Οι ελληνικές θέσεις για τις πολεμικές αποζημιώσεις είναι γνωστές, λέει το υπ. Εξωτερικών

Οι ελληνικές θέσεις για τις πολεμικές αποζημιώσεις είναι γνωστές, λέει το υπ. Εξωτερικών

Τι απαντά στις δηλώσεις του Γερμανού υφυπουργού Εξωτερικών που είπε ότι «ζητήματα αποζημιώσεων από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο έχουν για την Γερμανία νομικώς οριστικά διευκρινιστεί» 

Οι ελληνικές θέσεις για τις πολεμικές αποζημιώσεις είναι γνωστές, λέει το υπ. Εξωτερικών
Τη δική του απάντηση στις αιτιάσεις  του υφυπουργού Εξωτερικών της Γερμανίας, αρμόδιου για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Μίχαελ Ροτ, σχετικά με το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων και το κατοχικό δάνειο έδωσε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κούτρας, τόνισε πως: «Οι ελληνικές θέσεις είναι γνωστές. Τις έχει διατυπώσει η Ελλάδα προς την Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας σε όλα τα πολιτειακά και πολιτικά επίπεδα και προς το παρόν αναμένουμε το πόρισμα της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής και την γνωμοδότηση της Ολομέλειας του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους».

Κλείσιμο
Υπενθυμίζεται ότι ο ο κ. Ροτ μιλώντας σε συνάντηση με ομάδα δημοσιογράφων από τις «Μαρτυρικές Πόλεις» της Ελλάδας, οι οποίοι επισκέπτονται το Βερολίνο στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του Ελληνογερμανικού «Ταμείου για το Μέλλον», μεταξύ άλλων σχολίασε ότι: «Ζητήματα αποζημιώσεων από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο έχουν για την Γερμανία νομικώς οριστικά διευκρινιστεί. Αυτό δεν απαλλάσσει την Γερμανία από την ιστορική ευθύνη να εξετάσει τις φρικαλεότητες και τις αδικίες». (Διαβάστε εδώ αναλυτικά)
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης