Πούτιν: Πολλοί Ευρωπαίοι ηγέτες επιθυμούν τη λήξη του εμπάργκο

Πούτιν: Πολλοί Ευρωπαίοι ηγέτες επιθυμούν τη λήξη του εμπάργκο

«Βλάπτει τη συνεργασία ανάμεσα στις χώρες», υποστήριξε ο πρόεδρος της Ρωσίας

Πούτιν: Πολλοί Ευρωπαίοι ηγέτες επιθυμούν τη λήξη του εμπάργκο
 

Λίγες ώρες μετά τη δήλωσή του ότι θα κάνει οτιδήποτε είναι δυνατό για να σταματήσει η αιματοχυσία στην ανατολική Ουκρανία κι έπειτα από το «μπλόκο» στις εισαγωγές που αποφάσισε, ο Ρώσος πρόεδρος, Βλάντιμιρ Πούτιν, ισχυρίστηκε ότι πολλοί είναι οι ηγέτες που επιθυμούν να σταματήσει η αντιπαράθεση με τη Μόσχα και η επιβολή κυρώσεων εκατέρωθεν.

«Πιστεύω ότι πολλοί στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένων και πολιτικών, συναδέλφων μου, (θέλουν) να βγούμε το συντομότερο δυνατόν από μια κατάσταση που βλάπτει τη συνεργασία μας», είπε ο Ρώσος πρόεδρος κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Κριμαία, τη χερσόνησο που προσαρτήθηκε από τη Ρωσία στις αρχές του έτους.

Ο Πούτιν υποστήριξε ότι πρόσφατα συνομίλησε με τον Φρανσουά Ολάντ και ένιωσε ότι την ίδια αίσθηση (για τις κυρώσεις) είχε και ο Γάλλος ομόλογός του.

Στο μεταξύ, ο Ρώσος πρόεδρος αναμένεται να συναντήσει τον Φινλανδό ομόλογό του Σάουλι Νιινίστο στο Σότσι για να συζητήσουν το θέμα της Ουκρανίας, ενώ η φινλανδική προεδρία διευκρίνισε ότι πρόκειται για μια «επίσκεψη εργασίας» με αντικείμενο την ουκρανική κρίση.

Κλείσιμο

«Δεν επιθυμώ να εμφανιστώ ως μεσολαβητής για την ειρήνη. Όμως είναι απαραίτητο να ξεκινήσουμε διάλογο. Υπάρχει η αίσθηση ότι βρισκόμαστε στα πρόθυρα ενός Ψυχρού Πολέμου», είπε ο Νιινίστο σε δημοσιογράφους. Τόνισε επίσης ότι δεν έχει πάρει «εντολή» από καμία άλλη χώρα, όμως η Ευρωπαϊκή Ένωση είδε θετικά την πρόσκληση για το ταξίδι.

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης