Χρυσοχοΐδης: Παραδώσαμε 7χλμ. από τα συνολικά 120χλμ. της Κορίνθου-Πατρών

Χρυσοχοΐδης: Παραδώσαμε 7χλμ. από τα συνολικά 120χλμ. της Κορίνθου-Πατρών

Σύμφωνα με τον υπουργό Μεταφορών τα έργα σε όλο το μήκος του δρόμου θα ολοκληρωθούν σε 1,5 χρόνο

Χρυσοχοΐδης: Παραδώσαμε 7χλμ. από τα συνολικά 120χλμ. της Κορίνθου-Πατρών
Τα πρώτα 7χλμ. της ανακατασκευασμένης εθνικής οδού Κορίνθου-Πατρών παρέδωσε στην κυκλοφορία την Πέμπτη ο υπουργός Μεταφορών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Το τμήμα Αρχαία Κόρινθος-Ζευγολατιό αποτελεί το πρώτο τμήμα των έργων στα 120χλμ. της εθνικής οδού. 



Σύμφωνα με τον κ. Χρυσοχοΐδη «σε ενάμιση περίπου χρόνο από σήμερα και λιγότερο, τα 120 χλμ. Κορίνθου – Πατρών θα είναι μόλις 1 ώρα δρόμος. Θα είναι ένας σύγχρονος δρόμος και ασφαλής».
Κλείσιμο



Στα έργα της Κορίνθου-Πατρών υπάρχουν 20 εργοταξιακές ζώνες στις οποίες εργάζονται 2.000 άτομα, με την αύξηση του προσωπικού των εργοταξίων από το πρώτο τρίμηνο του έτους στο δεύτερο να ξεπερνά το 60%. 



Ο νέος αυτοκινητόδρομος Κόρινθος – Πάτρα θα περιλαμβάνει 16 χιλιόμετρα σηράγγων. Πρόκειται για 12 συνολικά σήραγγες στις περιοχές Δερβένι, Μαύρα Λιθάρια, Ακράτα, Πλάτανος, Λαμπίρι και Παναγοπούλα. Η διάνοιξη των σηράγγων προχωρά με γοργούς ρυθμούς και σήμερα η κατασκευή όλων των σηράγγων είναι ολοκληρωμένη σε ποσοστό 78%. 




Αντίστοιχα, οι 48 γέφυρες, οι 47 άνω διαβάσεις και οι 129 κάτω διαβάσεις αγγίζουν ποσοστό ολοκλήρωσης 52% και παράλληλα, προχωρούν οι υπόλοιπες εργασίες κατασκευής, όπως χωματουργικά, ασφαλτοστρώσεις, αντιστηρίξεις, έργα αποστράγγισης του αυτοκινητόδρομου.

«Αυτή η προσπάθεια σημαίνει, ότι οι Έλληνες μπορούμε να πετύχουμε μέσα από τη συνεργασία. Πιστεύω, ότι οι αυτοκινητόδρομοι, που μας ενώνουν, είναι μια αρχή, για να αποδείξουμε, ότι οι Έλληνες πετυχαίνουμε και ξεπερνάμε την κρίση» κατέληξε στις δηλώσεις του ο υπουργος Μεταφορών. 




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης