ΗΠΑ: Τα αντίμετρα της Ρωσίας θα βλάψουν την οικονομία της

ΗΠΑ: Τα αντίμετρα της Ρωσίας θα βλάψουν την οικονομία της

Οι δυτικές κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας μετά την προσάρτηση της Κριμαίας, δεν έχουν αυξήσει την τιμή του πετρελαίου, αλλά ούτε είχαν επιπτώσεις στις αμερικανικές εξαγωγές

ΗΠΑ: Τα αντίμετρα της Ρωσίας θα βλάψουν την οικονομία της
Τα αντίμετρα που έλαβε η Ρωσία σε απάντηση στις κυρώσεις που έχει επιβάλει εναντίον της η Δύση για τις προσπάθειές της να αποσταθεροποιήσει την ανατολική Ουκρανία θα βλάψουν τη ρωσική οικονομία, σύμφωνα με τον οικονομικό σύμβουλο του Λευκού Οίκου, Τζέισον Φέρμαν.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους την Πέμπτη ο Φέρμαν είπε ότι οι δυτικές κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας μετά την προσάρτηση της Κριμαίας, δεν έχουν αυξήσει την τιμή του πετρελαίου, αλλά ούτε είχαν επιπτώσεις στις αμερικανικές εξαγωγές.

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Ντέιβιντ Κόεν, επεσήμανε ότι η Ουάσινγκτον είναι έτοιμη να επιβάλει νέες κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας, αν αυτή δεν αλλάξει στάση και συνεχίσει να υποστηρίζει τους αυτονομιστές αντάρτες στην ανατολική Ουκρανία.

Κλείσιμο
Μάλιστα, ο Κόεν δήλωσε ότι οι ΗΠΑ έχουν προειδοποιήσει τη Ρωσία κατά μιας συμφωνίας ανταλλαγής πετρελαίου με τρόφιμα με το Ιράν και είπε ότι η Ουάσινγκτον θα επιβάλει κυρώσεις εναντίον όσων τυχόν εμπλακούν σε μια τέτοια συμφωνία.

Πάντως ο υφυπουργός Οικονομικών υπογράμμισε ότι ακόμη δεν είναι ξεκάθαρο αν οι δύο χώρες έχουν καταλήξει σε μια τέτοια συμφωνία.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης