Η Renault και η Nissan γιορτάζουν 15 χρόνια κοινής πορείας (vid)

Η Renault και η Nissan γιορτάζουν 15 χρόνια κοινής πορείας (vid)

Υπό την ηγεσία του Κάρλος Γκον, η Renault Nissan Alliance διανύει μία εξαιρετική περίοδο δημιουργικότητας.

Η Renault και η Nissan γιορτάζουν 15 χρόνια κοινής πορείας (vid)
Ως μία «εξαιρετικά ενδιαφέρουσα μελέτη εφαρμογής» χαρακτηρίζεται από ανθρώπους της αυτοκίνησης η στρατηγική συνεργασία της Renault με τη Nissan. Πέρασαν ακριβώς 15 χρόνια από την ημέρα (27 Μαρτίου 1999) που υπεγράφη στο Τόκιο η συμφωνία συναιτερισμού των δύο κατασκευαστών από τη Γαλλία και την Ιαπωνία.

Η Nissan βρισκόταν τότε στα πρόθυρα χρεοκωπίας και η Renault επένδυσε σχεδόν 5 δισ. ευρώ, αποκτώντας το 36,8% των μετοχών της ιαπωνικής εταιρείας. Σήμερα κατέχει το 43,4% της Nissan, η οποία από την πλευρά της κατέχει μερίδιο 15% στη Renault. Από μόλις 4,8 εκατ. πωλήσεις το 1999, η Renault-Nissan Alliance έφθασε τα 8,3 εκατ. το 2013.

Κλείσιμο
«Η Renault και η Nissan διεύρυναν την παγκόσμια παρουσία τους και δημιούργησαν οικονομίες κλίμακας, πολύ μεγαλύτερες από όσο θα μπορούσαν να καταφέρουν αν ήταν μόνες τους», σχολίασε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου, Κάρλος Γκον.

Στο άκρως ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ που ακολουθεί καταγράφονται οι απόψεις ειδικών για το πώς η συνεργασία έγινε τόσο πετυχημένη και οι δύο μάρκες διατήρησαν το χαρακτήρα τους.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης