Ταϊλάνδη: Δείτε τα πιο ευτυχισμένα σιαμαία αδελφάκια στον κόσμο

Ταϊλάνδη: Δείτε τα πιο ευτυχισμένα σιαμαία αδελφάκια στον κόσμο

Οι δύο αδελφές, η Πιν και η Παν, 7 ετών είναι δύο κανονικά παιδιά τα οποία ζουν, περπατούν, ντύνονται και κάνουν ποδήλατο σαν ένα

Ταϊλάνδη: Δείτε τα πιο ευτυχισμένα σιαμαία αδελφάκια στον κόσμο
Συνήθως οι εικόνες με σιαμαία αδέλφια προκαλούν αρνητικά αισθήματα και τον οίκτο σε όσους τις βλέπουν. Αυτό όμως δεν συμβαίνει με τα δύο επτάχρονα κοριτσάκια, την Πιν και την Παν που γεννήθηκαν και ζουν στην Ταϊλάνδη. Όπως βλέπουμε τα δύο κορίτσια γεννήθηκαν με δύο ξεχωριστά κεφάλια, στήθος και χέρια, αλλά είναι ενωμένα από τη μέση και κάτω.

Τα δύο παιδιά μοιράζονται ένα ζευγάρι πόδια, με την Πιν να έχει τον έλεγχο του ενός και την Παν να ελέγχει το άλλο. Έτσι έμαθαν να περπατούν, και μαζί να κάνουν όλες τις υπόλοιπες καθημερινές ασχολίες: να ντύνονται, να τρώνε, ακόμα και να κάνουν παιδικό ποδήλατο, πάντα μαζί. Και πάντα αχώριστες.

Κλείσιμο
Ως προς το τελευταίο, όπως γράφει η εφημερίδα Sun, δηλώνουν κάθετα αντίθετες στο να χωριστούν, έστω και αν οι γιατροί τους δίνουν σοβαρές ελπίδες να επιζήσουν μετά την εγχείρηση. Τα κοριτσάκια ζουν στην πόλη Nakhon Sawan, περίπου 250 χιλιόμετρα βόρεια της Μπανγκόνγκ, μαζί με τον παππού και την γιαγιά τους, οι οποίοι τα περιγράφουν σαν δύο «κανονικά και ευτυχισμένα» παιδιά. 

Όπως λέει η γιαγιά τους, τους αρέσει να τραγουδούν, να τρώνε παγωτό και να βοηθούν η μία την άλλη. 













Τα σιαμαία δίδυμα μωρά είναι ιδιαίτερα σπάνια, και συμβαίνουν περίπου μία φορά κάθε 2,5 εκατομμύρια γέννες, αντιμετωπίζοντας στις περισσότερες περιπτώσεις μεγάλα προβλήματα που συνήθως τα οδηγούν στον θάνατο.

Όμως η Πιν και η Παν έχουν καταφέρει να επιβιώσουν μέχρι σήμερα, και έχουν αναπτύξει μάλιστα και ιδιαίτερες ικανότητες (όπως το να περπατούν χρησιμοποιώντας και τα χέρια τους) έτσι ώστε να εξυπηρετούνται μόνες τους στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό. 

Τα δύο κορτισάκια πηγαίνουν σε σχολείο για άτομα με ειδικές ανάγκες όπου είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς και αγαπητές από τους συμμαθητές και τους δασκάλους τους. Οι τελευταίοι τις έχουν αγκαλιάσει και τις προσέχουν ιδιαίτερα, ενώ η γιαγιά τους υποστηρίζει ότι θα κάνει τα πάντα για να μπουν σε πανεπιστήμιο. 

Παρά το γεγονός ότι είναι «ενωμένες», οι δίδυμες έχουν εντελώς ξεχωριστές προσωπικότητες. Όπως λέει η γιαγιά τους, στην μία αρέσουν τα μαλιά κοντά, ενώ η άλλη τα προτιμά μακριά, ενώ διαφορετικές είναι και οι προτιμήσεις τους στο φαγητό.

Οι γιατροί που τις παρακολουθούν έχουν δηλώσει ότι είναι εφικτή μία εγχείριση για τον διαχωρισμό τους. 

Όμως οι δυο τους επιμένουν ότι θέλουν να παραμείνουν έτσι για όλη τους τη ζωή, καθώς όπως λέει και η γιαγιά τους «είναι ευτυχισμένες με αυτή την ιδιαιτερότητά τους, και δεν πέρασε από το μυαλό κανενός ότι θα τις δει χωρισμένες».


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης