Γκιόκας: Παράλληλο πρόγραμμα και σύμφωνο συμβίωσης είναι πρόσχημα για αντιλαϊκά μέτρα

Γκιόκας: Παράλληλο πρόγραμμα και σύμφωνο συμβίωσης είναι πρόσχημα για αντιλαϊκά μέτρα

Ο βουλευτής του ΚΚΕ υποστήριξε ότι στόχος του νομοσχεδίου είναι να ανοίξει ο δρόμος για την αναγνώριση οικογένειας μεταξύ των ομοφυλοφίλων και στην πορεία και απόκτησης παιδιών, μετατρέποντας μια ατομική ιδιωτική υπόθεση, όπως ο σεξουαλικός προσανατολισμός που είναι απόλυτα σεβαστός, σε κοινωνική υπόθεση, όπως είναι η οικογένεια, που είναι θεσμός προστασίας των παιδιών

Γκιόκας: Παράλληλο πρόγραμμα και σύμφωνο συμβίωσης είναι πρόσχημα για αντιλαϊκά μέτρα
Ο βουλευτής του ΚΚΕ
, Γιάννης Γκιόκας, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής
Κλείσιμο
για το νομοσχέδιο για το «Σύμφωνο συμβίωσης», τόνισε ότι η κυβέρνηση λαμβάνει αντιλαϊκά μέτρα και προσπαθεί να τα κρύψει κάτω από νομοσχέδια του λεγόμενου παράλληλου προγράμματος που δεν αποτελεί αντίβαρο, αλλά ανοίγει το δρόμο σε επικίνδυνες επιλογές, όπως η απευθείας ιδιωτικοποίηση νοσοκομείων.

Περνώντας στο θέμα της σύνταξης χηρείας, την οποία, συζητιέται να λαμβάνουν τα ομόφυλα ζευγάρια, ο κ. Γκιόκας τόνισε την υποκρισία, του ζητήματος, καθώς οι μισές συντάξεις, όπως επεσήμανε έχουν καταργηθεί ενώ δρομολογείται η κατάργηση και των υπολοίπων.

Θέλοντας να στηρίξει τον ισχυρισμό του, πως η κυβέρνηση κρύβει πίσω από το παράλληλο πρόγραμμα, αντιλαϊκά μέτρα, ο κ. Γκιόκας σημείωσε ότι ο στόχος του νομοσχεδίου είναι άλλος. Να ανοίξει ο δρόμος για την αναγνώριση οικογένειας μεταξύ των ομοφυλοφίλων και στην πορεία και απόκτησης παιδιών, μετατρέποντας μια ατομική ιδιωτική υπόθεση, όπως ο σεξουαλικός προσανατολισμός που είναι απόλυτα σεβαστός, σε κοινωνική υπόθεση, όπως είναι η οικογένεια, που είναι θεσμός προστασίας των παιδιών. Με αυτό τον τρόπο, ανέφερε ο Γ. Γκιόκας, ανοίγει ο δρόμος για την υιοθεσία ή απόκτηση παιδιών με άλλον τρόπο από ομοφυλόφιλα ζευγάρια.

Θύμισε ότι το 2008, όταν ψηφιζόταν το σύμφωνο συμβίωσης μόνο για ετερόφυλους, το ΚΚΕ είχε επισημάνει ότι ανοίγει το δρόμο για την ένταξη σε αυτό και ομοφυλόφιλων, πράγμα που γίνεται σήμερα. Τόνισε ότι ο πολιτικός γάμος πρέπει να είναι η μόνη υποχρεωτική μορφή γάμου και ότι είναι περιττό το σύμφωνο συμβίωσης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης