Πέθανε ο πρώην πρόεδρος της Πορτογαλίας Μάριο Σοάρες

Πέθανε ο πρώην πρόεδρος της Πορτογαλίας Μάριο Σοάρες

Ο Σοάρες είχε μεταφερθεί στο Νοσοκομείο του Ερυθρού Σταυρού στις 13 Δεκεμβρίου λόγω της "γενικής επιδείνωσης της κατάστασης της υγείας του" και νοσηλευόταν στη μονάδα εντατικής θεραπείας

Πέθανε ο πρώην πρόεδρος της Πορτογαλίας Μάριο Σοάρες
Ο πρώην πρόεδρος της Πορτογαλίας, ο σοσιαλιστής Μάριο Σοάρες, ο οποίος εθεωρείτο "πατέρας της Δημοκρατίας" στη χώρα, πέθανε σήμερα σε ηλικία 92 ετών, ανακοίνωσε προς το AFP ο εκπρόσωπος νοσοκομείου της Λισσαβώνας, ο Ζοζέ Μπαράτα.

Ο Σοάρες είχε μεταφερθεί στο Νοσοκομείο του Ερυθρού Σταυρού στις 13 Δεκεμβρίου λόγω της "γενικής επιδείνωσης της κατάστασης της υγείας του" και νοσηλευόταν στη μονάδα εντατικής θεραπείας.

Ο Μάριο Σοάρες, ο ιδρυτής του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Πορτογαλίας, ανέλαβε δύο φορές την πρωθυπουργία, ήταν πρόεδρος της χώρας από το 1986 μέχρι το 1996 ενώ είχε εκλεγεί και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Best of Network

Δείτε Επίσης