Πούτιν: Θα κάνουμε ότι μπορούμε για να σταματήσει να ρέει το αίμα στην Ουκρανία

Πούτιν: Θα κάνουμε ότι μπορούμε για να σταματήσει να ρέει το αίμα στην Ουκρανία

«Πρέπει ήρεμα, με αξιοπρέπεια και με αποτελεσματικότητα να χτίσουμε τη χώρα μας και όχι να την αποκλείσουμε από τον έξω κόσμο» είπε ο πρόεδρος της Ρωσίας

Πούτιν: Θα κάνουμε ότι μπορούμε για να σταματήσει να ρέει το αίμα στην Ουκρανία
Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην Κριμαία ότι η Ρωσία θα κάνει ότι είναι δυνατόν ώστε να σταματήσει η αιματοχυσία στην Ουκρανία.

«Θα κάνουμε ότι μπορούμε για να τελειώσει αυτή η σύγκρουση όσο το δυνατόν συντομότερα, ώστε να σταματήσει να ρέει το αίμα στην Ουκρανία».

Παράλληλα τόνισε ότι οι Ρώσοι χρειάζεται να κινητοποιηθούν προς όφελος της χώρας τους, όχι όμως για σύγκρουση με τον έξω κόσμο.

«Πρέπει ήρεμα, με αξιοπρέπεια και με αποτελεσματικότητα να χτίσουμε τη χώρα μας και όχι να την αποκλείσουμε από τον έξω κόσμο. Χρειάζεται να ενωθούμε και να κινητοποιηθούμε όχι όμως για πόλεμο ή οποιουδήποτε είδους αντιπαράθεση αλλά για σκληρή δουλειά στο όνομα της Ρωσίας».

Ο Ρώσος πρόεδρος από τη Γιάλτα που βρίσκεται, τόνισε πως οι Ρώσοι πρέπει να εδραιωθούν και να προσφέρουν ανάπτυξη στη χώρα και όχι να απομονωθούν ή να θυσιάσουν την αξιοπρέπειά τους για να ευχαριστήσουν κάποιον.
Κλείσιμο

Επισήμανε, δε, πως η εδραίωση πρέπει να έρθει όχι εξαιτίας πολέμου ή συγκρούσεων, αλλά για να ενισχυθεί το εργατικό δυναμικό για το καλό της Ρωσίας.

Την ίδια στιγμή, υπερασπίστηκε την απόφασή του για το «μπλόκο» στα τρόφιμα από τις χώρες που έχουν επιβάλει κυρώσεις κατά της Μόσχας, σχολιάζοντας πως δεν πρόκειται μόνο για μία απλή απάντηση.
«Πρώτα από όλα, υποστηρίζουμε τους παραγωγούς μας και κάνουμε άνοιγμα στους εμπόρους και τους παραγωγούς που θέλουν και είναι πρόθυμοι να συνεργαστούν με τη Ρωσία», διευκρίνισε.

Ανεξαρτήτως, πάντως, των διεθνών σχέσεων με τη Ρωσία, ο Πούτιν τόνισε πως εστιάζει στην εγχώρια επιχείρηση και τους στόχους που έχουν οι Ρώσοι.

Αναλυτής του Ινστιτούτου για την Άμυνα και την Ασφάλεια του Ηνωμένου Βασιλείου, δήλωσε στο Al Jazeera ότι ο Πούτιν έχει μπροστά του ένα πολύ δύσκολο έργο για να ισορροπήσει τις καταστάσεις, καθώς είναι σημαντικό για τον ίδιο να είναι ψηλά στις προτιμήσεις του λαού. Όλα αυτά τη στιγμή που, σύμφωνα με τον ειδικό, ποντάρει πολλά στην αξιοπιστία του έπειτα από την εισβολή στην Κριμαία.

«Τη στιγμή που πολλοί είναι οι αυτονομιστές που υποχωρούν, βρίσκεται υπό πίεση ώστε να επιλέξει αν θα επέμβει στρατιωτικά ή να κάνει πίσω. Αποτελεί θαύμα, τουλάχιστον για τους Ρώσους, το ότι προσάρτησε την Κριμαία έστω και με αίμα. Αυτό ανεβάζει στα ύψη τα ποσοστά του, αλλά μακροχρόνια μπορεί να τα οικονομικά κόστη της πολιτικής του να τον βλάψουν», επισήμανε ο αναλυτής στο δίκτυο Al Jazeera, Τζάστιν Μπρονκ.





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης