Οι ροδιές ενός φροντιστή

Οι ροδιές ενός φροντιστή

Ο Στέφανος Πούτας διδάσκει φυσική και χημεία σε μαθητές ενός φροντιστηρίου στην Ελασσόνα αλλά παράλληλα καλλιεργεί τις ροδιές του από τις οποίες παράγει μια πλειάδα προϊόντων για το ράφι

Οι ροδιές ενός φροντιστή
Το ρόδι, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, διεκδικεί με αξιώσεις το δικό του μερίδιο στην διατροφική αγορά. Είτε ως πρώτη ύλη για ένα δροσερό χυμό, είτε ως πρώτη ύλη (αυτόνομα ή και συμπληρωματικά) για μαρμελάδες, για dressing κλπ το ρόδι κατακτά θέσεις – κερδίζει έδαφος.  

Η διέξοδος της αγοράς λειτουργεί και ως βασικό κίνητρο για την καλλιέργεια της ροδιάς. Αλλά, στις περισσότερες – κυρίως, στις πιο ώριμες και συνειδητοποιημένες επιχιερήσεις- δεν έχουμε απλώς και μόνο καλλιέργεια για την διάθεση φρέσκου ροδιού αλλά μιας πλειάδα προϊόντων μεταποίησης της παραγωγής – με άλλα λόγια, από το χωράφι στο ράφι. 

Κλείσιμο
Μία από τις περιπτώσεις αυτής της κατηγορίας είναι και η Ωδή στο Ρόδι. Η επιχείρηση με την ποιητικών διαθέσεων επωνυμία βρίσκεται στην Ελασσόνα και διευθύνεται από έναν καθηγητή υπεύθυνο για τα μαθήματα στην Φυσική και την Χημεία σε τοπικό φροντιστήριο. Ο Στέφανος Πούτας – αν και δεν είναι κατ΄επάγγελμα αγρότης, εν τούτοις είναι ένας commitment στην παραγωγή του ροδιού. Μια παραγωγή συνδεδεμένη με την ιστορία της οικογένειας του. 



Στο site www.odi.gr διαβάζω: «Οι καλλιέργειές μας βρίσκονται στην Ελασσόνα, στους πρόποδες του Ολύμπου: Κτήμα Πούτα. Είναι οικογενειακές επιχειρήσεις, στις οποίες καλλιεργείται Βιολογικά με φροντίδα και μεράκι η παγκόσμια ποικιλία ροδιού Wonderfull, η οποία μπορεί να καταναλώνεται επιτραπέζια αλλα και να χυμοποιείται. Τα κτήματα μας είναι απαλλαγμένα από εντομοκτόνα, ζιζανιοκτόνα και χημικά λιπάσματα. Χρησιμοποιούμε μόνο οργανικά λιπάσματα όπως αυτό προβλέπεται από τους κανόνες της Βιολογικής Γεωργίας. Έτσι προσφέρουμε στον καταναλωτή φρέσκα, γευστικά, αυθεντικά τρόφιμα, ενώ σεβόμαστε το περιβάλλον και τον φυσικό κύκλο ζωής των οικοσυστημάτων. Οι καλλιέργειές μας ελέγχονται και πιστοποιούνται ως Βιολογικές από την TUV AUSTRIA HELLAS».



Από τις αναμενόμενες μαρμελάδες – σε ωραία γυάλινα βαζάκια- μέχρι τα σιρόπια για την ζαχαροπλαστική υπάρχει πολύ δρόμος. Οι μαρμελάδες χειροποίητες από 100% ρόδι, ίδιας παραγωγής, χωρίς ζάχαρη χωρίς συντηρητικά, χρωστικές και γλυκόζη. Περιέχουν μόνο φρούτα, και η γλυκιά γεύση τους οφείλεται στην προσθήκη φυσικού χυμού από σταφύλι. Κυκλοφορούν σε δύο εκδοχές – μαρμαλέδα ρόδι με χυμό σταφύλι και μαρμελάδα ρόδι με μήλο. Επίσης, ένα γλυκό – χειροποίητο και αυτό – ρόδι με χυμό σταφύλι. Το ρόδι είναι το βασικό συστατικό και για τα chutney - μια γλυκόξινη σάλτσα σε 3 εκδοχές, η μία ρόδι- λαχανικά- πορτοκάλι, η δεύτερη ρόδι- μήλο και η Τρίτη ρόδι-καρότο. Η γκάμα συμπληρώνεται με dressing (ένα με χυμό ρόδι και ένα άλλο με ρόδι- σταφύλι) και ένα σιρόπι (ρόδι με σταφύλι) και ολοκληρώνεται με τον χυμό ροδιού (100 % βιολογικός).

Με άλλα λόγια, έχουμε έναν ολοκληρωμένο κύκλο παραγωγής που τα προϊόντα του – κυρίως τα συστατικά και οι γευστικές του επιλογές – παρακολουθούν τις τελευταίες τάσεις της διατροφής και του ευ ζην.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης