Διαδραστικές κατασκευές και έπιπλα!

Διαδραστικές κατασκευές και έπιπλα!

Το Playroom είναι μία ιδέα πού γεννήθηκε το 2010 από την Ιωάννα και την Αγγελική, μέσα στο εργαστήριο της Σχολής Καλών Τεχνών όπου σπούδαζαν

Διαδραστικές κατασκευές και έπιπλα!
Το Playroom είναι μία ιδέα πού γεννήθηκε το 2010 από την Ιωάννα και την Αγγελική, μέσα στο εργαστήριο της Σχολής Καλών Τεχνών όπου σπούδαζαν. Με αφορμή όλα αυτά που τους έδιναν χαρά όταν ήταν μικρές, ξεκίνησαν ως ομάδα να δημιουργούν και να υλοποιούν δράσεις για παιδιά, αλλά και για όλη την οικογένεια, τους εκπαιδευτικούς, καθώς και ομάδες πολιτών και φορείς που επιθυμούν να προσφέρουν στα παιδιά μία καλλιτεχνική εμπειρία παίζοντας. 

Με αφορμή τις δράσεις αυτές, παρουσιάστηκε η ανάγκη να σχεδιαστούν και να κατασκευαστούν έπιπλα κατάλληλα για την ηλικία και τις ανάγκες των παιδιών, αλλά και ικανά να μετατρέψουν έναν οποιοδήποτε χώρο σε ένα «Playroom», ένα εργαστήριο ή ένα σκηνικό. 

Κλείσιμο
Με αυτές τις μεγάλες διαδραστικές κατασκευές, διοργανώνονται σήμερα παιδικά πάρτι σε οποιοδήποτε εσωτερικό και εξωτερικό χώρο, δημιουργούνται σκηνικά για μια θεατρική παράσταση και «στήνεται» ένα αληθινό «Playroom» οπουδήποτε. Με αυτόν τον τρόπο το Playroom συνεργάζεται στο σχεδιασμό και την υλοποίηση προγραμμάτων δημιουργικής απασχόλησης και εκπαίδευσης στην τέχνη με το Κέντρο Πολιτισμού-Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (π.χ. πικ νικ με τους μεγάλους ζωγράφους, οικογενειακά πορτρέτα κ ά.), την Εθνική Λυρική Σκηνή, το Myplayce στη Νέα Ερυθραία, το Playgroop Hellas στην Αγία Παρασκευή, την Άγονη Γραμμή Γόνιμη και άλλους φορείς. 



Την Καθαρά Δευτέρα οι Χαρταετοί με μακριές, πολύχρωμες ουρές θα πετούν στον ουρανό του ΚΠΙΣΝ! Αποκριάτικοι ήρωες θα ξεπετάγονται πίσω από τις λεβάντες και μπλε τουβλάκια τεραστίων διαστάσεων θα πέσουν από τον άγνωστο Μπλε πλανήτη και θα βρεθούν στον Λαβύρινθο! Μέσα από δύο εργαστήρια, δημιούργησε τη στολή σου, φόρα την κάπα σου και έλα να φτιάξεις το δικό σου Σούπερ- Μπλε-όχημα! Κάνε μια γρήγορη βόλτα κι αν κουραστείς, μπορείς να μετατρέψεις το Σούπερ-όχημά σου σε … τεράστιο χαρταετό και να βρεθείς με μιας στον Μπλε πλανήτη!

Δευτέρα 19/02 στο ΛΑΒΥΡΙΝΘΟ του ΚΠΙΣΝ 2 διαφορετικά εργαστήρια 40 συμμετεχόντων ανά 30' 11.30-12.00, 12.00-12.30, 12.30-13.00, 13.00-13.30, 13.30-14.00, 14.00-14.30. Για παιδιά 5-15 ετών. Δείτε περισσότερα στη σελίδα www.snfcc.org

Την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου στις 18:00 οι Εκδόσεις Ίκαρος και το Playgroup Hellas, σε συνεργασία με το Playroom σας προσκαλούν σε μια διαδραστική παρουσίαση του παραμυθιού «Ένα κίτρινο φύλλο» του Μιχάλη Μουλάκη σε εικονογράφηση του Φίλιππου Φωτιάδη! Ελάτε να δούμε μαζί πώς η μικρή διαδρομή ενός μικρού φύλλου προς το έδαφος μας αποκαλύπτει μια διαφορετική προσέγγιση του κόσμου μας (Κυκλάδων 61, Αγία Παρασκευή, 210 6090770).

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε τη σελίδα Playroom-artplay.com και τη σελίδα στο Facebook Playroom δημιουργική απασχόληση για παιδιά, ενώ για περισσότερες ιδέες για βόλτες και ταξίδια με παιδιά, ταξιδέψτε μαζί με το www.mamakita.gr και ακολουθήστε τη σελίδα στο Facebook.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης