Το Βατερλό του “The Bastard Executioner”

Το Βατερλό του “The Bastard Executioner”

Ο δημιουργός της σειράς ανακοίνωσε τη διακοπή της μετά το τέλος του πρώτου κύκλου

Το Βατερλό του “The Bastard Executioner”
Η σειρά “The Bastard Executioner” ξεκίνησε τη φετινή σεζόν έχοντας πολλές αξιώσεις να γίνει μία από τις αγαπημένες μας: καλό καστ, μεγάλο μπάτζετ, εξαιρετικά ενδιαφέρον σκηνικό (Αγγλία των αρχών του 14ου αιώνα) και βεβαίως τον Κερτ Σάτερ
, ο οποίος μόλις είχε ολοκληρώσει τη σειρά “Sons of Anarchy”.

Κλείσιμο
Δυστυχώς, οι προσδοκίες μας καταρρίφθηκαν με το «καλημέρα». Το διπλό επεισόδιο-πιλότος ήταν σκέτο βασανιστήριο: ο αγχωμένος Σάτερ έριξε από την αρχή όλα του τα όπλα (βία, σεξ και έναν δράκο), όμως κατά κάποιον τρόπο κατάφερε να παρουσιάσει μία δουλειά τραγικά αργή και αδιάφορη στους τηλεθεατές - για να μη μιλήσουμε για τον αδιάφορο πρωταγωνιστή.

Το κοινό, βέβαια, τιμώρησε αυτά τα ελαττώματα. Στην Αμερική, το διπλό επεισόδιο-πιλότος προσέλκυσε μόλις 2,1 εκατ. τηλεθεατές (4 εκατ. σε εβδομαδιαία βάση). Στο τρίτο επεισόδιο επήλθε η πλήρης κατάρρευση, καθώς η σειρά κατάφερε να χάσει σχεδόν το μισό κοινό της (λιγότεροι από 1,1 εκατ. τηλεθεατές). Στα τελευταία πέντε επεισόδια, μάλιστα, του κύκλου 10 επεισοδίων, το “The Bastard Executioner” στρογγυλοκάθισε σε επιδόσεις που κυμάνθηκαν κάτω από 1 εκατ. τηλεθεατές (με την εξαίρεση του όγδοου επεισοδίου).



Αυτό είχε ως φυσικό αποτέλεσμα το «τσεκούρωμα» της σειράς. Τα νέα ανέλαβε να μεταφέρει στο κοινό ο ίδιος ο Σάτερ, με μία καταχώρηση στο εβδομαδιαίο περιοδικό “The Hollywood Reporter”, λίγο μετά την προβολή του τελευταίου επεισοδίου του κύκλου. Σε αυτή εκθειάζει τους συνεργάτες του στη σειρά και καταλήγει: «Το κοινό μίλησε και δυστυχώς η λέξη είναι ‘μπα’. Έτσι, με κάθε σεβασμό φέρνουμε τη μυθολογία μας σε ένα επικό τέλος».

Σε συνέντευξή του στο ίδιο μέσο, ο Σάτερ είπε αρκετά παραπάνω: «Είναι υπέροχο να παίρνεις μία καλή κριτική [ή] ένα βραβείο, όμως στο τέλος της ημέρας το μόνο πράγμα που μετρά στην πραγματικότητα είναι οι αριθμοί. Η δουλειά μου ως αφηγητή είναι να μοιράζομαι το όραμά μου ενώ εμπλέκω και διασκεδάζω ένα κοινό. Εάν δεν έχω αυτό το κοινό, δεν μπορώ να κάνω τη δουλειά μου. Επομένως, το είχα προβλέψει. Έβλεπα κάθε εβδομάδα [τη σειρά] να μην ‘τραβάει’. Με το “Sons of Anarchy”, η πρεμιέρα κινήθηκε σε χαμηλά επίπεδα, στη συνέχεια έμεινε σταθερή και από το έβδομο επεισόδιο του πρώτου κύκλου άρχισε να ανεβαίνει σιγά σιγά. Με το “Bastard” δεν καταφέραμε να κρατήσουμε τον πυρήνα 2-2,5 εκατ. θεατών για να χτίσουμε πάνω σε αυτό».



Όσο για τα επόμενα σχέδια του Σάτερ; Προς το παρόν από την τηλεόραση στρέφεται στον κινηματογράφο, με την ταινία “Delivering Gen”. Μετά, έχει δύο ιδέες για να επιστρέψει στην TV, εμπνευσμένος από ένα ταξίδι που έκανε με το Orient Express από το Λονδίνο στη Βενετία. Παρ’ όλα αυτά, αρνήθηκε να τις μοιραστεί για την ώρα!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης