Οι ταινίες της εβδομάδας

Οι ταινίες της εβδομάδας

Μην προσπεράσετε το «Timbuktu» σ’ αυτή τη φορτωμένη εβδομάδα: απαραίτητες οπτικές και εικόνες ενός διαφορετικού κόσμου - και κινηματογράφου

Οι ταινίες της εβδομάδας
Νυχτερινός ανταποκριτής / Nightcrawler
Του Νταν Γκίλροϊ
Με τους Τζέικ Τζίλενχαλ, Ρενέ Ρούσο, Μπιλ Πάξτον
Δραματική, 2014, ΗΠΑ, 117’

 Ανατριχιαστικός ο Τζέικ Τζίλενχαλ στον ρόλο ενός άνδρα που φτάνει μέχρι τα άκρα για να κάνει καριέρα ως κάμεραμαν σε σκηνές εγκλημάτων, στο σημείο που αρχίζει να σκηνοθετεί καταστάσεις για να τραβήξει καλύτερες λήψεις. Σκοτεινός και αγωνιώδης μέχρι τέλους, ο «Νυχτερινός ανταποκριτής» πατάει σε κλασικές σεναριακές φόρμουλες.


Κλείσιμο



Timbuktu
Του Αμπντεραμάν Σισακό. Με τους Ιμπραχίμ Αχμέντ, Τουλού Κικί
Δραματική, 2014,
Γαλλία/Μαυριτανία, 97’

 Κάπου στο Βόρειο Μάλι, διαφορετικοί χαρακτήρες σε μια περιοχή που έχει περάσει στον έλεγχο των τζιχαντιστών αντιστέκονται ο καθένας με τον δικό του τρόπο. Στη βαθιά ουμανιστική ταινία του ο Αμπντεραμάν Σισακό αντιστέκεται με τη σειρά του στον σκοταδισμό με όπλα την τρυφερότητα, το χιούμορ και τη μουσική. Βραβείο Οικουμενικής Επιτροπής στις Κάννες & επτά (!) βραβεία Σεζάρ.





Στα χρόνια της βίας / A Most Violent Year
Του Τζ. Σ. Τσάντορ
Με τους Οσκαρ Αϊζακ, Τζέσικα Τσαστέιν, Αλμπερτ Μπρουκς
Δραματική, 2014, ΗΠΑ, 125’

 Στα 80s, όταν η Νέα Υόρκη βρισκόταν στο έλεος της βίας και της διαφθοράς, ένας άνδρας αυτοδημιούργητος που από οδηγός νταλίκας έγινε ιδιοκτήτης εταιρείας πετρελαίου, προσπαθεί να σώσει την επιχείρησή του ενώ βάλλεται -χωρίς υπερβολή- από όλες τις πλευρές. Το έργο του Τζ. Σ. Τσάντορ είναι συγκρατημένο και συγκροτημένο, με μια εξαιρετική σκηνή κυνηγητού.





Η μαχαιριά / The Cut
Του Φατίχ Ακίν
Με τους Ταχάρ Ραχίμ,  Σιμόν Αμπκαριάν
Δραματική, 2014,
Γερμανία/Γαλλία/Πολωνία/Τουρκία/Καναδάς/Ρωσία/Ιταλία, 138’

 Η οδύσσεια ενός άνδρα που επιβιώνει από τη Γενοκτονία των Αρμενίων και αναζητά τις δύο κόρες του μέχρι την άλλη άκρη του κόσμου ξεχειλίζει από φιλοδοξία, αλλά και από ακατανόητα σεναριακά/σκηνοθετικά βραχυκυκλώματα, ασυμβίβαστα με την εμπειρία και τις ικανότητες του Φατίχ Ακίν.




 
Οχθες
Του Πάνου Καρκανεβάτου. Με τους Ελενα Μαυρίδου, Ανδρέα Κωνσταντίνου
Δραματική, 2015, Ελλάδα/Γερμανία/Τουρκία, 98’

Ενας μυστηριώδης ναρκαλιευτής στον Εβρο γνωρίζει μια νεαρή μητέρα που περνά παράνομους μετανάστες από το ποτάμι. Η γνωριμία τους θα τους δώσει ελπίδα.





Focus
Των Γκλεν Φικάρα, Τζον Ρέκουα. Με τους Γουίλ Σμιθ, Μάργκοτ Ρόμπι
Περιπέτεια, 2015, ΗΠΑ/Αργεντινή, 104’

Οταν ο βετεράνος απατεώνας κανονίζει το τελευταίο του κόλπο, εμφανίζεται ξαφνικά η πρώην μαθητευόμενη συνεργάτιδά του και νυν femme fatale για να ανατρέψει τα πάντα.





Μητριαρχία
Του Νίκου Κορνήλιου
Με τους Λαρίσα Βέργου, Μαρίνα Παπαγεωργίου
Δραματική, 2015, Ελλάδα, 160’

Κολάζ με ιστορίες 60 διαφορετικών γυναικών διαφορετικών ηλικιών, πεποιθήσεων, εθνικοτήτων και θρησκειών, σε διάστημα μιας εβδομάδας με φόντο την κατεδάφιση ενός καταφυγίου.





Στο δρόμο για το σχολείο / On the Way to School
Του Πασκάλ Πλισόν

Ντοκιμαντέρ που ακολουθεί τέσσερα παιδιά από διαφορετικές γωνιές του κόσμου, τα οποία πρέπει να διανύσουν χιλιόμετρα για να φτάσουν στο σχολείο τους.





Εγκλημα ψάχνει άλλοθι / Elle l’ Adore
Της Ζαν Ερί
Με τους Σαντρίν Κιμπερλέν, Λοράν Λαφίτ
Αστυνομική, 2014, Γαλλία, 104’

Αστυνομικό θρίλερ με κωμικά στοιχεία για μια αισθητικό η οποία μπλέκει σε απρόσμενες περιπέτειες όταν της χτυπά την πόρτα ο αγαπημένος της τραγουδιστής.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης