Αναστασιάδης: Περιμένω να δω τη συμπεριφορά Έρογλου στις διαπραγματεύσεις

Αναστασιάδης: Περιμένω να δω τη συμπεριφορά Έρογλου στις διαπραγματεύσεις

Σε κοινή δήλωση των δύο ηγετών που διάβασε ο νέος απεσταλμένος του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό αναφέρεται πως συμφώνησαν να εντατικοποιήσουν τις επαφές τους και να συναντώνται τουλάχιστον δύο φορές τον μήνα

Αναστασιάδης: Περιμένω να δω τη συμπεριφορά Έρογλου στις διαπραγματεύσεις
Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνάντηση του Κύπριου Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Έρογλου στην παρουσία του νέου απεσταλμένου του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Έσπεν Άιντα.

Σε κοινή δήλωση των δύο ηγετών που διάβασε ο κ. Άιντα αναφέρεται πως συμφώνησαν να εντατικοποιήσουν τις επαφές τους και να συναντώνται τουλάχιστον δύο φορές τον μήνα.

Παράλληλα συμφώνησαν να περάσουν στην επόμενη φάση της διαπραγμάτευσης με συζήτηση των βασικών πτυχών του Κυπριακού. Η συζήτηση των ουσιωδών θεμάτων αποτελούσε αίτημα της ελληνοκυπριακής πλευράς καθώς η τουρκική πλευρά δεν επιθυμούσε να συζητήσειι το εδαφικό, περιουσιακό, τα θέματα εγγυήσεων, των εποίκων και της ασφάλειας με τη δικαιολογία ότι αυτά θα έπρεπε  να θιχτούν στο τέλος της διαδικασίας.

Κλείσιμο
Ο κ. Άιντα δήλωσε ακόμα ότι η ουσιαστική φάση των διαπραγματεύσεων τώρα αρχίζει και όλα τα δύσκολα θέματα βρίσκονται στο τραπέζι.

Σημείωσε πως δεν θα είναι εύκολη η διαδικασία και παρέπεμψε σε επαφές που θα γίνουν τις επόμενες ημέρες στη Νέα Υόρκη στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Αναστασιάδης: Περιμένω να δω τη συμπεριφορά Έρογλου στις διαπραγματεύσεις

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας σε δηλώσεις του μετά την κοινή συνάντηση με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Έρογλου παρέπεμψε στα όσα ανέφερε ο ειδικός σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ, λέγοντας πως μιλούν από μόνα τους.

Σημείωσε πως διατυπώθηκε η ανάγκη να μπει η διαδικασία σε ουσιαστική συζήτηση. Περιμένω, τόνισε, να δω τη συμπεριφορά του κ. Έρογλου στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Ο κ. Αναστασιάδης δεν θέλησε να μιλήσει για τη συμπεριφορά του κ. Έρογλου για να μη θεωρηθεί, όπως είπε, ότι παίζει παιχνίδι επίρριψης ευθυνών.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης