Λαμία-Πλατανιάς 2-0: Καθάρισε στο Β' ημίχρονο

Λαμία-Πλατανιάς 2-0: Καθάρισε στο Β' ημίχρονο

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Βασιλαντωνόπουλο, ο οποίος πέτυχε και τα δύο γκολ στο 50' και στο 92' η Λαμία πήρε μια υπερπολύτιμη νίκη

Λαμία-Πλατανιάς 2-0: Καθάρισε στο Β' ημίχρονο
Καλοί οι Βάντερσον και Ακόστα, αλλά στο παιχνίδι με τον Πλατανιά πρωταγωνιστής έμελλε να είναι άλλος για τη Λαμία. Ο Σταύρος Βασιλαντωνόπουλος ανταπεξήλθε πλήρως στις οδηγίες του Μπάμπη Τεννέ, που τον τοποθέτησε στην μεσοεπιθετική γραμμή της Λαμίας και με τα δυο του γκολ (σ.σ τα πρώτα του στο φετινό πρωτάθλημα) «σημάδεψε» τον αγώνα, χαρίζοντας τη νίκη στους Φθιωτούς με 2-0 και δίνοντάς τους τη δυνατότητα να πανηγυρίσουν τους τρεις βαθμούς για πρώτη φορά μετά την 6η αγωνιστική και τη νίκη επί του Πανιωνίου, πάλι στο ΔΑΚ, όπου διατηρούν το αήττητο, με δυο νίκες και μια ισοπαλία!

Μπήκε πιο δυνατά, αλλά φλύαρα η Λαμία
Η ομάδα του Μπάμπη Τεννέ πήρε εξαρχής την πρωτοβουλία των κινήσεων στην αναμέτρηση, με ιδιαίτερα κινητικό τον Βάντερσον στην κορυφή της επίθεσης και με τον Ακόστα και τον Μπλάζιτς από πίσω να προσπαθούν να δημιουργήσουν φάσεις.
Κλείσιμο

Παρ’ όλα αυτά, οι γηπεδούχοι δεν μετουσίωσαν σε ουσιαστικές φάσεις την παθητικότητα του Πλατανιά, που κλείστηκε στην άμυνα ως το 20’, αλλά δεν απειλήθηκε, παρά μόνο στο 14’, όταν ο Βάντερσον ελίχθηκε όμορφα από τα αριστερά, γύρισε τη μπάλα παράλληλα με την εστία, ο Μπλάζιτς την άφησε για τον Αναστασόπουλο, ο οποίος όμως σούταρε αδύναμα προς την εστία του Κοκκαλά.

Από το 20’ έως το 30’ το παιχνίδι χαρακτηρίστηκε από πολλά λάθη και εμφανή αδυναμία των δυο ομάδων να φτιάξουν φάσεις. Τότε ήταν που ξεκίνησε την «αντεπίθεσή» του ο Πλατανιάς, που βρήκε τους χώρους στην επίθεση κι εκμεταλλεύτηκε τα λάθη των παικτών της Λαμίας για να «ανέβει» μέτρα στο γήπεδο. Στο 30’ ο Γκρζλέλτσακ έκλεψε τη μπάλα από τον Όμο στα δεξιά της επίθεσης των Κρητικών, μπήκε στην περιοχή και σούταρε από αρκετά πλάγια, με τον Παπαδόπουλο να αποκρούει και να διώχνει σε κόρνερ.

Ανέβηκε μετά το μισάωρο ο Πλατανιάς, δοκάρι ο Δεβέσα
Λίγα λεπτά αργότερα (34’) ήταν η σειρά του Δεβέσα να απειλήσει, σουτάροντας έξω από την περιοχή προς την εστία της Λαμίας, με τον Έλληνα τερματοφύλακα να είναι πάλι «παρών». Αυτό ήταν το πρώτο «μήνυμα» των Κρητικών για την επανάκαμψή τους στο παιχνίδι, πριν τη μεγάλη διπλή ευκαιρία του 42’. Ο Δεβέσα εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια των αμυντικών των γηπεδούχων έξω από την περιοχή, σούταρε δυνατά, με τη μπάλα να «τραντάζει» το οριζόντιο δοκάρι του Παπαδόπουλου. Στην επαναφορά, ο Στάθης πάσαρε παράλληλα στον Κρος, που δεν σημάδεψε σωστά κι έστειλε τη μπάλα ψηλά άουτ, στη μεγαλύτερη στιγμή των φιλοξενούμενων, αλλά και του πρώτου ημιχρόνου συνολικά, που ολοκληρώθηκε δίχως επιπλέον λεπτά.

Βασιλαντωνόπουλος με το «καλημέρα» και κατάρρευση Πλατανιά
Ενώ το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με τους φιλοξενούμενους να έχουν κερδίσει τις εντυπώσεις, κόντρα στη ροή του αγώνα μπήκε ένα γκολ που όπως φαίνεται έκρινε τα πάντα για τη συνέχεια του αγώνα. Στο 50’ ο Βασιλαντωνόπουλος πήρε τη μπάλα από τα δεξιά, μπήκε όμορφα στην περιοχή, απέφυγε εύκολα τον Καρυπίδη με προσποίηση και με ωραίο σουτ στην κλειστή γωνία του Κοκκαλά «έγραψε» το 1-0, με το πρώτο του γκολ στη φετινή Superleague Σουρωτή. Έκτοτε οι Λαμιώτες πήραν το πάνω «χέρι» και δημιουργούσαν ευκαιρίες στην εστία του αδύναμου να κερδίσει μέτρα και να αντιδράσει Πλατανιά.

Οι Κρητικοί δεν μπορούσαν να κρατήσουν τη μπάλα και οι αλλαγές του Παράσχου δεν μπόρεσαν να αλλάξουν την εικόνα της ομάδας. Ταυτόχρονα, η Λαμία διατηρούσε με ψυχραιμία την κατοχή, ενώ ο Πίτι, που μπήκε ως αλλαγή στη θέση του Αναστασόπουλο, πρόσθεσε έναν ακόμα «πονοκέφαλο» στην άμυνα του Πλατανιά.

Βασιλαντωνόπουλος για το 2-0 και τη «γιορτή»!
Ο Παράσχος προσπάθησε με τις αλλαγές του να δώσει πνοή στην ομάδα του. Ο Παπανικολάου αντικατέστησε τον Δεβέσα (72') και ο Δημούτσος πέρασε στη θέση του ασταθή Καρυπίδη (80'), όμως αυτό δεν άλλαξε την εικόνα του Πλατανιά επιθετικά. Τελικά, παρά τις ύστατες προσπάθειες της ομάδας του Παράσχου, που αποβλήθηκε για διαμαρτυρίες από τον Μπλάνα στο 84’, η Λαμία «τέλειωσε» το ματς με τον μεγάλο πρωταγωνιστή της! Ο Βασιλαντωνόπουλος αξιοποίησε στο έπακρο την όμορφη προσπάθεια του Τσούκαλου στην κόντρα, που μπήκε στην περιοχή και πάσαρε την κατάλληλη στιγμή στον 25χρονο, που κοντρόλαρε και σούταρε στη γωνία του Κοκκαλά, κάνοντας το 2-0 και ρίχνοντας την αυλαία στο παιχνίδι.

MVP: Ο Σταύρος Βασιλαντωνόπουλος ξεχώρισε για τη Λαμία, όχι μόνο για τα γκολ του, αλλά επειδή συνολικά ήταν μόνιμη απειλή για την άμυνα του Πλατανιά. Παίζοντας στα δεξιά της μεσαίας γραμμής, συνέκλινε διαρκώς στα κεντρικά της επίθεσης των γηπεδούχων και πατούσε περιοχή συχνά, ενώ και ανασταλτικά προσέφερε πολλές βοήθειες στον Κουτρομάνο. Ο Έλληνας άσος δικαίωσε τον Τεννέ για την επιλογή του να τον χρησιμοποιήσει πιο μπροστά, αποτελώντας σημείο αναφοράς στην επίθεση των Φθιωτών, ενώ το γκολ του στις καθυστερήσεις επισφράγισε την εξαιρετική του παρουσία καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα.

Στο ύψος του: Ο Βάντερσον του Πλατανιά έκανε ό,τι μπορούσε για να συμμαζέψει την άμυνα των Κρητικών, επεμβαίνοντας σε πολλές περιπτώσεις και καθοδηγώντας την άμυνα του, δίχως όμως αποτέλεσμα. Μέτρησε 7 κλεψίματα, 5 επεμβάσεις και δυο κερδισμένα φάουλ, που όμως δεν είχαν αντίκρισμα στο τελικό σκορ για την ομάδα του.

Αδύναμος κρίκος: Ο Χρήστος Καρυπίδης υπέπεσε σε πολλά λάθη (9), ενώ ηττήθηκε στο προσωπικό τετ α τετ από τον Βασιλαντωνόπουλο στη φάση του γκολ.  Συνολικά είχε πολλά προβλήματα με τους επιθετικούς της Λαμίας και δεν ανταπεξήλθε στις δυσκολίες  του παιχνιδιού, μέχρι το 80’, όταν αντικαταστάθηκε από τον Παράσχο.

Η γκάφα:  Συνολικά η εικόνα του Πλατανιά μετά την έναρξη του β’ μέρους. Στο τελευταίο τέταρτο του πρώτου ημιχρόνου οι Κρητικοί πατούσαν καλύτερα στο γήπεδο, είχαν τη μεγάλη ευκαιρία με το δοκάρι του Δεβέσα και κανονικά θα έπρεπε να συνεχίσουν στον ίδιο ρυθμό με την έναρξη της επανάληψης. Αυτό δεν συνέβη και μέχρι να «μπουν» στον αγώνα, ο Βασιλαντωνόπουλος είχε σκοράρει (50’), βάζοντας τους Χανιώτες σε ρόλο «κυνηγού» στο σκορ, που τελίκά δεν κατάφεραν να αντιδράσουν.

Το στραγάλι: Δεν αντιμετώπισε προβλήματα ο Μπλάνας, που διατήρησε τον έλεγχο στο πειθαρχικό και δεν του έτυχε κάποια δύσκολη ή αμφισβητίσιμη φάση.

Το ταμείο του Gazzetta.gr: Η Λαμία είχε την ποιότητα να διατηρήσει τον έλεγχο στην άμυνά της και να μην απειληθεί, όταν ο Πλατανιάς απέκτησε τον έλεγχο του παιχνιδιού, λίγο πριν το τέλος του πρώτου μέρους. Συνολικά, μετά το 1-0 στο 50’ δεν αντιμετώπισε προβλήματα και ήταν αρκετά απειλητική, ενώ με την τριάδα των Βάντερσον, Ακόστα και φυσικά του Βασιλαντωνόπουλου στην επίθεση κατάφερε να «καθαρίσει» το παιχνίδι και να πάρει μια πολύτιμη νίκη, σε ένα παιχνίδι «στα μέτρα» της μετά από καιρό, μετά την «έξοδο» στην Τούμπα και τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό την προηγούμενη αγωνιστική.

Οι συνθέσεις:
Λαμία (Τεννές): Παπαδόπουλος, Παντελιάδης, Αναστασιάδης, Κουτρομάνος, Ασίγκμπα, Βασιλαντωνόπουλος, Όμο, Μπλάζιτς, Αναστασόπουλος (56’), Ακόστα (86’), Βάντερσον (80’) - Πίτι (56’), Τσούκαλος (80’), Φράγκος (86’)
Πλατανιάς (Παράσχος): Κοκκαλάς, Καρυπίδης (80’), Πλιάτσικας (65’), Ντικαμονά, Στάθης, Βάντερσον, Κρος, Πατράλης, Ντεβέσα (72’), Ενσικουλού, Γκρζέλτσακ - Κοροβέσης (65’), Δημούτσος (80’), Παπανικολάου (72’) 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης