεμά (ανάμεσα τους και ο «Ιβάν ο τρομερός» του Αϊζενστάιν).

Δείτε επίσης το αριστουργηματικό «Το ταμπούρλο» του Φόλκερ Σλέντορφ σε ένα αντιπολεμικό αφιέρωμα, θυμηθείτε ξανά λησμονημένα αριστουργήματα όπως το «Επαναστάτες χωρίς αύριο» του Κόπολα, πείτε ναι σε μια βραδιά Παζολίνι, αφήστε χώρο στην αθάνατη ιταλική κωμωδία, απολαύστε τρεις νεότερες ταινίες που έφυγαν από το Βερολίνο με τη Χρυσή Άρκτο, ξεναγηθείτε στους αλλόκοτους κινηματογραφικούς κόσμους του Λιντς και του Μπουνιουέλ μέσα από αντίστοιχες θεματικές βραδιές και ανακαλύψτε εθνικές κινηματογραφίες, που ίσως αγνοείτε, όπως αυτές της Ισλανδίας και της Πρώην Γιουκοσλαβίας.

Κι αυτά είναι απλά και μόνο μία πρόγευση από ένα πρόγραμμα 168 ταινιών με τρεις διαφορετικές προβολές κάθε μέρα. Το εισιτήριο είναι στα 7 ευρώ με τη δυνατότητα να δείτε και τις τρεις ταινίες της μέρας, ενώ αν έχετε βάλει τον πήχη πολύ ψηλά μάλλον σας συμφέρει να πάρετε το free pass και για τις 168 ταινίες του Φεστιβάλ με μόνο 45 ευρώ. Ζήστε την εμπειρία του Ταινιοράματος! Γιατί σινεμά δεν είναι μόνο το Χόλιγουντ…

{{{ articlebanner-330x100-triple-1 }}}
{{{ articlebanner-330x100-triple-2 }}}
{{{ articlebanner-330x100-triple-3 }}}

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης