Σχεδόν 6.000 πρόσφυγες αποβιβάστηκαν το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά από τα τρία πλοία που τους μετέφεραν από τη Χίο και τη Μυτιλήνη.
Συγκεκριμένα, το πλοίο «Blue Star Πάτμος» αποβίβασε 1.997 πρόσφυγες, το «Ελευθέριος Βενιζέλος» 2.457 και το «Αριάδνη» 1.503.
Εν τω μεταξύ, 873 αλλοδαποί διασώθηκαν από το Λιμενικό Σώμα, σε 15 περιστατικά, από τις 7:30 χθες έως τις 7:30 σήμερα, σε θαλάσσιες περιοχές της Λέσβου, της Χίου, της Σάμου, του Αγαθονήσου, του Φαρμακονησίου και της Κω.
Η επιτυχία με την πρώτη προσπάθεια έχει γίνει το ιερό δισκοπότηρο της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, καθώς προστατεύει το ζευγάρι από την οικονομική ασφυξία.
Στο πλαίσιο του Delphi Economic Forum 2026, ο κ. Βωβός τόνισε την ανάγκη διασφάλισης της επιχειρησιακής συνέχειας σε περιόδους έντονων αλλαγών και κρίσεων.