Shaya Hansen: Φωτογραφίζεται με το Δανό μπαμπά της

Shaya Hansen: Φωτογραφίζεται με το Δανό μπαμπά της

Και μοιράζεται όλα όσα συνέβησαν τον τελευταίο χρόνο στη ζωή της: τον χωρισμό της από τον dj Airth των «Vegas», τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στο τραγούδι, τα νέα της σχέδια αλλά και τον έρωτα που της άλλαξε τη ζωή

Shaya Hansen: Φωτογραφίζεται με το Δανό μπαμπά της
Φτάνοντας στο χώρο όπου γίνεται η φωτογράφιση, ο πρώτος άνθρωπος που συναντώ είναι ένας ψηλός, κομψός και χαμογελαστός κύριος. Είναι ο μπαμπάς της Shaya Hansen, Vagn. Παρότι 59 ετών, αποπνέει απίστευτη ζωντάνια, ενώ τα γαλάζια του μάτια εκπέμπουν καλοσύνη. «Το μυστικό που με κρατάει νέο είναι πως κάθε εβδομάδα πηγαίνω και χορεύω salsa με την παρέα μου» μου λέει γελώντας, σε άπταιστα αγγλικά.

O Vagn ζει στο Snekkersten, ένα παραθαλάσσιο προάστιο της Δανίας, ενώ επισκέπτεται δύο με τρεις φορές το χρόνο την Ελλάδα για να δει τη Shaya. Ωστόσο, δεν μου κρύβει πως η Ελλάδα είναι μια χώρα όπου στο μέλλον θα ήθελε να ζήσει μόνιμα. «Το σπίτι μου στη Δανία το νοικιάζω, ενώ πριν από λίγα χρόνια αγόρασα ένα σπίτι στο Νατάλ της Βραζιλίας. Δεν μου αρέσει η στασιμότητα και προσπαθώ να ταξιδεύω όσο πιο συχνά μπορώ. Ευτυχώς, λόγω δουλειάς (σ.σ. είναι IT manager και συνεργάζεται ως freelancer με διάφορες εταιρείες), έχω το προνόμιο να κανονίζω τον ελεύθερο χρόνο και τις διακοπές μου όπως εγώ θέλω. Για δύο χρόνια παρακολούθησα στο πανεπιστήμιο της Δανίας μαθήματα θετικής ψυχολογίας, πήρα πτυχίο και συνεχίζω ακάθεκτος σε περαιτέρω σπουδές» μου διηγείται.



«Ο πατέρας μου πάντα θέλει να βρίσκει κάτι καινούριο για να ασχολείται» τον συμπληρώνει η Shaya. Τα τελευταία πέντε χρόνια o Vagn Hansen έχει δεσμό με τη Liza, μια Γαλλοκαναδέζα φυσιοθεραπεύτρια, κάτι που δεν χαροποιεί μόνο εκείνον, αλλά και τη Shaya. «Επιτέλους, βρέθηκε μια γυναίκα που να του κινεί τόσο το ενδιαφέρον ώστε να μένουν μαζί τόσα χρόνια. Μια γυναίκα που της αρέσει η περιπετειώδης ζωή του. Ο μπαμπάς μου είναι υπερ-δραστήριος. Εκτός από τη δουλειά του, τραγουδάει σε χορωδία γκόσπελ και παρακολουθεί σεμινάρια music management, μαθαίνει πράγματα για την παγκόσμια μουσική βιομηχανία και τα μεταφέρει σε μένα. Ποιος ξέρει, στο μέλλον μπορεί να συνεργαστούμε. Ειδικά στον καινούριο μου δίσκο, που θα κυκλοφορήσει στις αρχές του καλοκαιριού, με βοήθησε πολύ» αποκαλύπτει η τραγουδίστρια, που είναι περήφανη για τον μπαμπά της και του δείχνει την αγάπη και την τρυφερότητά της καθ’ όλη τη διάρκεια της φωτογράφισης.
Κλείσιμο



Ο ΧΩΡΙΣΜΟΣ, Ο ΝΕΟΣ ΕΡΩΤΑΣ ΚΑΙ Η ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΑΡΙΕΡΑ ΤΗΣ

Η Shaya είναι αυτό που λέμε daddy’s girl, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, ενώ δεν διστάζει να παραδεχτεί πως κάποια στοιχεία από το χαρακτήρα του πατέρα της θα ήθελε να τα έχει και ο σύντροφός της. «Ο μπαμπάς μου ζει κάθε στιγμή της ημέρας και πάντα αναζητά καινούρια ενδιαφέροντα. Είναι κοινωνικός και οι άνθρωποι τον σέβονται και τον θαυμάζουν όχι μόνο για τη δουλειά του, αλλά και για την προσωπικότητά του. Είναι χαμογελαστός, ευχάριστος και θα με αγαπάει πάντα και για πάντα. Είναι δυνατόν να μην επιθυμώ και ο σύντροφός μου να έχει τέτοια χαρίσματα;» μου λέει γελώντας.



Πριν από ένα χρόνο, όταν κάναμε την πρώτη της συνέντευξη στο People με αφορμή τη συμμετοχή της στον ελληνικό τελικό της Eurovision, βρισκόταν σε μια μεταβατική περίοδο, τόσο στα επαγγελματικά όσο και στα προσωπικά της, καθώς ο χωρισμός της από τον DJ Airth των Vegas είχε γίνει πρώτη είδηση σε sites και blogs. «Παρότι χωρίσαμε με τον Σταύρο (σ.σ. γνωστό ως DJ Airth), έχουμε κρατήσει φιλικές σχέσεις. Δεν είναι εύκολο, αλλά βιώσαμε πολλά πράγματα μαζί. Ακόμα και σήμερα, όποτε βρισκόμαστε, έχουμε την ωριμότητα να μιλήσουμε σαν άνθρωποι και να πούμε τα νέα μας. Το ότι το χάσαμε κάπου στο ερωτικό δεν ακυρώνει αυτό που ζήσαμε» ξεκαθαρίζει.



Εκτός από το χωρισμό της, εκείνη την εποχή η Shaya αποφάσισε να επαναπροσδιορίσει και το μουσικό της προσανατολισμό . «Έχω περάσει δυσκολίες μέσα στη δουλειά. Κάποιες φορές αισθάνθηκα πως δεν έκανα τις σωστές συνεργασίες. Μου έκλεισαν τις πόρτες, αλλά ήταν στο χέρι μου να τις ανοίξω αλλού. Αυτό και έκανα, καθώς υπέγραψα συμβόλαιο με μια καινούρια δισκογραφική εταιρεία, τη Spider Music, η οποία εμπιστεύτηκε εμένα και τα νέα μου τραγούδια που πρόκειται να δείξουν μια διαφορετική και πιο ευαίσθητη πλευρά του χαρακτήρα μου».



'Οσον όμως αφορά την προσωπική της ζωή, εδώ και ένα χρόνο φαίνεται να πλέει σε πελάγη ευτυχίας στο πλευρό του ηχολήπτη και μουσικού Θοδωρή Παπαντώνη. «Είμαι ερωτευμένη. Και επειδή σήμερα είμαστε μαζί με τον πατέρα μου, θέλω να σου πω ότι έχει διαπιστώσει από πρώτο χέρι πόσο πολύ με προσέχει ο Θοδωρής, κάτι που τον έκανε να τον συμπαθήσει αμέσως. Πριν μερικούς μήνες, λόγω κάποιου προβλήματος υγείας, πέρασα δύσκολες στιγμές και ο σύντροφός μου με στήριξε πάρα πολύ. Αυτό ήταν κάτι που παρατήρησε και ο πατέρας μου, όταν είχε έρθει τότε να με δει, και μου είπε πως είμαι σε καλά χέρια». Η αλήθεια είναι πως ο Vagn Hansen αγχώνεται για την οικονομικοπολιτική κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα, αλλά και για το μέλλον της κόρης του. «Βλέπει πως όση δουλειά κι αν κάνεις εδώ, όσο κι αν προσπαθήσεις, η οικονομική κατάσταση είναι τέτοια που δεν ευνοεί. Γι’ αυτό και μου έχει προτείνει να ανοίξω τα φτερά μου στο εξωτερικό. Ήδη έχει μιλήσει με κάποιους ανθρώπους της δισκογραφίας και θα με φέρει σε επικοινωνία, ώστε να επεκταθώ και στις σκανδιναβικές χώρες» αρκείται να μου πει.



H EUROVISION, ΤΟ MΙΟΥΖΙΚΑΛ SWEET CHARITY ΚΑΙ Η ΥΠΟΜΟΝΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ ΤΗΣ

Πέρσι, τέτοια εποχή, συμμετείχε στον ελληνικό τελικό της Eurovision με το τραγούδι «Sunshine». Ωστόσο, ο κόσμος και η κριτική επιτροπή επέλεξαν να μας εκπροσωπήσει η Μαρία Έλενα Κυριάκου με το τραγούδι «One last breath». Φέτος, τα πράγματα ήταν κάπως διαφορετικά, καθώς έγινε απευθείας ανάθεση στο νεοσύστατο συγκρότημα Argo. «Αν γνώριζα πως φέτος θα έδιναν απευθείας ανάθεση για την εκπροσώπηση της Ελλάδας στη Eurovision, θα το είχα κυνηγήσει για να πάω. Θεωρώ πως ο συγκεκριμένος θεσμός μού ταιριάζει απόλυτα». Όσον αφορά το τραγούδι «Utopian land» του συγκροτήματος Argo, η Shaya δεν έχει άποψη, καθώς δεν έτυχε μέχρι στιγμής να το ακούσει. «Παρ’ όλα αυτά, εύχομαι να πάνε πολύ καλά. Θα σου φανεί αστείο, αλλά φέτος δεν έχω καθόλου ελεύθερο χρόνο, καθώς ολοκληρώνουμε το δίσκο μου και συμμετέχω στο μιούζικαλ Sweet Charity στο θέατρο Badminton». Μετά το Priscilla, είναι η δεύτερη φορά που ηShaya συμμετέχει σε μιούζικαλ. «Στο Sweet Charity τραγουδάω και έχω ορισμένες πρόζες. Είναι μια καινούρια εμπειρία που έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον. Είναι μεγάλη τιμή να σε εμπιστεύονται σε μια τόσο σημαντική παραγωγή, με χορογράφο τον Chet Walker (σ.σ. έχει τιμηθεί με βραβείο Tony), που ήρθε από το Broadway για να κάνει τις χορογραφίες. Όπως καταλαβαίνεις, λόγω των παραστάσεων και της επικείμενης δισκογραφίας, ο χρόνος μου είναι εξαιρετικά πιεσμένος και ειδικά το τελευταίο τρίμηνο ο σύντροφός μου κάνει μεγάλη υπομονή» παραδέχεται.



Με τον Θοδωρή Παπαντώνη γνωρίστηκαν πριν από ενάμιση χρόνο, όταν η Shaya εμφανιζόταν στο νυχτερινό κέντρο Φωταέριο με τον Νότη Σφακιανάκη και τους Vegas, καθώς ο Θοδωρής είναι μουσικός και ηχολήπτης του λαϊκού τραγουδιστή. «Από την αρχή, μου είχε φανεί ιδιαίτερα ενδιαφέρων και ευχάριστος άνθρωπος. Μάλιστα, σχετικά πρόσφατα αποφασίσαμε να επεκτείνουμε τις μουσικές μας γνώσεις και πηγαίνουμε μαζί σε ωδείο. Από μικρή ήθελα να μάθω πιάνο, κάτι που έχω ξεκινήσει εδώ και λίγους μήνες, σε συνδυασμό με τζαζ τραγούδι. Με το σύντροφό μου εξελισσόμαστε μαζί και αυτό είναι ένα πανέμορφο συναίσθημα». Την ακούω να μιλάει τόσο όμορφα για εκείνον και αναρωτιέμαι αν πιστεύει πως έχει βρει τον κατάλληλο άντρα για να δημιουργήσει οικογένεια και παιδιά. «Νομίζω πως o Θοδωρής είναι ο πρώτος άνθρωπος που με εμπνέει να κάνω παιδιά και οικογένεια» αποκαλύπτει, ενώ για επίλογο μου μεταφέρει κάποια λόγια του πατέρα της, που είναι ο δικός της οδηγός επιβίωσης. «Είναι σημαντικό να απολαμβάνεις τη ζωή και να μην αφήνεις κανένα να σε κάνει να αισθάνεσαι λιγότερη από αυτό που πραγματικά είσαι. Αυτή είναι η πιο σημαντική συμβουλή που μου έδωσε ο πατέρας μου από τότε που ήμουν παιδάκι. Να είμαι πάντα περήφανη και να μην ντραπώ ποτέ που έχω διαφορετικό χρώμα. Όλοι έχουμε κάτι το μοναδικό».

Διαβάστε περισσότερα στo PEOPLE που κυκλοφορεί μαζί με το ΘΕΜΑ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης