Άγγελος Γιαννακόπουλος: Ο «βασιλιάς του στριπτίζ » έγινε αυτοκράτορας του «χωριάτικου»

Άγγελος Γιαννακόπουλος: Ο «βασιλιάς του στριπτίζ » έγινε αυτοκράτορας του «χωριάτικου»

Την ώρα που η οικονομική κρίση έχει γονατίσει τις περισσότερες επιχειρήσεις στην Ελλάδα, μια αλυσίδα φούρνων ανοίγει το ένα κατάστημα μετά το άλλο, επενδύοντας μεγάλα χρηματικά ποσά και προσφέροντας ψωμί σε πολλούς εργαζομένους. Πρόκειται για την εταιρεία Το Χωριάτικο και τη θυγατρική της Αττικοί Φούρνοι, που ανήκουν στην οικογένεια Γιαννακόπουλου.

Φουλάρει με Ψινάκη, Ψαρρά και Ζήκο!
Άγγελος Γιαννακόπουλος: Ο «βασιλιάς  του στριπτίζ » έγινε  αυτοκράτορας  του «χωριάτικου»
Ο άνθρωπος που ουσιαστικά κινεί όλα τα νήματα είναι ο 45χρονος Αγγελος Γιαννακόπουλος, ένα πρόσωπο με κινηματογραφικό παρελθόν, που έχει συνδέσει το όνομά του με απίστευτες ιστορίες. Μέχρι και καταζητούμενος από την Ιντερπόλ υπήρξε για ένα διάστημα, καθώς κατηγορήθηκε ως «εγκέφαλος του μεγαλύτερου ροζ κυκλώματος» που έδρασε ποτέ στη χώρα. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Για τον κ. Γιαννακόπουλο υπήρξαν καταγγελίες στον εισαγγελέα, καθώς φέρεται να χρησιμοποιούσε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις κακοποιημένων γυναικών για να νομιμοποιεί τις στριπτιζέζ του, ενώ ένα διάστημα κυκλοφορούσε έχοντας στο πλευρό του ως σύντροφο την πορνοστάρ Μαριάννα Ντούβλη.

Σήμερα, μια σειρά από δίκες εκκρεμούν ακόμη εις βάρος του, ο ίδιος όμως έκανε στροφή και αποφάσισε να ασχοληθεί με το εμπόριο. Η εταιρεία Το Χωριάτικο περιλαμβάνει 19 εταιρικά καταστήματα, επτά αρτοποιεία franchise, τρία εταιρικά υπό κατασκευή, κεντρικές μονάδες παραγωγής σφολιατοειδών και ζαχαροπλαστικής, μέχρι και κέντρο αποθήκευσης και διανομής. Παράλληλα, έχουν αρχίσει να φυτρώνουν σαν τα μανιτάρια σε κεντρικά σημεία της Αθήνας αρτοποιεία με την επωνυμία «Αττικοί Φούρνοι», τα οποία αποτελούν μια πολλά υποσχόμενη θυγατρική της εταιρείας Το Χωριάτικο. Αφεντικό των «Αττικών Φούρνων» φέρεται ο γιος του κ. Γιαννακόπουλου, Γιώργος.

Οσοι γνωρίζουν τον κ. Γιαννακόπουλο κάνουν λόγο για έναν δαιμόνιο τύπο που μπορεί να στήνει και να οργανώνει ταυτόχρονα πολλές επιχειρήσεις χωρίς να φαίνεται πουθενά. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι η Αστυνομία και το ΣΔΟΕ τον κυνηγούσαν πολλά χρόνια για να καταφέρουν να τον «δέσουν» και να αποδείξουν ότι αυτός είναι το μεγάλο αφεντικό «ροζ» κυκλώματος των Αθηνών.

Κλείσιμο
Το 1999 και ενώ σύμφωνα με την Αστυνομία φέρεται να είχε χοντρές άκρες στον χώρο των «ροζ» κυκλωμάτων, σκέφτεται επιχειρηματικά και ανοίγει στην οδό Μιχαήλ Βόδα, στο κέντρο, τον πρώτο φούρνο με την επωνυμία «Χωριάτικο». Μέχρι το 2003 άνοιγε κάθε χρόνο και ένα μαγαζί σε σημεία-κλειδιά τόσο του κέντρου όσο και περιφερειακών δήμων. Όπως αναφέρεται στο επίσημο site της εταιρείας, «Η κρίση που περνάμε βρήκε “Το Χωριάτικο” έτοιμο να αντεπεξέλθει στις σημερινές οικονομικές δυσκολίες, αφού η τιμολογιακή πολιτική που έχτιζε τα προηγούμενα χρόνια, η νοικοκυρεμένη διαχείριση και η ανάπτυξη που είχε προηγηθεί με ίδια κεφάλαια, δεν δημιούργησε προβλήματα ρευστότητας».

Την ίδια επεκτατική πολιτική με τους φούρνους «Το Χωριάτικο» ακολουθεί και η θυγατρική της εταιρείας Αττικοί Φούρνοι, που ξεκίνησε στα μέσα του 2012 ανοίγοντας το πρώτο κατάστημα στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και στη συνέχεια στο λιμάνι της Ζέας, στη Νέα Σμύρνη, για να φτάσει τα έντεκα, με τελευταία αυτά του Κολωνακίου και της Μυκόνου. Αυτή τη στιγμή ο παλαιότερα αποκαλούμενος «βασιλιάς του στριπτίζ» ελέγχει το μεγαλύτερο ίσως δίκτυο φούρνων, που εξαπλώνονται προοδευτικά σε όλη την Ελλάδα.

Καταζητούμενος

Ηταν Ιούλιος του 2007 όταν η Ασφάλεια Αττικής πραγματοποιούσε την επιχείρηση με το κωδικό όνομα «Vitrine» προκειμένου να εξαρθρώσει το μεγαλύτερο «ροζ» κύκλωμα που έδρασε ποτέ στην Ελλάδα. Αν και συνελήφθησαν 73 άτομα, το φερόμενο ως «μεγάλο αφεντικό» κατάφερε να βγει αλώβητο, αφού όλες οι παράνομες επιχειρήσεις ήταν στημένες μέσω offshore εταιρείας. Δεκαέξι μήνες αργότερα η Αστυνομία επιστρέφει. Αυτή τη φορά η επιχείρηση φέρει την κωδική ονομασία «Λευκός Αρτος» -και αυτό γιατί το φερόμενο big boss φερόταν να ξεπλένει το μαύρο χρήμα μέσω αλυσίδας φούρνων- και καταφέρνει να βάλει στο χέρι δεκαέξι άτομα, όχι όμως και τον υποτιθέμενο εγκέφαλο, ο οποίος κατάφερε και πάλι να το σκάσει. Το όνομα αυτού, σύμφωνα με την Αστυνομία, Αγγελος Γιαννακόπουλος, ο οποίος αντιμετώπιζε βαρύτατες κατηγορίες, αφού, σύμφωνα πάντα με την ΕΛ.ΑΣ., φέρεται να ήταν ο αρχηγός μιας οργάνωσης που εισήγαγε νεαρά κορίτσια από χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ και τα έβαζε να δουλεύουν και να εκδίδονται σε δύο στριπτιζάδικα που είχε στην Αθήνα.

Τα τεράστια κέρδη που εισέπραττε από τη σεξουαλική εκμετάλλευση αυτών των γυναικών η Αστυνομία θεωρούσε ότι τα ξέπλενε στήνοντας επιχειρήσεις (φούρνους) και αγοράζοντας ακίνητα. Μάλιστα, ο συγκεκριμένος άνθρωπος εμφανιζόταν ως ευυπόληπτος επιχειρηματίας, ευαισθητοποιημένος σε θέματα εκμετάλλευσης γυναικών, ενώ για ένα διάστημα ήταν χορηγός του Ευρωπαϊκού Δικτύου Γυναικών, το οποίο ασχολείται με την αποκατάσταση κακοποιη­μένων γυναικών... Οπως προέκυψε από τη δικογραφία και το διαβιβαστικό της Ασφάλειας, η εγκληματική οργάνωση μέσω γραφείου ευρέσεως εργασίας με την επωνυμία «West Line» εντόπιζε νεαρά και όμορφα κορίτσια από χώρες της ανατολικής Ευρώπης και των Βαλκανίων και αφού τα παραπλανούσαν ότι θα εργάζονταν σε χώρες της Ευρώπης ως χορεύτριες, τα έστελναν στην Ελλάδα. Στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» τις παραλάμβαναν άλλα μέλη της οργάνωσης και αφού τις νομιμοποιούσαν με πλαστά λιθουανικά διαβατήρια και αιτήσεις πολιτικού ασύλου, παρακρατώντας τα νόμιμα έγγραφά τους, τις εξανάγκαζαν να πραγματοποιούν ερωτικά ραντεβού με τους πελάτες των δύο strip show καταστημάτων που είχαν.

Ενώ οι έρευνες των αστυνομικών της Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος για το συγκεκριμένο κύκλωμα προχωρούσαν με αργούς ρυθμούς, στις 15 Ιουνίου του 2008 έφτασε στα γραφεία της Ασφάλειας μια νεαρή Ρωσίδα ονόματι Μαρία, η οποία ουσιαστικά τους βοήθησε στο ξεκλείδωμα της υπόθεσης. Η κοπέλα ζήτησε βοήθεια από την Αστυνομία και κατέθεσε ενόρκως ότι τον Απρίλιο του 2008 «στρατολογήθηκε» από μέλη της οργάνωσης μέσω του γραφείου «West Line» στην πόλη Καμπαρόφσκ της Ρωσίας, με την υπόσχεση ότι θα βρει νόμιμη εργασία, αλλά στη συνέχεια την έστειλαν στην Ελλάδα, τη φυλάκισαν σε διαμέρισμα στο Καλαμάκι μαζί με άλλες νεαρές αλλοδαπές, για να καταλήξει να δουλεύει σε στριπτιζάδικο. Λίγες ημέρες μετά την κατάθεση που έδωσε η νεαρή Ρωσίδα, έφτασε στα γραφεία της Ασφάλειας ένα έγγραφο από το προξενικό τμήμα της πολωνικής πρεσβείας στην Αθήνα που ανέφερε πως μια γυναίκα αγνώστων στοιχείων επικοινώνησε μαζί τους ταραγμένη και τρομαγμένη και κατήγγειλε τα όσα συμβαίνουν στα νυχτερινά κέντρα και τα διαμερίσματα του κυκλώματος, δίνοντας το όνομα του μεγάλου αφεντικού.

 Την ίδια ημέρα έφτασε στο Τμήμα Ηθών μια επιστολή ανώνυμη με σημαντικά στοιχεία για τη δράση του κυκλώματος. Εχοντας αυτά τα δεδομένα στη διάθεσή της, η Αστυνομία πραγματοποίησε εφόδους στα δύο κέντρα, στα κεντρικά γραφεία της αλυσίδας φούρνων «Χωριάτικο» και σε τέσσερα διαμερίσματα, συλλαμβάνοντας 16 συνολικά άτομα, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία για άλλα επτά. Ωστόσο για μία ακόμη φορά ο φερόμενος ως αρχηγός της οργάνωσης κατάφερε να ξεφύγει…

Αξίζει να τονιστεί ότι λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης, ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών έδωσε εντολή να ανακοινωθούν τα ονόματα τόσο των συλληφθέντων όσο και των κατηγορούμενων για τη συγκεκριμένη υπόθεση, σε μια προσπάθεια προστασίας του κοινωνικού συνόλου. Σήμερα και ενώ έχουν περάσει πέντε χρόνια, οι παλιές ιστορίες παραμένουν ανοιχτές. Τίποτα δεν έχει τελεσιδικήσει, ωστόσο ο κ. Γιαννακόπουλος ασχολείται με τις επιχειρήσεις στον τομέα του άρτου έχοντας αφήσει πίσω του το κακό παρελθόν...

Κόντρα με την Αστυνομία για το σκόντο

Ο κ. Γιαννακόπουλος είναι ο ίδιος άνθρωπος που τον Σεπτέμβριο του 2009 κατηγόρησε διοικητή αστυνομικού τμήματος ότι του έκανε τη ζωή κόλαση από την ώρα που αποφάσισε να σταματήσει τις εκπτώσεις στους αστυνομικούς! Μάλιστα έστειλε και εξώδικο στον αρμόδιο υπουργό και στον αρχηγό της Αστυνομίας. Ούτε λίγο ούτε πολύ, υποστήριζε στο εξώδικο πως όταν έκοψε την έκπτωση στους αστυνομικούς του Τμήματος Πατησίων «ξεκίνησε διωγμός της επιχείρησής μας, υποκινούμενος και καθοδηγούμενος από τον διοικητή, με εμπάθεια και σκοπό την πρόκληση οικονομικής ζημιάς αφενός και αφετέρου πρόκλησης τρόμου και ταραχής στο προσωπικό και τους πελάτες». Σύμφωνα πάντα με το εξώδικο που έφτασε στον υπουργό και τον αρχηγό της Αστυνομίας, εξαιτίας της κόντρας έφτασε στο σημείο να τοποθετήσει μέχρι και φρουρούς στην είσοδο του καταστήματος…

Οι περιγραφές και τα όσα αναφέρονταν στις δέκα σελίδες του εξώδικου που έφερε την υπογραφή του προέδρου της εταιρείας κ. Γιαννακόπουλου πραγματικά παραπέμπουν σε παλιές ελληνικές ταινίες. «Συμφωνήθηκε να πωλούμε στο ένστολο προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας του Τμήματος Πατησίων από τα τοπικά μας καταστήματα προϊόντα όπως καφέ, τυρόπιτες, με έκπτωση που ανέρχεται σε 50%. Στον χώρο ευθύνης του συγκεκριμένου Τμήματος λειτουργούν τέσσερα καταστήματα, επί της οδού Πατησίων 374, 272, 237 και επί της οδού Αγίας Λαύρας 22», αναφέρεται στο εξώδικο και λίγο πιο κάτω διευκρινίζεται: «Στις δύο το μεσημέρι της Παρασκευής 18 Σεπτεμβρίου προσήλθε στο κατάστημα της οδού Αγίας Λαύρας η κόρη του διοικητού του Α.Τ. Πατησίων για να προμηθευτεί προϊόντα, αλλά μόλις πληροφορήθηκε ότι καταργήθηκε η έκπτωση, άφησε επιτόπου τα είδη που επιθυμούσε να αγοράσει και έφυγε αρνούμενη να αποδεχθεί τις νόμιμες τιμές που ισχύουν για όλους».
Οπως υποστηρίζουν οι ιδιοκτήτες της αλυσίδας, η αντίδραση του πατέρα της κοπέλας και διοικητή στο συγκεκριμένο Τμήμα ήταν άμεση… «Από το πρωί της επόμενης ημέρας ξεκίνησε ο διωγμός της επιχείρησής μας… Δεν είναι μόνο η πρόκληση οικονομικής ζημιάς (διά της παρεμποδίσεως λειτουργίας των καταστημάτων μας, της πρόκλησης τρόμου και ταραχής στο προσωπικό και τους πελάτες), αλλά ο εν λόγω διοικητής οχλεί, προτρέπει και παρακινεί όλες τις συναρμόδιες υπηρεσίες να προβούν σε συνεχείς και ενδελεχείς ελέγχους στα καταστήματά μας για την επιβολή κυρώσεων, με στόχο την εξόντωσή μας».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης