Αποχώρησε ο Δήμου από «το Ποτάμι» για το Άγιο Φως

Αποχώρησε ο Δήμου από «το Ποτάμι» για το Άγιο Φως

«Έστειλα την παραίτησή μου, δεν πήρα απάντηση, άρα έγινε δεκτή», έγραψε ο συγγραφέας που διευκρίνισε: «Εξακολουθώ να στηρίζω το Ποτάμι και να πιστεύω στον Σταύρο Θεοδωράκη. Λυπάμαι που άθελά μου του έκανα ζημιά»

Nikos Dimos resigns from "Potami" party
Με ένα κείμενο στο προσωπικό του blog και όχι στην ιστοσελίδα του Σταύρου Θεοδωράκη protagon.gr από την οποία συνήθως αρθρογραφεί, ο Νίκος Δήμου ανακοίνωσε την αποχώρησή του από «το Ποτάμι».

Όπως επισημαίνει ο συγγραφέας, μετά το  άρθρο του για το Άγιο Φως που προκάλεσε σάλο, έστειλε την παραίτησή του. «Δεν πήρα απάντηση, άρα έγινε δεκτή», τονίζει ο κ. Δήμου αφήνοντας αιχμές κατά του Σταύρου Θεοδωράκη.

Ο κ. Δήμου πάντως διευκρινίζει ότι παρά το «διαζύγιο» από «το Ποτάμι», δεν αλλάζει απόψεις. «Εξακολουθώ να στηρίζω το Ποτάμι και να πιστεύω στον Σταύρο Θεοδωράκη. Λυπάμαι που άθελά μου του έκανα ζημιά. Αλλά ήταν πια πολύ αργά για να αλλάξω», είναι η ακριβής φράση του κ. Δήμου.

Κλείσιμο
Κληθείς να σχολιάσει τις αρχικές δηλώσεις του κ. Δήμου για το «Άγιο Φως», το οποίο εμμέσως ο συγγραφέας χαρακτήρισε ειδωλολατρικό σύμβολο, ο Σταύρος Θεοδωράκης αποδοκίμασε τον συγγραφέα. Ο κ. Δήμου δεν είναι κομματικό στέλεχος, είπε ο κ. Θεοδωράκης και πρόσθεσε:  «Δεν είναι σωστό οι πολιτικοί να παίζουν με το θρησκευτικό συναίσθημα. Δεν πάω για μητροπολίτης, πάω για πολιτικός».

Μετά την απόλυτη διαφοροποίηση του επικεφαλής «του Ποταμιού» από τις απόψεις του, ο συγγραφέας Νίκος Δήμου ανακοίνωσε την παραίτησή του από το νεοσύστατο κόμμα.

Διαβάστε αναλυτικά το κείμενο παραίτησης του Νίκου Δήμου

«Έγραφα την πρώτη Απριλίου στο protagon.gr:
Τι γίνεται όταν ένας ανένταχτος διανοούμενος, που δρα και μιλάει δημόσια επί δεκαετίες, έχει διαμορφώσει δικό του αξιακό σύστημα, τρόπο σκέψης, γραφής και μία ξεκάθαρη ταυτότητα, ενταχθεί σε ένα νέο κόμμα που τώρα διαμορφώνει το δικό του προφίλ; Το κόμμα αυτό θέλει να είναι δημοκρατικό και ανοιχτό, όμως από την άλλη μεριά, μπορεί να το ταυτίσουν με τις απόψεις του νέου μέλους του – οι οποίες δεν είναι αναγκαστικά οι δικές του – π. χ. του αρχηγού, ή της πλειοψηφίας των μελών.

Πάλι, ο διανοούμενος, από τη στιγμή που συντάσσεται με κόμμα, γίνεται στόχος των αντιπάλων παρατάξεων. Αυτά που έλεγε παλιά χωρίς συνέπειες, τώρα μετράνε τριπλά. Και δύσκολα μπορεί να αλλάξει απόψεις αντιφάσκοντας προς τον παλιό εαυτό του. Αν πάλι πάψει εντελώς να τοποθετείται, ή επιλέγει μόνο ανώδυνα θέματα, θα φανεί παράξενο. Άλλωστε είναι χρήσιμος κυρίως όταν εκφράζεται στα ουσιώδη και παίρνει θέση.
(Ο διανοούμενος και το κόμμα, 1.4.14).

Δεν πέρασαν ούτε δεκαπέντε ημέρες και το ασυμβίβαστο επικυρώθηκε. Έγραψα κάτι το αντικληρικόν, ξεσηκώθηκαν τα Μέσα και ο αρχηγός αναγκάστηκε να «κρατήσει αποστάσεις» (ή, όπως έγραψε άλλο Μέσο, «με άδειασε»). Κι εγώ, ως όφειλα, έστειλα την παραίτησή μου. Δεν πήρα απάντηση, άρα έγινε δεκτή.
Όχι πως είχα κανένα αξίωμα – σκέτο μέλος ήμουνα. Αλλά είχα αναγγελθεί με την πρώτη ομάδα, το όνομά μου είναι γνωστό και τα Μέσα με ταύτισαν. Κι έτσι βρήκαμε τον μπελά μας και εγώ και το κόμμα.

Εξακολουθώ να στηρίζω το Ποτάμι και να πιστεύω στον Σταύρο Θεοδωράκη. Λυπάμαι που άθελά μου του έκανα ζημιά. Αλλά ήταν πια πολύ αργά για να αλλάξω».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης