Κινέζικο πάρτι με street food

Κινέζικο πάρτι με street food

Την Τετάρτη είναι η παραμονή της Κινέζικής Πρωτοχρονιάς και διοργανώνεται πάρτι με events, φαγητό, coctails και μουσική

Κινέζικο πάρτι με street food
Τα Street Food And Tunes
είναι η αθηναϊκή εκδοχή των μεγάλων
food markets του εξωτερικού σε μία μικρότερη διάσταση. Είναι μία γιορτή γύρω από "ένα τραπέζι" που βασικό άξονα έχει το
φαγητό
Κλείσιμο
και την κοινωνικότητα
που προκύπτει μέσω αυτού. Αξιοποιεί την πολυπολιτισμικότητα της Αθήνας και καλεί τον κόσμο να γνωρίσει τους "νέους Αθηναίους" μέσα από την
κουζίνα και τη μουσική
της χώρας τους.

Από τον Δεκέμβριο του 2013 μέχρι και σήμερα το deBόp έχει «ταξιδέψει» σε πάμπολλους προορισμούς ανά την υφήλιο, έχει γνωρίσει νέες γεύσεις και προτείνει καινούρια γαστρονομικά trends μέσα από μία διοργάνωση που χαίρει της εκτίμησης του Αθηναϊκού κοινού και των "ειδικών" της κουζίνας (chefs, μάγειρες, food bloggers) που δραστηριοποιούνται στην πόλη. Ορισμένα από τα τελευταία Street Food And Tunes περιλαμβάνουν «επισκέψεις» σε Tennessee, Brooklyn, Ιαπωνία, Ινδία, Ταϊλάνδη, Συρία και πολλά άλλα.



Τετάρτη 18 του Φλεβάρη το deΒόp και το αγαπημένο ασιατικό food market της πόλης μας, το WokShop γιορτάζουν την αλλαγή της χρονιάς στο κινέζικο ημερολόγιο, με μία πολύχρωμη γιορτή αφιερωμένη στο νέο σεληνιακό έτος! Υποδεχόμαστε το Goat Year στο Collage (Καπνικαρέας 3)!

Γιορτάζουμε την άνοιξη που έρχεται και μαζεύουμε όλο τον κόσμο γύρω από ένα τραπέζι για να διώξουμε, σε μία ατμόσφαιρα ευθυμίας, όλα τα κακά και να προσκαλέσουμε την ευτυχία, την ευημερία και την καλή τύχη, όπως επιτάσσει η κουλτούρα της Κίνας!

Οι master chefs του WokShop μπαίνουν στην κουζίνα των Street Food And Tunes για να επιμεληθούν συνταγές με παράδοση που χάνεται στα βάθη των αιώνων, ο χώρος ντύνεται σε γιορτινά κόκκινα και χρυσά χρώματα, υποδέχεται κινέζικη street art άλλα και henna tattoo artists για να αποτυπώσουν τα ιδεογράμματα της ευτυχίας στο σώμα μας, γιορτινές μουσικές πλημμυρίζουν τις ψυχές μας, ενώ happenings έκπληξη -ένα στοιχείο δίνουμε... στην Ερμού θα κυκλοφορήσει αυτές τις ημέρες μέχρι και κινέζικος δράκος (!)- λαμβάνουν χώρα στην πιο απρόσμενη για τα Αθηναϊκά δεδομένα γιορτή!

Ελάτε να (ξανά)αλλάξουμε χρονιά μαζί!



Τα πιάτα:
1. Spring roll & money bag with cardinal sweet chili sauce: ανοιξιάτικα ρολά και πουγκιά λαχανικών με σάλτσα γλυκό τσίλι Cardinal (2€)
2. Gyoza filled with vegetable and chive: γκιόζα -είδος πουγκιού ντάμπλινγκ- στον ατμό με γέμιση λαχανικών (2€)
3. Mendake noodles with vegetables: μεντάκε νούντλς με ανάμεικτα λαχανικά, μανιτάρια, πιπεριές, σόγια, λάδι φυστικιού και σησαμιού (5€)
4. Plum chicken with royal thai lion jasmine rice: φιλέτο κοτόπουλο με σάλτσα από δαμάσκηνα και στρείδια, ρίζες μπαμπού και καλαμπόκι συνοδευόμενο από αρωματικό ρύζι γιασεμιού (5.50€)



Plus:
Στη μπάρα:

Takara Sake Mojito, ένα μοχίτο με ασιατικό τουίστ, φτιαγμένο με σάκε, μοσχολέμονο και φύλλα δυόσμου &
Tsingtao beer, η πιο δημοφιλής φρουτώδης κινέζικη μπύρα
να φιγουράρουν στις πρώτες επιλογές για συνοδεία του φαγητού μας!

Οι μουσικές μας:
Ο γνωστός και μη εξαιρετέος μουσικός συντάκτης και παραγωγός Γιώργος Δημητρακόπουλος (Radio Doc), μέλος της μουσικής κολλεκτίβας NO!, μας αποδεικνύει από τα decks γιατί είναι ο μάστερ της ασιατικής dance, pop, exotica και tropical μουσικής στην Αθήνα!

Είμαστε σίγουροι πως θα είναι πολύ ενδιαφέρον!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης