Συμφωνικό ποπ & ρόκ στο Μέγαρο

Συμφωνικό ποπ & ρόκ στο Μέγαρο

Μια συναυλία με δύο έργα που στηρίζονται σε δύο συγκροτήματα – μύθοι της ποπ και ροκ σκηνής, τους ABBA και τους Queen

Συμφωνικό ποπ & ρόκ στο Μέγαρο
H πρώτη παρουσίαση αυτής της ιδιαίτερης πρότασης όπου το ρόκ συναντά τη συμφωνική ορχήστρα έγινε στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, τον περασμένο Μάιο (5/5/2017). Στις 11 και 12 Νοεμβρίου (στις 8.30 το βράδυ) οι Αθηναίοι θα έχουν και εκείνοι την ευκαιρία αυτής της ξεχωριστής εμπειρίας.

Βασισμένο σε 18 τραγούδια (Take A Chance On Me, Voulez-Vous, Waterloo κ.ά.) του θρυλικού συγκροτήματος από τη Σουηδία, το έργο Symphonic AΒΒΑ παντρεύει στοιχεία της κλασικής και της ποπ μουσικής. Το ίδιο και το Queen Symphony, που βασίζεται σε 15 πασίγνωστα τραγούδια των Queen (Bohemian Rhapsody, We Will Rock You, We Are the Champions, Who Wants to Live Forever κ.ά.). 

Κλείσιμο
Μπάσα, ντραμς, ενισχυτές και συνθεσάιζερ δίνουν τη θέση τους σε βιολιά και κοντραμπάσα, κλαρινέτα, τρομπόνια και φλάουτα.

Ο Αλέξιος Πρίφτης είναι ο συνθέτης του Symphonic ABBA, έργο 2 , ενώ ο Tolga Kashif του έργου The Queen Symphony. Ο δεύτερος εξ αυτών ο 55χρονος Τουρκοκύπριος Tolga Kashif – γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Λονδίνο- ξόδεψε 2 χρόνια από την ζωή του για να συνθέσει την συμφωνία πάνω στα έργα του Freddie Mercury και του συγκροτήματος του. Από την άλλη πλευρά, ο Αλέξιος Πρίφτης έχει βάλει τη σφραγίδα της τέχνης του σε όλα τα μουσικά θέαματα – μιούζικαλ που έχουν ανέβει τα τελευταία χρόνια στις σκηνές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, ενώ ο ίδιος ασχολείται επαγγελματικά με όλο το φάσμα της μουσικής για το θέατρο: σύνθεση, ενορχήστρωση, διεύθυνση ορχήστρας, μουσική παραγωγή, μουσική διδασκαλία και επιμέλεια. 

Στην παράσταση συμμετέχουν: η Χορωδία της ΕΡΤ (μουσική διδασκαλία: Δημήτρης Κτιστάκης), η Μικτή Χορωδία Θεσσαλονίκης «Μαίρης Κωνσταντινίδου» (μουσική διδασκαλία: Μαίρη Κωνσταντινίδου)και η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ (μουσική διεύθυνση: Αναστάσιος Συμεωνίδης).
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης