Τα 10 blockbusters του καλοκαιριού

Τα 10 blockbusters του καλοκαιριού

Ποια είναι τα 10 blockbusters, που θα εκτινάξουν την αδρεναλίνη μας στα ύψη τους καλοκαιρινούς μήνες; Τα βρήκαμε και σας τα παρουσιάζουμε! Ετοιμάστε τους κουβάδες με το ποπ κορν και μετρήστε αντίστροφα για να τα δείτε στη μεγάλη οθόνη!

Τα 10 blockbusters του καλοκαιριού
Με το “Avengers: Age of Ultron”, που έκανε πρεμιέρα στην Ελλάδα στις 30 Απριλίου, άνοιξε και επίσημα η θερινή κινηματογραφική σεζόν. Ο Μάιος είναι ο μήνας που θα μας δώσει μία πρώτη γεύση από το τι μας ετοιμάζει το Χόλλυγουντ για το φετινό καλοκαίρι, αλλά η συνέχεια αναμένεται ακόμα πιο συναρπαστική.

10. MAD MAX: Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΟΡΓΗΣ

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 14 Μαΐου


Κλείσιμο

Μας συστήθηκε για πρώτη φορά το 1979 για να ακολουθήσουν δύο εκρηκτικά σίκουελ το 1982 και το 1985. 30 χρόνια μετά ο Mad Max επιστρέφει πάντα με την υπογραφή του Τζορτζ Μίλερ, που έχει σκηνοθετήσει και τις προηγούμενες ταινίες. Ο ταλαντούχος και ταχέως ανερχόμενος στο Χόλλυγουντ Τομ Χάρντι αναλαμβάνει να τον ενσαρκώσει σε μία εκρηκτική περιπέτεια καταιγιστικής δράσης, που τον θέλει να έρχεται αντιμέτωπος με τον τύραννο Immorton Joe. Η Σαρλίζ Θέρον, ο Νίκολας Χουλτ και ο Νέιθαν Τζόουνς δίνουν δυναμικό «παρών» σε αυτό το νέο κινηματογραφικό κεφάλαιο του “Mad Max”, που υπόσχεται να μας κόψει την ανάσα.

9. TOMORROWLAND

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 28 Μαΐου



Ο Τζορτζ Κλούνεϊ επιστρέφει στη δράση με μία ταινία, που μας ξεναγεί σε ένα φουτουριστικό, άγνωστο σύμπαν. Το “Tomorrowland”, σε σκηνοθεσία Μπραντ Μπερντ (σκηνοθέτη του “Incredibles” και του «Ρατατούη», αλλά και των πέμπτων «Επικίνδυνων Αποστολών»), έχει ως κεντρική ηρωίδα την Κέισι, μια κοπέλα που επισκέπτεται ένα μεγάλο θεματικό πάρκο αφιερωμένο στα διαστημικά ταξίδια και τις πόλεις του μέλλοντος για να ανακαλύψει μία μαγική καρφίτσα, που θα της ανοίξει την πόρτα σε ένα άγνωστο σύμπαν. Ένας αλλόκοτος ερημίτης (βλέπε Κλούνεϊ) θα τη βοηθήσει να επιβιώσει. «Πρόσεχε τι εύχεσαι!» το μότο της ταινίας και η αδρεναλίνη μας μάλλον θα χτυπήσει κόκκινο!

8. JURASSIC WOLRD

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 11 Ιουνίου



To 1993 ο Στίβεν Σπίλμπεργκ μας μύησε στο σαγηνευτικό – και άκρως επικίνδυνο, όπως αποδείχτηκε – κόσμο του “Jurassic Park”. Μετά από δύο αποτυχημένα sequels οι δεινόσαυροι είναι και πάλι εδώ, αλλά αυτή τη φορά όλα μοιάζουν να έχουν γίνει με προσοχή και με τον ίδιο τον Σπίλμπεργκ σε ρόλο executive producer, προκειμένου να απολαύσουμε ένα χορταστικό, περιπετειώδες blockbuster, που να θυμίζει το πρωτότυπο. Η ιστορία εξελίσσεται ακριβώς 22 χρόνια μετά το άνοιγμα του Jurassic Park. Θέλοντας να ενισχύσουν την όλο και μειούμενη προσέλευση του κόσμου στο πάρκο οι ιθύνοντες θα δοκιμάσουν κάτι, που πιστεύουν ότι θα προσελκύσει ξανά το ενδιαφέρον του κοινού. Τι θα είναι αυτό; Εκτός από τα ήδη υπάρχοντα ήδη δεινοσαύρων, θα «γεννήσουν» έναν νέο γενετικά μεταλλαγμένο δεινόσαυρο! Φάτε γρήγορα το ποπ κορν σας στην αρχή της ταινίας, γιατί μετά κινδυνεύει να σας κάτσει στο λαιμό από την αγωνία! Ανυπομονούμε!

7. INSIDE OUT

Πρεμιέρα στις ΗΠΑ: 19 Ιουνίου
Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 3 Σεπτεμβρίου



Ένα νέο animation δια χειρός Pixar σίγουρα δεν απευθύνεται μόνο στους μικρούς μας φίλους. Θυμηθείτε το “Up”, το “Incredibles”, το “Toy Story”, το “Finding Nemo”… Το “Inside Out” είναι το νέο πόνημα της Pixar και απ’ ότι φαίνεται ένα από τα καλύτερά της! Ετοιμάζεται να κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα του στο Φεστιβάλ των Καννών, για να ακολουθήσει η αμερικάνικη πρεμιέρα του στις 19 Ιουνίου. Τι θα δούμε όμως στο “Inside Out”; Τις γνωστές, διαφορετικές φωνές που κατοικούν μέσα στο κεφάλι μας. Η Χαρά, ο Φόβος, ο Θυμός, η Αηδία και η Θλίψη είναι οι κεντρικοί ήρωες της νέας ταινίας της Pixar. Ζουν και κάνουν… κουρκούτι το μυαλό της 11χρονης Ράιλι, που μόλις μετακόμισε με την οικογένειά της στο Σαν Φρανσίσκο και έχει μπροστά της μία νέα ζωή. Όπως πάντα το trailer μοιάζει απολαυστικό.

6. TERMINATOR GENISYS

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 25 Ιουνίου



Άρνι is back! Χωρίς τον Σβαρτζενέγκερ ο «Εξολοθρευτής» έμοιαζε απλά… χωρίς νόημα! 31 χρόνια μετά την πρώτη ταινία και 12 μετά το τελευταίο sequel, στο οποίο πρωταγωνιστούσε, ο Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ επιστρέφει ως… Terminator έχοντας στο πλευρό του την «Καλίσι» του Game of Thrones (λέγε με Εμίλια Κλαρκ). Η ιστορία θέλει τον Τζον Κόνορ, αρχηγό της αντίστασης των ανθρώπων ενάντια στις μηχανές, να στέλνει πίσω στον χρόνο – και συγκεκριμένα στο 1984 - τον λοχαγό Κάιλ Ριζ για να προστατεύσει την Σάρα Κόνορ (που υποδύεται η Κλαρκ). Τα πράγματα όμως εξελίσσονται εντελώς διαφορετικά από αυτό που ο Κόνορ είχε σχεδιάσει…

5. MINIONS

Πρεμιέρα στις ΗΠΑ: 10 Ιουλίου



Το δεύτερο animation blockbuster του καλοκαιριού έχει άρωμα… Minions! Μην μου πείτε ότι ξεχάσατε τα αξιολάτρευτα Minions, που μας πρωτοσυστήθηκαν στο “Despicable Me” («Εγώ, ο Απαισιότατος» στα ελληνικά) το 2010 και επέστρεψαν δυναμικά στο sequel της ταινίας το 2012; Τώρα τα Minions αποκτούν τη δικιά τους ταινία, που είναι prequel των δύο “ Despicable Me” και θέλει τα Minions να ήταν στο πλευρό κάθε Κακού επί γης από τη δημιουργία του κόσμου κι έπειτα. Κάπως έτσι κατέστρεψαν από τον Τυραννόσαυρο μέχρι τον Κόμη Δράκουλα, διότι μπορεί να υπηρετούν τους Κακούς, αλλά το κάνουν πάντα με τον λάθος τρόπο! Τώρα ήρθε η ώρα να βοηθήσουν την Σκάρλετ Όβερκιλ (με τη φωνή της Σάντρα Μπούλοκ), που φιλοδοξεί να γίνει η πρώτη Κακιά του Κόσμου. Χμ… Και διάλεξε τα Minions να τη βοηθήσουν; Καημένη!

4. SELF/LESS

Πρεμιέρα στις ΗΠΑ: 17 Ιουλίου



Ο Μπεν Κίνγκσλεϊ και ο Ράιαν Ρέινολντς πρωταγωνιστούν σε αυτό το θρίλερ επιστημονικής φαντασίας, που μοιάζει να πληροί όλα τα κριτήρια για μία χαλαρή, θερινή κινηματογραφική έξοδο. Το στόρι θέλει έναν βαθύπλουτο αριστοκράτη, που ζει τις τελευταίες του μέρες εξαιτίας του καρκίνου, να δέχεται να γίνει πειραματόζωο σε ένα σχιζοφρενικό πείραμα. Μέσα από μία νέα μέθοδο η ψυχή του μπαίνει στο σώμα ενός νεαρού, που έχει πεθάνει. Έτσι πιστεύει ότι θα ζήσει μία δεύτερη ζωή. Όμως σύντομα αρχίζει να διαπιστώνει ότι το νέο του σώμα δεν είναι απλά σάρκα, όπως του υποσχέθηκαν…

3. ANT-MAN

Πρεμιέρα στις ΗΠΑ: 17 Ιουλίου
Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 17 Σεπτεμβρίου



Ζει στα κόμικ από το 1962, αλλά είναι η πρώτη φορά που ο μικροσκοπικός, αλλά παντοδύναμος σούπερ ήρωας της Marvel βρίσκει τον δρόμο για τη μεγάλη οθόνη. Ο Ant-Man έχει μέγεθος μυρμηγκιού, αλλά δυνάμεις πολλαπλάσιες του μεγέθους του. Το alter ego του δεν είναι άλλο από τον Σκοτ Λανγκ (Πολ Ραντ), έναν μικροαπατεώνα που θα ανακαλύψει τον ήρωα μέσα του, ενώ ο Μάικλ Ντάγκλας υποδύεται τον Δρ Χανκ Πιμ, τον μέντορά του.

2. MISSION IMPOSSIBLE: ROGUE NATION

Πρεμιέρα στις ΗΠΑ: 31 Ιουλίου
Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 27 Αυγούστου



Ναι, είναι γεγονός! Ο Ίθαν Χαντ ξαναχτυπά σε νέες… «Επικίνδυνες Αποστολές»! Ο Τομ Κρουζ ενώνει τις δυνάμεις του με τον Σάιμον Πεγκ και τον Τζέρεμι Ρένερ για να αντιμετωπίσουν το Συνδικάτο, μία ομάδα πρακτόρων, που έχει εκπαιδευτεί με τον ίδιο τρόπο που έχουν εκπαιδευτεί κι αυτοί. Αυτή τη φορά το παιχνίδι λοιπόν παίζεται στα ίσα. Η αδρεναλίνη χτυπάει ξανά κόκκινο! Αρκεί να δεις το trailer και θα καταλάβεις…

1. FANTASTIC FOUR

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 6 Αυγούστου



Είναι η τρίτη φορά που οι Fantastic Four μας συναντούν κινηματογραφικά, αλλά αυτή τη φορά μπορούμε να μιλάμε για μία νέα αρχή. Φιλοδοξία της Fox είναι ένα νέο franchise, κάτι που γίνεται σαφές και από το trailer που πιάνει την ιστορία από την αρχή, τότε που οι τέσσερις φίλοι δεν ήταν ακόμα… φανταστικοί. Φυσικά, ο Dr Doom είναι ο απόλυτος Κακός. Τίποτα δεν θα μείνει όρθιο στις 6 Αυγούστου!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης