Θωμαή Απέργη: «Είμαι βαθιά συντηρητικό άτομο»

Θωμαή Απέργη: «Είμαι βαθιά συντηρητικό άτομο»

Μεγάλωσε σεργιανίζοντας στα κυκλαδίτικα σοκάκια της Τήνου και αγναντεύοντας το απέραντο γαλάζιο. Από εκεί ονειρευόταν να κατακτήσει την ελληνική τζαζ σκηνή και να την αγαπήσει ο κόσμος.Σήμερα, ζώντας πια στην Αθήνα, ονειρεύεται, μόλις αγγίξει τους στόχους της, να επιστρέψει κάποτε μόνιμα στο νησί της. Οχι μόνη, αλλά με σύζυγο και παιδιά

Θωμαή Απέργη: «Είμαι βαθιά συντηρητικό άτομο»
Πολλές φορές κλείνει τα μάτια της και καταφεύγει νοερά στα ασβεστωμένα σοκάκια της Τήνου, στο νησί όπου μεγάλωσε και της χάρισε τις πιο όμορφες αναμνήσεις. «Δεν θα μπορούσα να φανταστώ πιο ευτυχισμένα παιδικά χρόνια από αυτά που πέρασα. Εμαθα να μυρίζω το βρεγμένο χώμα, να υπολογίζω την ώρα βλέποντας τον ήλιο, να εκτιμώ τα χρώματα της βουκαμβίλιας. Πραγματική ευλογία», λέει η Θωμαή Απέργη στο «thema people».

Στήριγμά της, όλα αυτά τα χρόνια, το μοναστήρι της Παναγίας της Τήνου. Λίγο πριν ανέβει στη σκηνή, στον ελληνικό τελικό της Eurovision, η Θωμαή τηλεφώνησε στην ηγουμένη του μοναστηριού για να πάρει κουράγιο. «Πιστεύω πολύ στον Θεό. Η πίστη είναι σημαντικός παράγοντας στη ζωή μου. Εχω τον  πνευματικό μου και την ηγουμένη που συμβουλεύομαι και παίρνω δύναμη», συνεχίζει τη διή­γησή της η νεαρή κοπέλα με την εξωτική ομορφιά, που ως πρωτοεμφανιζόμενη, πριν από τρία χρόνια, έκανε μεγάλη αίσθηση με την τζαζ φωνή της.

Θα ήθελε κάποια στιγμή να επιστρέψει μόνιμα στην Τήνο, αλλά όχι στο κοντινό  μέλλον. Θα το κάνει όταν θα έχει ζήσει όλα τα όνειρά της για τη μουσική. «Θα ήθελα πάρα πολύ να κάνω καριέρα στο εξωτερικό. Να έχω ένα πρόγραμμα γεμάτο μαθήματα πιάνου, φωνητικής, στούντιο, υποκριτικής, musical theatre και performances! Το σύμπαν ακούει και εύχομαι όταν είμαι έτοιμη να πραγματοποιήσει την ευχή μου», λέει. Kάνει όνειρα για οικογένεια; «Ναι, θα ήθελα πολύ να κάνω δική μου οικογένεια κάποια στιγμή. Οι περισσότεροι μιλούν για την απόκτηση παιδιών, εγώ όμως θεωρώ ότι πρώτα πρέπει να βρεις τον κατάλληλο σύντροφο, με τον οποίο φυσικά θα δημιουργήσεις την οικογένειά σου. Κι έτσι, όταν με το καλό έρθουν τα παιδιά, να τους δώσεις όλη σου την αγάπη», απαντά.

Κλείσιμο


Οι δημόσιες εμφανίσεις της στο πλευρό του ηθοποιού Λευτέρη Δημητρόπουλου έχουν επιβεβαιώσει τις φήμες που τους θέλουν να είναι ζευγάρι και εκείνη δεν έχει κανέναν λόγο να το κρύψει. Στις φωτογραφίες που κυκλοφορούν, η Θωμαή μοιάζει πιο ήρεμη από ποτέ στο πλευρό του γοητευτικού ηθοποιού με τον οποίο, αν και γνωρίζονται από τα 18 της χρόνια, η σχέση τους ξεκίνησε μόλις πριν από 8 μήνες. Λίγες ημέρες πριν ανέβασε κάποια αστεία κοινή τους φωτογραφία στο Instagram, με την ίδια να μοιράζεται με τους διαδικτυακούς της φίλους μέρος της καθημερινότητάς τους - εκείνη να προβάρει τραγούδια και εκείνος να προβάρει ταυτόχρονα τον ρόλο του από την παράσταση «Ποντικοπαγίδα». Είναι ερωτευμένη; «Δόξα τω Θεώ είμαι πολύ καλά!», αρκείται να πει. Ποια χαρακτηριστικά θα πρέπει να έχει ένας άνδρας για να την κερδίσει; «Εκτός από καλή εμφάνιση, να έχει παιδεία, χιούμορ και τρόπους», απαντά με ευδιάκριτη σιγουριά για τα «θέλω» της. Φοβάται μην πληγωθεί; «Είμαι  παραπάνω ευαίσθητη από όσο μπορεί να φανταστεί κάποιος βλέποντάς με. Ομως δεν φοβάμαι να ανοιχτώ για να μην πληγωθώ. Θεωρώ ότι τα  συναισθήματα και ό,τι έχω μέσα μου είναι ο μεγαλύτερος πλούτος μου. Κάθε φορά που πληγώνομαι, για μένα είναι μάθημα».

Το φετινό καλοκαίρι θα το περάσει δίπλα στη Δέσποινα Βανδή και τον Στέλιο Ρόκκο στο «Θέα», δύο καλλιτέχνες από τους οποίους περιμένει να μάθει πολλά. «Είναι δύο μεγάλοι καλλιτέχνες που έχουν στο ενεργητικό τους τόσο μεγάλες και αξεπέραστες δισκογραφικές επιτυχίες. Πιστεύω ότι θα λειτουργήσουν ως δάσκαλοι για μένα και ότι έχω να πάρω πολλά. Ανυπομονώ να γνωρίσω καλύτερα τη Δέσποινα Βανδή, που είναι μια από τις πιο μεγάλες φωνές της Ελλάδας, και να δεχτώ τις συμβουλές που δίνει σε νέους ανθρώπους με τόση αγάπη και θέρμη», λέει με διάχυτο ενθουσιασμό.

Τελευταία έχουμε δει διάφορα έκτροπα στη νυχτερινή αθηναϊκή διασκέδαση, από το να πετούν  μαξιλάρια στον Παντελή Παντελίδη ή ακόμα και τραπέζια, όπως στην περίπτωση του Αντώνη Ρέμου. Τέτοια περιστατικά θίγουν την αισθητική της; «Δεν μπορώ να πάρω θέση γιατί δεν ξέρω τι ακριβώς συνέβη. Αν ισχύει κάτι τέτοιο, ίσως να ήταν κάποιοι φίλοι του από κάτω, ένα είδος πειράγματος που δεν μπορούμε να καταλάβουμε εμείς. Τίποτα, όμως, δεν μπορεί να θίξει την αισθητική μου. Εχω την ευελιξία, τη διπλωματία και τον τρόπο να αντεπεξέρχομαι σε κάθε περίπτωση», απαντά.



Υπάρχει κάτι που θα την έκανε να σταματήσει να τραγουδά; «Τίποτα!» λέει με απόλυτη σιγουριά.  Ακόμα θυμάται την καταιγίδα που ξέσπασε όσο βρισκόταν πάνω στη σκηνή, σε μια συναυλία που έδωσε μαζί με τον Κώστα Μαρτάκη: «Πέρυσι σε μια συναυλία που έδωσα στην Ξάνθη έπιασε δυνατή βροχή. Υπό άλλες συνθήκες ένα περιστατικό σαν αυτό θα μπορούσε να με ταράξει. Βλέπεις, είμαι βαθιά συντηρητικό άτομο! Μέσα από τη δουλειά όμως έχω μάθει να λειαίνω τις άκρες μου. Εκείνη τη μέρα αντιμετώπισα τη βροχή σαν θεία συμμετοχή στη γιορτή μας», λέει με έμφαση. H τζαζ μουσική είναι το προνόμιό της, όπως λέει, για να παραμείνει ξεχωριστή: «Αυτό που παρουσιάζω μου δίνει το προνόμιο να παραμένω ξεχωριστή και το κοινό να μην περιμένει από μένα κάτι τετριμμένο. Οταν ξεκίνησα πριν από τρία χρόνια θεωρούσα ότι το ειδικό ρεπερτόριό μου με την κλασική τζαζ ίσως αποτελούσε τροχοπέδη. Πλέον όμως δεν τρομάζει γιατί στα μεγάλα νυχτερινά μαγαζιά τραγουδάω παλιά καλά ελληνικά κομμάτια, μια και η  jazz swing του Μανώλη Χιώτη και του Βασίλη Τσιτσάνη έχει αναβιώσει στην Ελλάδα. Το μόνο που πλέον με ενδιαφέρει είναι να με ικανοποιεί το τελικό αποτέλεσμα. Οπως επίσης τους συνεργάτες μου και τη δισκογραφική μου εταιρεία, την Panik Records».



Η ζυγαριά και τα κρουασάν σοκολάτας
Χρησιμοποιεί καλά την ελληνική γλώσσα και προτιμά να δανείζεται τον όρο «σχολικός εκφοβισμός» παρά bullying, όταν τη ρωτώ για το αν έχει δεχτεί κάποιου είδους ρατσιστική συμπεριφορά εις βάρος της όταν ήταν παιδί επειδή είχε κάποια κιλά παραπάνω: «Ειλικρινά αναρωτιέμαι γιατί δεν χρησιμοποιούμε τον ελληνικό όρο -σχολικός εκφοβισμός- και λέμε bullying. Ο εκφοβισμός αυτός δεν υφίσταται μόνο στο σχολείο αλλά και σε όλες τις ηλικίες. Δεν είναι σημείο της εποχής. Πιστεύω ότι υπήρχε ανέκαθεν και μακάρι να είναι σημάδι ανέλιξης και παιδείας η τόση αναφορά που γίνεται. Δεν θα πω ότι έχω υπάρξει θύμα σχολικού εκφοβισμού. Θα πω ότι τα παιδιά είναι σκληρά και ίσως εγώ υπήρξα περισσότερο ευαίσθητη», λέει.

Εχει συνδέσει την έννοια της ομορφιάς με τη ζυγαριά; «Οχι γιατί πιστεύω απόλυτα πως η εξωτερική ομορφιά είναι αποτέλεσμα της καλής ζωής και ψυχολογίας μας. Οταν είσαι ευτυχισμένος αυτό αντανακλάται. Και να σου πω κάτι; Δεν φοβάμαι μην ξαναπάρω κιλά! Είμαι πολύ πειθαρχημένη στη διατροφή μου, αλλά δεν το φοβάμαι. Υπάρχουν πολύ πιο σοβαρά θέματα που θα μπορούσαν να με κάνουν να φοβηθώ», απαντά.

Τελευταία έχει συζητηθεί πολύ η αδυνατισμένη σιλουέτα της. Την εξοργίζει το γεγονός ότι της ασκούν κριτική οι ίδιοι άνθρωποι που δημοσιοποιούν φωτογραφίες της Νάντιας Μπουλέ με τίτλους «Δείτε πώς πάχυνε!». «Σίγουρα θα προτιμούσα να έγραφαν πόσο πολυτάλαντη και καλλίφωνη είναι, αλλά δεν με θυμώνει τίποτε από όλα αυτά», λέει. Θα μπορούσε η φωτογραφία που ανέβασε στα social media που τη δείχνει να τρώει ένα κρουασάν σοκολάτας να θεωρηθεί ως απάντηση; «Δεν ανέβασα τη φωτογραφία για να απαντήσω σε αυτά που γράφονται. Ανεβάζω διάφορες φωτογραφίες, για παράδειγμα όταν παίζω πιάνο στις 3 τα ξημερώματα γράφοντας -no pain no gain», αποκρίνεται γελώντας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης