Τρεις παρανομίες σε... μια διέπραξαν οι τρεις λαθροκυνηγοί που πιάστηκαν στα πράσα με το παράνομο θήραμά τους στις πλαγιές του όρους Γιούχτα, κοντά στις Αρχάνες του Ηρακλείου. Η κυριότερη από αυτές, ήταν ότι είχαν το θράσος να κυνηγήσουν στο χώρο που έχει χαρακτηριστεί ως... καταφύγιο άγριας ζωής!
Η δεύτερη παρανομία, αλλά εξ ίσου σοβαρή, ήταν οτι χρησιμοποιούσαν παράνομη και απαγορευμένη μέθοδο κυνηγιού, για να πιάνουν τα θηράματά τους χρησιμοποιώντας «θηλιές». Και η τρίτη, ήταν πως ήταν αρκετά... ανυπόμονοι και δεν περίμεναν την ερχόμενη Κυριακή, που ξεκινά επισήμως η κυνηγετική περίοδος για το κυνήγι του λαγού!
Ωστόσο, οι θηροφύλακες του 1ου Κυνηγετικού Συλλόγου Ηρακλείου επαγρυπνούσαν και τους εντόπισαν πριν προλάβουν να διαφύγουν, έχοντας στα χέρια τους το νεκρό λαγό που είχαν πιάσει στην παράνομη παγίδα. Σε βάρος των τριών λαθροκυνηγών σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη θήρα, η οποία διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.
*** Αλλά και στην Ξάνθη, θηροφύλακες του τοπικού Κυνηγετικού Συλλόγου συνέλαβαν επ’ αυτοφώρω τέσσερις κυνηγούς ενώ κυνηγούσαν ορτύκια χρησιμοποιώντας ηχομιμητική συσκευή, η χρήση των οποίων απαγορεύεται αυστηρά! Και στους τέσσερις υποβλήθηκαν μηνύσεις, παρ' ότι έχουν νόμιμη άδεια θήρας για τη φετινή κυνηγετική περίοδο.