Ταιριάζουμε… στο Φάληρο

Ταιριάζουμε… στο Φάληρο

Μία τριήμερη δράση με σκοπό να σπάσουν οι προκαταλήψεις εκεί που ακόμα δεν έχουν παγιωθεί: στην παιδική ηλικία

Ταιριάζουμε… στο Φάληρο
Στις 2, 3 και 4 Οκτωβρίου όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Παλαιό Φάληρο. Ένα τριήμερο εκδηλώσεων με εκπαιδευτικές, αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες περιμένουν μικρούς και μεγάλους. Στόχος, η αλλαγή της αντίληψης για τα άτομα με αναπηρία και η θετική και δημιουργική συνεύρεση παιδιών με και χωρίς αναπηρία.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων ΑΛΜΑ και ο Σύλλογος Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας συνεχίζουν το πολύτιμο και εξαιρετικά αξιόλογο έργο τους με μία τριήμερη δράση με τίτλο «Ταιριάζουμε στο Φάληρο». Ταιριάζουμε, γιατί δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα. Ταιριάζουμε, γιατί πάνω απ’ όλα είμαστε όλοι άνθρωποι. Ταιριάζουμε, γιατί μαζί μπορούμε καλύτερα! Οι δύο σύλλογοι ενώνουν τις δυνάμεις με σκοπό να σπάσουν τις προκαταλήψεις εκεί που ακόμα αυτές δεν έχουν παγιωθεί, στην παιδική ηλικία. «Γιατί πλάθοντας μαθητές με ευαισθησία δημιουργούμε πολίτες με όραμα».

Το «Ταιριάζουμε» διοργανώθηκε για τρεις συνεχόμενες χρονιές στην Αίγινα, υπό την αιγίδα του Δήμου. Φέτος μετακομίζει στο Φάληρο, ενώ του χρόνου θα συνεχίσει το ταξίδι του στην Σπάρτη με στόχο τη δημιουργία μίας αλυσίδας πόλεων, που εμπνέονται από την ελευθερία της διαφορετικότητας. Στις φετινές εκδηλώσεις, που περιλαμβάνουν καλλιτεχνικά δρώμενα από νέους με και χωρίς αναπηρία, αγώνα δρόμου στην Αγ. Αλεξάνδρου, έκθεση ζωγραφικής με έργα μαθητών και μουσική συναυλία, συμμετέχουν σχολεία του Φαλήρου, τοπικοί σύλλογοι, αλλά και εθελοντές από τον Δήμο Φαλήρου, που στηρίζει ενεργά την πρωτοβουλία αυτή.

Κλείσιμο
Οι χώροι που θα λάβουν χώρα οι δράσεις είναι το Πολιτιστικό Κέντρο Φλοίσβος στις 2 Οκτωβρίου (από τις 6:30 μ.μ. και μετά), η Μαρίνα Φλοίσβου το Σάββατο 3 Οκτωβρίου (από τις 10 το πρωί) και η Αγίου Αλεξάνδρου την Κυριακή 4 Οκτωβρίου για αγώνα δρόμου στις 10 το πρωί. Στις 2, 3 και 4 Οκτωβρίου ξεπεράστε τις αναστολές σας, ακούστε την καρδιά σας, πάρτε τα παιδιά σας και… ραντεβού στο Φάληρο!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης