Βαγδάτη: Τουλάχιστον δέκα νεκροί από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου

Βαγδάτη: Τουλάχιστον δέκα νεκροί από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου

Η Γαλλία θα προμηθεύσει με όπλα του Κούρδους του Ιράκ τις «ερχόμενες ώρες»

Βαγδάτη: Τουλάχιστον δέκα νεκροί από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου
Την ώρα που όλος ο κόσμος είναι συγκλονισμένος από τη συντριβή του ελικοπτέρου στο Ιράκ, το οποίος μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια, στην πρωτεύουσα Βαγδάτη σήμερα τουλάχιστον δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου, σύμφωνα με ιατρικές και αστυνομικές πηγές.

Παράλληλα ο γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολλάντ, έκανε γνωστό πως η Γαλλία θα προμηθεύσει με όπλα του Κούρδους του Ιράκ «τις ερχόμενες ώρες» για να στηρίξει τις επιχειρησιακές δυνατότητες των δυνάμεων που μάχονται εναντίον του Ισλαμικού Κράτους», των τζιχαντιστών που προχωρούν προς τη Βαγδάτη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εκδόθηκε σήμερα από το προεδρικό Μέγαρο των Ηλυσίων, η γαλλική στρατιωτική στήριξη γίνεται «για να απαντήσει στις επείγουσες ανάγκες που εκφράσθηκαν από τις περιφερειακές αρχές του Κουρδιστάν, ο αρχηγός του γαλλικού κράτους αποφάσισε, σε συμφωνία με τη Βαγδάτη, να αποσταλούν όπλα μέσα στις ερχόμενες ώρες».

Να σημειωθεί πως σύμφωνα με τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης η Γαλλία έλαβε έγκριση από τις αρχές της Βαγδάτης για την απόφαση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης