Δολοφονήθηκε αστυνομικός διευθυντής στην Νικαράγουα

Δολοφονήθηκε αστυνομικός διευθυντής στην Νικαράγουα

Ο επιθεωρητής Μπουεναβεντούρα Μιράντα, 57 ετών, επικεφαλής της αστυνομίας στην επαρχία Μποάκο, δολοφονήθηκε από πυρά ενόπλων «μπροστά στο σπίτι του» στην πόλη Μποάκο

Δολοφονήθηκε αστυνομικός διευθυντής στην Νικαράγουα
Άγνωστοι δολοφόνησαν τον διοικητή της αστυνομίας μιας επαρχίας της κεντρικής Νικαράγουας αυτή την εβδομάδα, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Ο επιθεωρητής Μπουεναβεντούρα Μιράντα, 57 ετών, επικεφαλής της αστυνομίας στην επαρχία Μποάκο, δολοφονήθηκε από πυρά ενόπλων «μπροστά στο σπίτι του» στην πόλη Μποάκο, 75 χλμ. βορειοανατολικά της πρωτεύουσας, το βράδυ της Τετάρτης, διευκρίνισε η αστυνομία.

Κλείσιμο
Η αστυνομία διεξάγει έρευνα και υποπτεύεται ότι δράστες της δολοφονίας είναι καταζητούμενοι κακοποιοί.

Τη δολοφονία του αξιωματικού της αστυνομίας καταδίκασε έντονα ο πρόεδρος της Νικαράγουας, Ντανιέλ Ορτέγα. Ο επιθεωρητής Μιράντα «έπεσε στη μάχη», θύμα μιας «άνανδρης επίθεσης», δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας.

Το οργανωμένο έγκλημα και η διακίνηση ναρκωτικών είναι παράγοντας «αποσταθεροποίησης» της Νικαράγουας και «στοιχίζουν τη ζωή πολλών» πολιτών της, ιδίως αστυνομικών, υπογράμμισε ο Ορτέγα.

Ο πρόεδρος της Νικαράγουας επέμεινε ότι είναι ανάγκη να ενταθεί ο αγώνας εναντίον στις συμμορίες οι οποίες πλήττουν τη σταθερότητα της χώρας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης