ΣΥΡΙΖΑ εναντίον Νερατζή: Παρακωλύει σημαντικές υποθέσεις

ΣΥΡΙΖΑ εναντίον Νερατζή: Παρακωλύει σημαντικές υποθέσεις

Κατηγορεί τον πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας με αφορμή την «βίαιη διακοπή» της σημερινής συνεδρίασης στην οποία ενημέρωνε ο Γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής


ΣΥΡΙΖΑ εναντίον Νερατζή: Παρακωλύει σημαντικές υποθέσεις
Για μεθοδική προσπάθεια παρακώλυσης του έργου της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας κατηγορεί τον πρόεδρό της Τάσο Νεράτζη ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την «βίαιη διακοπή» όπως αναφέρουν της σημερινής συνεδρίασης στην οποία ενημέρωνε ο Γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής.

Οι βουλευτές Θοδωρής Δρίτσας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, Νίκος Βούτσης και Ζωή Κωνσταντοπούλου – μέλη της εν λόγω επιτροπής – σε ανακοίνωσή τους σημειώνουν ότι «οι  Πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας κ. Νεράντζης για άλλη μία φορά μεθόδευσε τη μη συζήτηση και τον μη προγραμματισμό ελέγχου υποθέσεων και ακρόασης φορέων από την Επιτροπή, μολονότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει υποβάλει σειρά αιτημάτων από τον Δεκέμβριο 2012 μέχρι σήμερα».

Εξηγούν ότι «κατόπιν πολλοστού αιτήματός μας είχε ορισθεί για σήμερα ο προγραμματισμός του έργου της Επιτροπής, ο κ. Νεράντζης διέκοψε βίαια τη συνεδρίαση, πριν καν συμπληρωθεί τρίωρο».

Μεταξύ των υποθέσεων και των φορέων που έχει ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ να κληθούν στην επιτροπή αλλά «παρακωλύει και παρελκύει την εξέτασή τους ο κ. Νεράντζης» είναι οι εξής: «

Κλείσιμο
-          Υπόθεση εξοπλιστικών προγραμμάτων και μιζών
-          Υπόθεση λαθρεμπορίας καυσίμων
-          Υπόθεση αποκρατικοποιήσεων από το ΤΑΙΠΕΔ
-          Υπόθεση Μνημονίου και του ρόλου και των ευθυνών του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Προβόπουλου
-          Υπόθεση παρακολουθήσεων, για την οποία έχουμε ζητήσει την κλήτευση του αρμόδιου για την ΕΥΠ Εισαγγελέως, της Αντιτρομοκρατικής και της Ε.Ε.Τ.Τ.
-          Διαφάνεια στη λειτουργία των ΜΜΕ, για την οποία έχει αποφασισθεί από τον Δεκέμβριο 2012 (προ 13 μηνών) να κληθεί ο κ. Κεδίκογλου, πλην όμως ο κ. Νεράντζης δεν τον καλεί
-          Υπόθεση ΕΡΤ και μείζον ζήτημα εκχώρησης ψηφιακού φάσματος, για την οποία, ενώ είχε αποφασισθεί η κλήτευση του αρμόδιου Υπουργού, ο κ. Νεράντζης δεν τον καλεί
-          Αποκαλύψεις για ρατσιστικές δηλώσεις του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ».

Τέλος, επισημαίνουν ότι «Εξάλλου, ο κ. Νεράντζης χρειάσθηκε 3 μήνες για να καλέσει ενώπιον της Επιτροπής τον Επικεφαλής του Σ.Δ.Ο.Ε. κ. Στασινόπουλο, που η Επιτροπή αποφάσισε την κλήση του κατόπιν πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ, τον Οκτώβριο 2013 και εκλήθη στις 14.1.2014, ενώ είναι άγνωστο σε πόσους μήνες θα καλέσει τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων κ. Χάρη Θεοχάρη, προκειμένου να πληροφορηθεί η Επιτροπή και ο ελληνικός λαός τι γίνεται με τους ελέγχους των 54.000 εμβασμάτων στο εξωτερικό την περίοδο 2009-2011 και τον έλεγχο των  υπεράκτιων (offshore) εταιριών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει να ζητεί διαφάνεια στη λειτουργία των θεσμών όσο κι αν ενοχλούνται, όποιοι κι αν ενοχλούνται».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Best of Network

Δείτε Επίσης