Επτά άτομα έχασαν τη ζωή τους από μεθανόλη στην Κούβα
Ιατρικές πηγές δήλωσαν ότι τα θύματα ήπιαν «παράνομη εμπορική μεθανόλη», αναφέρει το πρακτορείο Ρόιτερς
UPD:
Επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 41 διακομίστηκαν σε νοσοκομείο της Κούβας, αφού κατανάλωσαν μεθανόλη (ένα πηκτικό, εύφλεκτο και άχρωμο υγρό), μετάδωσε την Τρίτη η κρατική τηλεόραση.
Συνολικά 41 άτομα εισήχθησαν στο νοσοκομείο, μεταξύ των οποίων και οχτώ που είναι σε σοβαρή κατάσταση. Οι περιπτώσεις εντοπίστηκαν σε δυτικό προάστιο της Αβάνας, στην περιοχή Λα Λίσα. Ιατρικές πηγές δήλωσαν ότι τα θύματα ήπιαν «παράνομη εμπορική μεθανόλη», αναφέρει το πρακτορείο Ρόιτερς.
Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση, η μεθανόλη που υπήρχε σε αλκοολούχα ποτά, είχε πωληθεί από μια γυναίκα, στην οποία είχαν δοθεί από εργαζόμενους που τα είχαν κλέψει από το Ινστιτούτο Τροφίμων και Φαρμάκων της Αβάνας. Τα θύματα που έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο είχαν συμπτώματα ναυτίας και προβλήματα με την όραση.
Κλείσιμο
Όπως αναφέρει το Ρόιτερς, σε αντίθεση με την αιθανόλη, η οποία έχει χαρακτηριστεί κατάλληλη για κατανάλωση, η μεθανόλη αποτελεί μια ιδιαίτερα επικίνδυνη ουσία για τον ανθρώπινο οργανισμό.
Αυτά τα Χριστούγεννα απολαμβάνουμε στην ΕΟΝ πλούσιο κινηματογραφικό περιεχόμενο, μεγάλες ποδοσφαιρικές αναμετρήσεις και το γιορτινό pop-up κανάλι NovaChristmas – Δες πώς μπορούμε να αποκτήσουμε πρόσβαση εντελώς δωρεάν για ένα μήνα.
Η κλιματική αλλαγή δεν είναι πια μια μακρινή και αφηρημένη έννοια. Είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο, που αγγίζει την καθημερινότητα κάθε νοικοκυριού – από το κόστος της ενέργειας, μέχρι την ασφάλεια της κατοικίας και της υγείας των μελών της οικογένειας.