Ξάνθη - Αστέρας Τρίπολης 3-1: Καταιγιστική εκκίνηση και πρώτο εντός έδρας τρίποντο

Ξάνθη - Αστέρας Τρίπολης 3-1: Καταιγιστική εκκίνηση και πρώτο εντός έδρας τρίποντο

Στα πρώτα 30 λεπτά της αναμέτρησης ότι δοκίμαζε η Ξάνθη στην επίθεση έμπαινε γκολ - Στο 2' ο Βασιλακάκης, στο 14' ο Γιουνές και στο 31' ο Λάζιτς διαμόρφωσαν το 3-0 με τον Αστέρα που έχασε πολλές ευκαιρίες απλά να μειώνει με τον Ιωαννίδη στο 53'

Ξάνθη - Αστέρας Τρίπολης 3-1: Καταιγιστική εκκίνηση και πρώτο εντός έδρας τρίποντο
Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη, παύει να είναι σύμπτωση. Η Ξάνθη σε ακόμη ένα ματς παρέδωσε... μαθήματα ποδοσφαιρικής τακτικής. Οργανωμένα και με πρόθεση έδωσε χώρο στον Αστέρα (η κατοχή ήταν 70%-30% υπέρ του), αλλά έβγαινε εξαιρετικά στην «κόντρα» και μετά από ένα εκπληκτικό πρώτο ημίχρονο όπου πέτυχε τρία γκολ, πήρε τη νίκη με 3-1. Που ήταν η πρώτη της εντός έδρας για την τρέχουσα σεζόν.

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν με παρόμοια διάταξη. Οι γηπεδούχοι με τον Ζίβκοβιτς πορτιέρο, τους Μπαξεβανίδη, Φλίσκα, Λισγάρα, Γουάλας στην άμυνα, τους Ντε Λούκας, Λουσέρο στον άξονα, τους Λάζιτς, Τριάδη στα άκρα, τον Βασιλακάκη σε ρόλο οργανωτή και τον Γιουνές στη κορυφή της επίθεσης.

Κλείσιμο
Οι φιλοξενούμενοι με τον Ντοναρούμα κάτω από τα γκολπόστ, τον Ιγκόρ δεξί μπακ, τους Χαμντανί, Μπέρτο στα στόπερ,τον Γιαννούλη αριστερό οπισθοφύλακα, τους Δημούτσο, Τσουκαλά στο «6-8», τους Μάσα, Καλτσά ατα άκρα, τον Νίκο Φερνάντες σε πιο ελεύθερο ρόλο και τον Ιωαννίδη στην κορυφή της επίθεσης.

Το πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε ιδανικά για τους γηπεδούχους. Ανοιξαν το σκορ πολύ νωρίς (στο 2' με τον Βασιλακάκη που ήταν το πρώτο τους εντός έδρας), κράτησαν το μηδέν σε 2-3 φάσεις του Αστέρα (στο 9' πάντως λανθασμένα ακυρώθηκε ως οφ σάιντ γκολ του Καλτσά) και στο 14' διπλασίασαν τα τέρματά τους. Ουσιαστικά το ματς «τελείωσε» κάπου εκεί. Οι γηπεδούχοι είχαν καταφέρει να πετύχουν δύο γκολ σε ισάριθμες τελικές τους και το νερό μπήκε στο αυλάκι. Στο υπόλοιπο διάστημα του πρώτου μισού οι Θρακιώτες... παρέδωσαν δωρεάν μαθήματα του «πώς παίζονται οι αντεπιθέσεις». 

Ηταν να τους χαζεύεις.... Με 11 παίκτες πίσω από την μπάλα, έκλειναν τους διαδρόμους και ήταν υποδειγματικοί στην «κόντρα». Σε μία τέτοια φάση πέτυχαν και τρίτο γκολ, ενώ οι φιλοξενούμενοι έδειχναν σαστισμένοι. Και λογικά. Η ανάπαυλα τους βρήκε με κατοχή μπάλας 78%, οι τελικές ήταν 8-4 υπέρ τους (μάλιστα η τέταρτη των γηπεδούχων που δεν έγινε γκολ ήταν το σουτ πριν από το τέρμα του Λάζιτς όταν και του «στρώθηκε» η μπάλα, άρα η Ξάνθη είχε τρία γκολ με ισάριθμες φάσεις), αλλά βρίσκονταν πίσω στο σκορ με 3-0.

ΜΕ 4-4-2 ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕ ΚΑΤΙ
Το δεύτερο μισό ξεκίνησε σε ανάλογο τέμπο. Οι γηπεδούχοι.... περίμεναν, αλλά αυτή τη φορά οι Αρκάδες ήταν εκείνοι που βρήκαν γρήγορα δίχτυα (53'). Ετσι προς στιγμήν η αναμέτρηση έδειξε να παίρνει «φωτιά». Στο τελευταίο ημίωρο ο Αστέρας άλλαξε και σχηματισμό (4-4-2), όμως η Ξάνθη συνέχισε προσηλωμένη στο πλάνο της. Εδινε χώρο (η κατοχή ήταν σχεδόν μόνιμα πάνω από 70% για τον Αστέρα), αλλά δεν ένιωθε απειλή. Η μόνη διαφορά σε αυτό το διάστημα ήταν πως οι γηπεδούχοι δεν μετέτρεψαν σε γκολ τις αντεπιθέσεις που «έβγαλαν».

MVP: Κανονικά σε αυτή τη θέση θα «πρέπει» να βρίσκεται κάποιος εκ των 28 παικτών που έπαιξαν, που είναι και οι μεγάλοι πρωταγωνιστές. Αλλά στην προκειμένη περίπτωση, ο Λουτσέσκου δικαιούται να πάρει τον σχετικό τίτλο. Η Ξάνθη δεν κέρδισε έχοντας έναν, δύο, πέντε, δέκα παίκτες σε καλή ημέρα ή εκμεταλλευόμενη μία ενέργεια ενός ποδοσφαιριστή της. Παρουσίασε μία εικόνα που είναι σαφώς δουλεμένη στην προπόνηση. Με συγκεκριμένο πλάνο, που οι Θρακιώτες ακολούθησαν πιστά σε όλο το ματς. Ο Ρουμάνος παίρνει το credit.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Βασιλακάκης φαίνεται πως περνά την καλύτερη περίοδο της καριέρας του. Δεν είναι μόνο το γκολ που πέτυχε, αλλά η συνολική του εικόνα μέσα στο γήπεδο είναι πάρα μα πάρα πολύ καλή. Πατά περιοχή, «σπάει» μπάλες και βοηθά ανασταλτικά. Στα «χαρτιά» είναι το δεκάρι της Ξάνθης και παίζει πίσω από τον Γιουνές, αλλά ουσιαστικά είναι ένα «οκτάρι» που δημιουργεί.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Νίκολα Φερνάντες έγινε απλή αναφορά στο φύλλο αγώνος. Δεν έκανε ούτε μία φορά αισθητή την παρουσία του στο γήπεδο.

Η ΓΚΑΦΑ: Στη φάση του δεύτερου γκολ υπάρχουν γύρω από τον Γιουνιές αρκετοί παίκτες του Αστέρα, αλλά καθυστερημένα προσπαθούν να του κλείσουν τον χώρο και έτσι ο Τυνήσιος φορ κάνει το σουτ. Που κατέληξε σε γκολ, έστω και αν η μπάλα κόντραρε.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο βοηθός Μερκενίδης λανθασμένα υπέδειξε τον Καλτσά οφ σάιντ στην φάση του 9', όταν και ακυρώθηκε το γκολ του. Αν εκεί γίνονταν το 1-1, ίσως και να βλέπαμε άλλο ματς.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Η Ξάνθη πήρε δίκαια τη νίκη. Δεκτόν πως αν γίνονταν το 1-1 στη φάση του 9', τότε είναι πολύ πιθανό να είχε άλλη εξέλιξη η αναμέτρηση. Ομως με βάση την συνολική εικόνα των δύο ομάδων, οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι, έπαιξαν πιο έξυπνα, όπως θέλετε πείτε το. Πάντως άξιζαν να κερδίσουν.

ΞΑΝΘΗ: Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Φλίσκας (64' Χατζητερζόγλου), Λισγάρας, Γουάλας, Ντε Λούκας, Λουσέρο, Λάζιτς, Τριάδης (75' Νιέτο), Βασιλακάκης (87' Π. Ορφανίδης), Γιουνές.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Ντοναρούμα, Ιγκόρ (69' Κώτσιρας), Χαμντανί, Μπέρτος, Γιαννούλης, Δημούτσος, Τσουκαλάς, Μάσα (63' Τσάβες), Καλτσάς, Νίκο Φερνάντες (46' Τσιλιανίδης), Ιωαννίδης.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης