Τα ζυμαρικά.. ο πιο απολαυστικός μας Σύμμαχος για σωστή – ισορροπημένη διατροφή!

Τα ζυμαρικά.. ο πιο απολαυστικός μας Σύμμαχος για σωστή – ισορροπημένη διατροφή!

Στις 25 Οκτωβρίου γιορτάζουμε την Παγκόσμια ημέρα των ζυμαρικών, γιατί είναι αλήθεια πως τα ζυμαρικά…

Τα ζυμαρικά.. ο πιο απολαυστικός μας Σύμμαχος για σωστή – ισορροπημένη διατροφή!
Είναι τροφή πλούσια σε υδατάνθρακες
, που αποτελούν την κύρια πηγή ενέργειας του σώματός μας
 
Κλείσιμο
Προσφέρουν ενέργεια που απελευθερώνεται αργά και σταθερά
, σε αντίθεση με την ζάχαρη και άλλους απλούς υδατάνθρακες

Περιέχουν Σίδηρο
(βοηθάει στην παραγωγή αιμοσφαιρίνης, κάνει καλό στο αίμα), Σελήνιο (προστατεύει τα κύτταρα – αντιοξειδωτικό), Ασβέστιο (βοηθάει στο σχηματισμό και την ενδυνάμωση των οστών), Βιταμίνη Β1 (βοηθάει στο μεταβολισμό των υδατανθράκων και αυξάνει την ικανότητα εκμάθησης), Βιταμίνη Β2 (βοηθάει τον οργανισμό να παράγει αντισώματα)

Μπορούν να συμβάλλουν στη μείωση της χοληστερόλης, γιατί είναι πλούσια σε φυτοστερόλες (εχθρός της χοληστερόλης), αρκεί να καταναλώνονται χωρίς κρέμες, σάλτσες, αυγά & κρέας

Αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της Μεσογειακής διατροφής & γαστρονομίας

Βοηθούν στην καταπολέμηση του στρες, γιατί το φαγητό μπορεί να είναι μέσο επιβίωσης αλλά ταυτόχρονα είναι τρόπος διασκέδασης & απόλαυσης, ταιριαστός σε κάθε περίσταση.



Η Melissa σέβεται το παρελθόν, αλλά δε σταματά να καινοτομεί.

    Από το 1947, τα Ελληνικά ζυμαρικά Melissa δημιουργούν & καινοτομούν στον κλάδο των ζυμαρικών. Έχοντας πλούσια ποικιλία σε σχήματα και μεγέθη ζυμαρικών, προσφέρουν πλήθος επιλογών στους μικρούς και τους μεγάλους μακαρονάδες!

Με δραστηριότητα στην Ελλάδα & σε περισσότερες από 35 χώρες στο εξωτερικό, η Melissa φροντίζει τους απανταχού μακαρονάδες, έχοντας ως κύριο μέλημα την άριστη ποιότητα προϊόντων & πρώτων υλών, παράλληλα με την συνεχή εκπαίδευση & άρτια τεχνογνωσία του ανθρώπινου δυναμικού.

Με αυτά τα εχέγγυα η Melissa αναπτύσσει ειδικές κατηγορίες ζυμαρικών και γίνεται πρεσβευτής της σωστής ισορροπημένης διατροφής, προάγοντας την σημασία της καλής υγείας του οργανισμού μας σε κάθε έκφανση της ζωής.



Τα ζυμαρικά Melissa Ολικής Αλέσεως, είναι επιλογή υγιεινής διατροφής για όλους! Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες  (27% των φυτικών ινών που χρειαζόμαστε κάθε μέρα), & υδατάνθρακες.

Φτιαγμένα από ολόκληρο τον καρπό του σιταριού, είναι ιδανικά για μια σωστή και ισορροπημένη διατροφή, ενώ δίνουν στον οργανισμό την απαραίτητη ενέργεια που χρειάζεται!

Η υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, δίνει γρήγορα την αίσθηση της πληρότητας κατά την κατανάλωση, ώστε να μην χρειάζεται πολλή ποσότητα φαγητού για να χορτάσει κανείς.

Παρέχουν στον οργανισμό βιταμίνες του συμπλέγματος Β που βοηθούν στη σωστή λειτουργία του μεταβολισμού.

Τα ζυμαρικά Ολικής Αλέσεως βοηθούν στην λειτουργία του εντέρου και την πέψη, ενώ συμπεριλαμβάνονται στις τροφές που συμβάλλουν στην καταπολέμηση ορισμένων ειδών καρκίνου.






Τα ζυμαρικά Melissa Χωρίς Γλουτένη, είναι κατάλληλα για τους μακαρονάδες που πάσχουν από κοιλιοκάκη*, αλλά και για όσους παρατηρούν δυσπεψία του οργανισμού τους σε τρόφιμα που περιέχουν γλουτένη.

Μικροί και μεγάλοι μπορούν να τα απολαύσουν, επιλέγοντας το σχήμα που τους αρέσει (σπαγγέτι, στριφτό & δεινοσαυράκια), χωρίς περιορισμούς.

Φτιαγμένα από άλευρα καλαμποκιού και ρυζιού προσφέρουν μία αξιόπιστη επιλογή υγείας & γεύσης για το αγαπημένο φαγητό όλων των Ελλήνων.

* Η κοιλιοκάκη είναι μία πάθηση μόνιμης δυσανεξίας στη γλουτένη, που διαφορετικά ονομάζεται «εντεροπάθεια από ευαισθησία στη γλουτένη». Η γλουτένη δρα σαν «τοξική» ουσία στο πεπτικό σύστημα των ατόμων που πάσχουν από κοιλιοκάκη, με αποτέλεσμα όταν καταναλώνουν τα αντίστοιχα δημητριακά να προκαλούνται σοβαρές βλάβες στον οργανισμό τους. Μερικοί παράγοντες που αλληλεπιδρούν μεταξύ τους και εμπλέκονται στην εμφάνιση της νόσου είναι η κληρονομικότητα, το ανοσοποιητικό σύστημα, οι διατροφικές συνήθειες αλλά και κάποιοι περιβαλλοντικοί παράγοντες της σύγχρονης αστικής ζωής. Ο κύριος τρόπος αντιμετώπισης της κοιλιοκάκης και των συνοδών νοσημάτων της είναι ο αποκλεισμός της γλουτένης από την διατροφή των ατόμων που πάσχουν.


 Περισσότερες συνταγές και μυστικά στο Olive το Σάββατο 26/10

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης