«Παράθυρο» από τη Ρωσία για την άρση του εμπάργκο στα ελληνικά φρούτα

«Παράθυρο» από τη Ρωσία για την άρση του εμπάργκο στα ελληνικά φρούτα

«Δεν πρέπει να υπάρχουν φόβοι για τις ενέργειές μας» υποστηρίζει ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου της Ρωσίας

«Παράθυρο» από τη Ρωσία για την άρση του εμπάργκο στα ελληνικά φρούτα
Να καθησυχάσει τις ανησυχίες που έχουν δημιουργηθεί από τις πληροφορίες για επιβολή περιορισμών στην εισαγωγή φρούτων στη Ρωσία από την Ελλάδα επιχείρησε ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου της χώρας.

«Με την Υπηρεσία Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου της Ελλάδας έχουμε εποικοδομητικές σχέσεις» δήλωσε σύμφωνα με το πρακτορείο Ιντερφάξ ο Σεργκέι Ντάνκβερτ, συμπληρώνοντας ότι «δεν πρέπει να υπάρχουν φόβοι σχετικά με τις ενέργειές μας» και αφήνοντας έτσι ανοιχτό το ενδεχόμενο αναθεώρησης της απόφασης των Ρώσων μετά τον εντοπισμό του παράσιτου Grapholita molesta σε νεκταρίνια από την Ελλάδα. 

Κλείσιμο
Σύμφωνα με τον κ. Ντάνκβερτ αυτήν την εβδομάδα πρέπει να προσδιοριστεί η ημερομηνία των συνομιλιών μεταξύ της ρωσικής και της ελληνικής πλευράς με σκοπό να συζητηθεί ο πιο λεπτομερής έλεγχος της παραγωγής, που εξάγεται στη Ρωσία.

«Εάν προκύψει ανάγκη, τότε μπορούν να ταξιδεύσουν στην Ελλάδα οι ειδικοί εμπειρογνώμονές μας για έλεγχο των προϊόντων πριν τη φόρτωσή τους» είπε ο κ. Ντάνκβερτ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης