Παραιτήθηκε ο διευθυντής της Χουριέτ λίγες μέρες πριν από τις προεδρικές εκλογές

Παραιτήθηκε ο διευθυντής της Χουριέτ λίγες μέρες πριν από τις προεδρικές εκλογές

Yστερα από τη δριμεία κριτική που άσκησε ο πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν εναντίον της ιδιοκτήτριας εταιρείας της εφημερίδας

Παραιτήθηκε ο διευθυντής της Χουριέτ λίγες  μέρες πριν από τις προεδρικές εκλογές
Ο διευθυντής της τουρκικής εφημερίδας Χουριέτ παραιτήθηκε λίγες μόλις μέρες πριν από τις προεδρικές εκλογές της Κυριακής και ύστερα από τη δριμεία κριτική που άσκησε ο πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν εναντίον της ιδιοκτήτριας εταιρείας της εφημερίδας, του εκδοτικού ομίλου Dogan.

Στη διάρκεια προεκλογικής του συγκέντρωσης την Πέμπτη, ο Ερντογάν άσκησε κριτική εναντίον του ομίλου Dogan κατηγορώντας τον ότι πρόβαλε αντιισλαμικά σχόλια σε έναν από τους τηλεοπτικούς του σταθμούς και ότι η κάλυψή του των συγκρούσεων στη Λωρίδα της Γάζας είναι φιλοισραηλινή.

Οι οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα έχουν συχνά εκφράσει ανησυχία για την πίεση που ασκεί η κυβέρνηση στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης επισημαίνοντας τις απολύσεις διευθυντών και δημοσιογράφων.

Κλείσιμο
Βουλευτής της αντιπολίτευσης αλλά και δημοσιεύματα του Τύπου συνδέουν την αποχώρηση του Ενις Μπερμπέρογλου χθες Παρασκευή από την Hurriyet με τέτοιου είδους πιέσεις, αλλά το ίδιο το έντυπο το διαψεύδει κάνοντας λόγο για "πολιτικά σενάρια" και υποστηρίζει ότι ο Μπερμπέρογλου αποχώρησε οικειοθελώς.

Ο ίδιος, πάντως, ο Μπερμπέρογλου δεν έχει προβεί σε κάποια δημόσια δήλωση.

Ο Ερντογάν αναμένεται ότι θα γίνει ο πρώτος άμεσα εκλεγμένος πρόεδρος της Τουρκίας, αλλά η εμμονή του με την εξουσία έχει πολώσει τη χώρα.

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ο οποίος έχει πολεμικές σχέσεις με τον όμιλο Dogan, διαψεύδει τις κατηγορίες για αυξανόμενους περιορισμούς στην ελευθερία του Τύπου, λέγοντας ότι η κυβέρνησή του έχει αντίθετα ενισχύσει αυτές τις ελευθερίες από τότε που ανέλαβε την εξουσία για πρώτη φορά πριν από 12 χρόνια.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης